افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر کابل و شمال افغانستان را لرزاند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران طالبان فدراسیون شطرنج افغانستان را تعلیق کردند وزارت کار جریمه به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز را اعلام کرد توضیحات محمدکاظم کاظمی درباره چالش‌های زبان فارسی در افغانستان + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چشم روشنی تلویزیون برای افغانستان

  • کد خبر: ۲۲۲۶۶۱
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
چشم روشنی تلویزیون برای افغانستان
اگر بخواهیم به جدیدترین آن اشاره کنیم حضور محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در برنامه تلویزیونی «سرزمین شعر» است که این روز‌ها از شبکه چهارم سیما پخش می‌شود.

اولین باری که نام افغانستان را از تلویزیون شنیدم برمی گردد به روز‌هایی که اخبار جنگ‌های داخلی کابل در صدر رسانه‌های جهان قرارداشت و بخش خبری تلویزیون هم گزارشی درباره آن منتشر کرد. شنیدن نام کشوری که به آن منتسب بودم از تلویزیون مرا سر ذوق می‌آورد، اما شنیدن اخبار جنگ چیزی جز حسرت به همراه نداشت.

بعد‌ها برای معرفی مهاجران افغانستانی از کلمه‌هایی مثل «افاغنه»، «افغانی» و واژه‌های این چنینی دیگر استفاده می‌شد. نام افغانستان و مردمش آن روز‌ها تنها در صفحه حوادث روزنامه‌ها یافت می‌شد و آن وقتی بود که پای مواد مخدر یا جرم‌های خطرناک دیگر در میان بود و این نگاه رسانه به افغانستانی‌ها باعث شده بود که بعضی‌ها وقتی می‌خواستند بچه هایشان را بترسانند می‌گفتند: «میگم افغانیه بیاد ببردت.» 

گذشت تا اینکه واگذاری نقش‌هایی کوچک به مهاجران در سریال‌های پرطرف دار طنز دهه ۸۰ تلویزیون که نام شخصیت‌های آن «دوشنبه» و «جمعه» بود دریچه‌ای تازه به حضور افغانستانی‌ها در رسانه ملی باز کرد، اما نوع پرداخت سازندگان سریال‌های طنز به اتباع افغانستانی در آن سال‌ها با انتقاد‌هایی همراه شد. باز هم گذشت تا اینکه رسانه‌های تصویری، مکتوب و دیجیتال تصمیم گرفتند تا طرحی نو در معرفی افغانستانی‌ها در رسانه هایشان دراندازند. 

به مرور زمان نخبگان جامعه مهاجران افغانستانی ساکن ایران به صفحات روزنامه ها، سایت‌ها و از همه آن‌ها مهم‌تر تلویزیون راه یافتند، در این بین حضور چهره‌هایی مثل برادران محمودی و فرشته حسینی در سینما نقش زیادی در تغییر نگاه رسانه به موضوع مهاجران افغانستانی در رسانه به معنای عام آن داشت. این روزها، اما رسانه به خصوص رسانه ملی با چهره‌های مهاجران افغانستانی مثل محمدکاظم کاظمی، دکتر احمد شاه فرهت و شخصیت‌های این چنینی دیگر در برنامه‌های مهم تلویزیونی به نوعی باعث آشتی رسانه ملی با مهاجران افغانستانی شده است. مهاجران افغانستانی از صفحه حوادث به صفحات ویژه فرهیختگان در روزنامه‌ها کوچ کردند و این باعث شد که نگاه جامعه کمی به مهاجران افغانستانی تغییر کند.

حالا، اما ماجرا فرق کرده است. سایت‌های خبری، روزنامه ها، تلویزیون و دیگر رسانه‌ها نگاهی متفاوت و رویه‌ای مثبت در برخورد با مهاجران افغانستانی روی دست گرفته اند. اگر بخواهیم به جدیدترین آن اشاره کنیم حضور محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در برنامه تلویزیونی «سرزمین شعر» است که این روز‌ها از شبکه چهارم سیما پخش می‌شود. یکی از نکات مهم این حضور لباس‌های افغانستانی استاد کاظمی (شامل پیراهن، تنبان افغانی و کلاه پکول) است که تاکنون در تلویزیون سابقه نداشته و موضوع دیگری که به اهمیت آن می‌افزاید لهجه جذاب هراتی ایشان است که اتفاق مبارکی است و نویدبخش روز‌های روشن پیش رو.

بدون شک ادامه این روند در رسانه‌ها می‌تواند نقش مهمی در آشنایی بیشتر جامعه میزبان با مهاجران افغانستانی داشته باشد. مردمی که بی سرزمین‌تر از بادند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->