اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود
سرخط خبرها

سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند

  • کد خبر: ۲۲۳۲۹۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، مرگ برای هر انسان مجرد یا متاهلی دیر یا زود اتفاق می‌افتد. حال باید دید سرنوشت اموال افراد مجرد چیست و طبق قانون وراث این افراد چه کسانی هستند و میزان ارث هر یک چگونه تعیین می‌شود؟

در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

وراث افراد مجرد چه کسانی هستند؟

قانون قوانین و مقرراتی را برای تقسیم ارث افراد مجردی که تکلیف مایمک خود را تعیین نکرده‌اند، مشخص کرده است. ماده ۸۶۲ قانون مدنی ورثه افراد مجرد را بر اساس درجه نزدیکی به متوفی تعیین کرده و آنها را در ۳ طبقه تقسیم بندی کرده است. 

طبقه اول: پدر و مادر فرد مجرد متوفی

طبقه دوم: جد؛ یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر

طبقه سوم: خواهرزاده و برادرزاده‌ها

طبق قانون انحصار وراثت، چنانچه فردی از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات دیگر از ارث محروم می‌شوند، اما اگر هیچ یکی از افراد موجود در هر یک از طبقات در قید حیات نباشند، ارث به وراث طبقه بعدی می‌رسد. یعنی اگر پدر و مادر زنده باشند ارث به آنها می‌رسد، اگر زنده نباشند به پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر‌ها و چنانچه آنها هم زنده نباشند به خواهرزاده و برادرزاده‌ها ارث تعلق می‌گیرد. این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت است و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.

فرق انحصار وراثت فرد مجرد با سایر افراد این است که افراد متاهل طبقه اول در درجه اول شامل اولاد و همسر و سپس پدر و مادر می‌شود. میزان سهم الارث هر طبقه با توجه به نسبت آنها تعیین می‌شود که در زیر به توضیح آن می‎‌پردازیم.

سهم الارث طبقه اول؛ پدر و مادر از فرزند متوفی مجرد

قانون مدنی سهم پدر از ارث فرزند متوفی را دو سوم و سهم مادر را یک سوم تعیین کرده است. اما چنانچه متوفی ۲ برادر ی یک برادر و دو خواهر یا ۴ خواهر تنی از پدر یا پدری و مادری داشته باشد، در این حالت سهم ارث مادر به میزان یک ششم کاهش پیدا می‌کند امما خواهر و برادر مادری موجب کاهش سهم مادری نمی‌شود. به این کاهش ارث مادری حجب نقصانی گفته می‌شود.

سهم الارث طبقه دوم؛ جد، خواهر و برادر

چنانچه پدر و مادر فرد مجرد متوفی در قید حیات نباشند، در درجه اول پدر بزر و مادر بزرگ وارث محسوب می‌شوند، اما چنانچه آنها نیز در زنده نباشند، برادر و خواهر از فرد متوفی ارث می‌برند و بنابر قانون برادر دو سهم و خواهر یک سهم دارد.

سهم الارث طبقه سوم

چنانچه خواهر و برادر‌های متوفی نیز در قید حیات نباشند، خواهر زاده و برادرزاده‌ها متناسب با سهم پدر و مادرشان سهم می‌برند.

وراث فرد مجرد متوفی باید دقت داشته باشند دیون متوفی و هزینه کفن و دفن میت بر عهده آنها می‌باشد.

با توجه به توضیحات داده شده چنانچه فرد مجرد قصد دارد اموالش بعد از فوتش به فرد مشخصی برسد و یا راضی نباشد که اشخاص قید شده در این مطلب ار اموالش سهمی ببرند، باید پیش از مرگ تکلیف اموال خود را مشخص کند و چه بهتر که در راستای تکمیل دین خود، ازدواج کرده و اولادش از وی ارث ببرند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->