تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد
سرخط خبرها

مجازات حبس یک تا ۱۰ سال برای یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی

  • کد خبر: ۲۱۸۲۵۰
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶
مجازات حبس یک تا ۱۰ سال برای یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی
جزئیات مجازات یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی و باستانی کشور اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک جرم‌شناس تاکید کرد که نوشتن یادگاری بر روی آثار تاریخی و به‌طورکلی، وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته به آثار تاریخی مشمول مجازات حبس از یک تا ۱۰ سال خواهد شد.

وحید سلطانی پاجی در این‌باره گفت: با شروع  سفر‌های نوروزی، شاهد افزایش سفر و حضور بیشتر گردشگران در موزه‌ها، بنا‌های تاریخی و مجموعه‌های  فرهنگی تاریخی کشور هستیم و همین موضوع نیز ممکن است احتمال آسیب به برخی از این بنا‌ها و ابنیه از سوی معدود افراد هنجارشکن را افزایش دهد.

او با تاکید بر اینکه همگی وظیفه صیانت و حفاظت از آثار تاریخی کشورمان را برعهده داریم، بیان کرد: همه ما در برابر حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی مسئولیم تا نسل‌های آینده نیز از آن بهره ببرند و با هویت ملی- اسلامی ما آشنا شوند و ضمن بالیدن به این میراث، آن را به نسل‌های پس خود نیز انتقال دهند.

این جرم‌شناس ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بازدید کنندگان از اماکن تاریخی باید به آن آگاهی داشته باشند عدم اقداماتی است که به مجموعه خسارت وارد می‌کند. در مواردی مشاهده می‌شود برخی بازدیدکنندگان اقدام به نوشتن یادگاری بر روی آثار و بنا‌های مختلف کرده و برای این کار از ابزار مختلفی استفاده می‌کنند که حتی موجب تخریب تمام یا قسمتی از محل نیز می‌شود. این افراد باید بدانند که قانون مجازات اسلامی به موجب ماده ۵۸۸، این اقدام را که خرابی وارد آورده است جرم تشخیص داده و مرتکب آن به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد و باید خسارات وارده را نیز جبران کند.

سلطانی با بیان اینکه نوشتن یادگاری یا هر اقدام آسیب‌زای دیگر به آثار و میراث تاریخی جرم است، گفت: این رفتار نامناسب گرچه از سوی عده قلیل و انگشت‌شماری انجام می‌شود، اما اثر آن تا مدت‌ها در برابر نظر دیگر بازدیدکنندگان باقی می‌ماند.

او ادامه داد: در برخی مجموعه‌ها نیز بعضی گردشگران نیز از محل ممنوعه عبور کرده و با نشستن، بالارفتن، ایستادن بر رو یا در کنار اثر آسیب‌های جدی به کالبد اثر وارد می‌کنند. این رفتار‌ها نیز از مصادیق تخریب بوده و به مجازات ماده ۵۸۸  یعنی همان حبس از یک سال تا ده سال و جبران خسارت وارده منتهی خواهد شد.

این جرم‌شناس با بیان اینکه برخی پس از دستگیری ادعا می‌کنند که انگیزه‌شان تخریب نبوده و قصد عکس انداختن و... را داشتند، گفت: انگیزه در ارتکاب این عمل مجرمانه تاثیری در تحقق جرم ندارد و به واسطه اهمیت حفظ میراث فرهنگی قانون گذار این مجازات را در نظر گرفته است. در این موارد پلیس هم می‌تواند با چنین جرائمی برخورد کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->