زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان !
سرخط خبرها

مجازات حبس یک تا ۱۰ سال برای یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی

  • کد خبر: ۲۱۸۲۵۰
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶
مجازات حبس یک تا ۱۰ سال برای یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی
جزئیات مجازات یادگاری‌نویسی و آسیب به آثار تاریخی و باستانی کشور اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک جرم‌شناس تاکید کرد که نوشتن یادگاری بر روی آثار تاریخی و به‌طورکلی، وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته به آثار تاریخی مشمول مجازات حبس از یک تا ۱۰ سال خواهد شد.

وحید سلطانی پاجی در این‌باره گفت: با شروع  سفر‌های نوروزی، شاهد افزایش سفر و حضور بیشتر گردشگران در موزه‌ها، بنا‌های تاریخی و مجموعه‌های  فرهنگی تاریخی کشور هستیم و همین موضوع نیز ممکن است احتمال آسیب به برخی از این بنا‌ها و ابنیه از سوی معدود افراد هنجارشکن را افزایش دهد.

او با تاکید بر اینکه همگی وظیفه صیانت و حفاظت از آثار تاریخی کشورمان را برعهده داریم، بیان کرد: همه ما در برابر حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی مسئولیم تا نسل‌های آینده نیز از آن بهره ببرند و با هویت ملی- اسلامی ما آشنا شوند و ضمن بالیدن به این میراث، آن را به نسل‌های پس خود نیز انتقال دهند.

این جرم‌شناس ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بازدید کنندگان از اماکن تاریخی باید به آن آگاهی داشته باشند عدم اقداماتی است که به مجموعه خسارت وارد می‌کند. در مواردی مشاهده می‌شود برخی بازدیدکنندگان اقدام به نوشتن یادگاری بر روی آثار و بنا‌های مختلف کرده و برای این کار از ابزار مختلفی استفاده می‌کنند که حتی موجب تخریب تمام یا قسمتی از محل نیز می‌شود. این افراد باید بدانند که قانون مجازات اسلامی به موجب ماده ۵۸۸، این اقدام را که خرابی وارد آورده است جرم تشخیص داده و مرتکب آن به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد و باید خسارات وارده را نیز جبران کند.

سلطانی با بیان اینکه نوشتن یادگاری یا هر اقدام آسیب‌زای دیگر به آثار و میراث تاریخی جرم است، گفت: این رفتار نامناسب گرچه از سوی عده قلیل و انگشت‌شماری انجام می‌شود، اما اثر آن تا مدت‌ها در برابر نظر دیگر بازدیدکنندگان باقی می‌ماند.

او ادامه داد: در برخی مجموعه‌ها نیز بعضی گردشگران نیز از محل ممنوعه عبور کرده و با نشستن، بالارفتن، ایستادن بر رو یا در کنار اثر آسیب‌های جدی به کالبد اثر وارد می‌کنند. این رفتار‌ها نیز از مصادیق تخریب بوده و به مجازات ماده ۵۸۸  یعنی همان حبس از یک سال تا ده سال و جبران خسارت وارده منتهی خواهد شد.

این جرم‌شناس با بیان اینکه برخی پس از دستگیری ادعا می‌کنند که انگیزه‌شان تخریب نبوده و قصد عکس انداختن و... را داشتند، گفت: انگیزه در ارتکاب این عمل مجرمانه تاثیری در تحقق جرم ندارد و به واسطه اهمیت حفظ میراث فرهنگی قانون گذار این مجازات را در نظر گرفته است. در این موارد پلیس هم می‌تواند با چنین جرائمی برخورد کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->