دعوت سپاه امام رضا(ع) از مردم برای شرکت در جشن انقلاب عراقچی: کوچاندن اجباری مردم غزه اجرای نقشه استعماری محو فلسطین است سازمان همکاری اسلامی اظهارات اخیر ترامپ درمورد غزه را محکوم کرد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) رئیس مجلس ترکیه: زمین فلسطینی‌ها قابل فروش به ترامپ نیست! اجرای آزمایشی طرح فوریت‌های اداری در یکی از استان‌های کشور پاسخ سخنگوی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور عراقچی: هرگز از موضع ضعف پای میز مذاکره نمی‌رویم دفن مهدی حاج محمد در قبر یک استقلالی دیگر | بهشت زهرا(س) توضیح داد قالیباف: طوفان‌الاقصی نقطه عطفی برای تغییر سرنوشت تاریخ بود پزشکیان: کشور‌های اسلامی با کمک هم می‌توانند غزه را دوباره آباد کنند راهپیمایی ۲۲بهمن در مشهد از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود صدراعظم آلمان خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد انگلیس خواهان اجرای کامل توافق آتش‌بس در غزه شد کابینه جدید لبنان رسما تشکیل شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) تعلیق یک فرمان جنجالی دیگر ترامپ سخنگوی دولت: مذاکرات با کشور‌های اروپایی ادامه دارد آیا افغانستان برای آسیای مرکزی تهدید است؟ صهیونیست‌ها خانه‌های لبنانی‌ها را در عدیسه آتش زدند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) شمار شهدای غزه از مرز ۴۸ هزار نفر گذشت (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کشته‌شدن ۴ سوری بر اثر انفجار مین در شرق حلب (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منصوب شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کارخانه احیای مستقیم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سیرجان با حضور پزشکیان افتتاح شد بروجردی: مسائل و منافع ملی خود را به دور از آمریکا به پیش می‌بریم رئیس و اعضای شورای رهبری حماس با قالیباف دیدار کردند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) + تصاویر شکایت ۱۹ دادستان آمریکایی از ترامپ به دلیل دسترسی کارمندان تیم ایلان ماسک به اطلاعات محرمانه آزادی ۳ اسیر صهیونیست دیگر توسط حماس (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) سرلشکر سلامی: ایران در ایام پیروزی انقلاب جبل‌النور شد و بعثت مجددی از اسلام صورت گرفت واکنش وزیر خارجه آلمان به اقدام ترامپ در تحریم دیوان لاهه: «کسی بالاتر از قانون نیست»
سرخط خبرها

فناوری هسته‌ای و یک دعوای فردایی

  • کد خبر: ۲۲۰۵۳۶
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
فناوری هسته‌ای و یک دعوای فردایی
دعوا سر فرداست؛ فردایی که ذخایر سوخت‌های فسیلی تمام می‌شود. آن‌وقت مایی که وی‌آی‌پی‌نشین بودیم و دست دیگران به سوی ما دراز بود، از این جایگاه به بیرون پرتاب خواهیم شد و دست ما به سوی دیگران دراز خواهد شد.

هم ما می‌دانیم که «نمی‌خواهیم» بمب اتمی بسازیم، هم آنان که معرکه گرفته‌اند علیه ما بهتر از خودِ ما می‌دانند که «نمی‌خواهیم» به این سمت حرکت کنیم؛ خط گام‌های ما را هم رصد کرده‌اند. خودشان هم می‌دانند که دعوا سر بمب هسته‌ای نیست؛ سرِ دارا و ندار است، سرِ اینکه نمی‌خواهند کسی از بلوکی که ندارش می‌خواهند، بتواند حصار‌ها را بشکند و در کنار دارا‌ها برای خود جا باز کند. دعوا سر امروز هم نیست که سوخت‌های فسیلی دست ما را باز گذاشته و برایمان در وی‌آی‌پی صادرکنندگان جا گرفته است.

دعوا سر فرداست؛ فردایی که ذخایر سوخت‌های فسیلی تمام می‌شود. آن‌وقت مایی که وی‌آی‌پی‌نشین بودیم و دست دیگران به سوی ما دراز بود، از این جایگاه به بیرون پرتاب خواهیم شد و دست ما به سوی دیگران دراز خواهد شد. تجربه این نیم‌قرن می‌گوید نه‌ تنها دست ما را نخواهند گرفت که با چکمه هم چنان بر آن خواهند کوبید که لمس شود و توان دراز شدن -‌حتی به‌خواهش‌- را هم نداشته باشد. ما هم دستشان را خوانده‌ایم. 

بعد از اینکه آنان را آزموده‌ایم. وقتی از نان و دارو دریغ می‌کنند امروز، فردا سوخت خواهند داد؟! براساس حساب‌و‌کتاب پاسخ منفی است. همین است که جمهوری اسلامی هم راهبرد خود را بر رسیدن به توانایی تولیدات صلح‌آمیز هسته‌ای گذاشته است؛ تولیداتی که ساحت‌های متعدد زندگی مدرن امروز و فردا را پوشش می‌دهد. 

رفتن به این سمت -که برای قدرت‌ها پا گذاشتن در حیات خلوت آنان تلقی می‌شود- برای آنان تحمل‌ناشدنی است، به‌ویژه از سوی کشوری که هژمونی قدرت را برهم زده است و خود می‌خواهد با استقلال، قدرت تولید و نظمی بایسته و انسانی را سرسلسله باشد. آنان اگر با تسلیحات اتمی مشکل داشتند، خودشان باید اولین کسانی می‌بودند که با نابودی بمب‌های اتمی خود، برای عاری‌سازی جهان از این مرگ‌افزار‌ها پیش‌قدم می‌شدند. 

آنچه می‌بینیم این است که نه‌تن‌ها قدمی برنمی‌دارند که مسابقه پنهان را زیرپوستی، پی می‌گیرند. می‌خواهند دست‌و‌بال ما را ببندند، حال اینکه رژیمِ کودک‌کش و بیمارستان‌خراب‌کنِ صهیونیستی، ۲۵۰ بمب اتمی دارد؛ رژیمی که به هیچ نوع معاهده و حتی نظام اخلاقی‌ای پایبند نیست. باری، مشکل آنان نه با اتم است، نه با امروز. به فردا کار دارند و ما هم برای اینکه فردا دستمان پیش آنان به تکدی انرژی دراز نشود، امروز همه توانمان را می‌گذاریم تا در تولید محصولات صلح‌آمیز هسته‌ای به جایگاهی برسیم که به چشمِ دارا و برخوردار به ما نگاه و احترام شود، نه ندار و نابرخوردار. 

۲۰‌فروردین که از سال‌۱۳۸۹ با عنوان «روز ملی فناوری هسته‌ای» در تقویم ملی ما رسمیت یافته است، نوروزی است که هرسال ما را به یاد می‌آورد که باید همچنان با همه توان به پیش برویم. نه عقب‌گرد که ایستادن سرجا هم ما را از کاروان پیشرفت عقب می‌اندازد. پس باید با قدرت راهمان را ادامه دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->