درمان جدید برای طاسی سر در مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی نقش موثر خواب در بهبود کیفیت زندگی | قبل از خواب وسایل الکترونیکی را خاموش کنید صدور ۳۰۰ هزار گذرنامه زیارتی برای زائران اربعین عدم حضور گروه‌های حساس در فضا‌های گرم| میگرن و ام اس در گرما تشدید می‌شود حدود ۶۵۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند درخواست پلیس از زائران اربعین برای تردد به مرزها با وسایل نقلیه نتایج آزمون سردفتری اسناد رسمی اعلام شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) انسداد ۳۸۷ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان‌رضوی پشه آئدس در کمین است | نیش پشه آئدس در طلوع و غروب آفتاب گزنده‌تر است اعتراف به قتل پای بساط قمار در مشهد + عکس برگزاری کارگاه کشوری برنامه طبقه‌بندی علل مرگ ومیر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی مسافران هوایی به عراق در ایام اربعین هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف بی‌رویه و خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها ادارات دولتی مشهد دستورالعمل کاهش مصرف برق را رعایت کردند؟
سرخط خبرها

کرونا؛ واژه‌های نوپدید

  • کد خبر: ۲۲۴۵۵
  • ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۲
کرونا؛ واژه‌های نوپدید
طلاق‌ کوویدی (Covidivorces) به فرهنگ لغت‌ها و واژه‌نامه‌ها راه می‌یابد؟

یونس شُکرخواه| اصطلاح طلاق کوویدی پس از ثبت نخستین طلاق یک زوج نیویورکی در ۲۷ مارس ۲۰۲۰ که ناشی از بروز اختلاف‌های این زوج در دوران قرنطینه خانگی بود مطرح شد.
در زبان شناسی به این اتفاق که واژه یا عبارتی برای نخستین بار مطرح می‌شود ضرب واژگانی (coinage) می‌گویند چیزی شبیه همان ضرب سکه.
چنین واژه‌ها و عباراتی اگر رایج شوند از دیدگاه زبان‌شناسی یعنی تداول (currency) یافته‌اند و به عبارت بهتر حالا مردم با این سکه‌ها معامله می‌کنند.
به نظر می‌رسد الان یک توافق یا بهتر است بگویم یک نگرانی درباره تأثيرات عمیق ویروس کرونا بر اجتماع، اقتصاد و فرهنگ و... وجود آمده است.
دلایل ضرب واژه طلاق کوویدی یا همان طلاق کرونایی تا حدودی روشن است. قبلا اداره جایی بوده و خانه جایی دیگر و حالا اداره وارد خانه شده است و....
شرایط موجود جهانی به سرعت دارد در برابر همه پیامدهای برخاسته از شیوع ویروس کرونا واکنش نشان می‌دهد. واژه کوویدوت (covidiot) به معنی ابله‌ای که سرسختانه فاصله‌گذاری فیزیکی را نادیده می‌گیرد، یک واکنش زبانی دیگر به افرادی بود که در این دوران به رفتارهای مخاطره ‌آمیز دست می‌زنند.
طبیعی است که جوامع مختلف به ضرب چنین واژه‌هایی با توجه به شرایط خود به عنوان مثال در چین یا ایتالیا و ژاپن و اسپانیا ادامه دهند، اما غیر طبیعی خواهد بود که به ضرب و تداول چنین واژه‌هایی بی‌توجه باشیم. کرونا یک پدیده جهانی است و بی‌تردید نه تنها به واژه‌های مشترک که به رفتارهای مشترک هم دامن خواهد زد. حالا باید از زاویه محلی به چشم‌انداز جهانی نگریست و مراقب همه واژه‌های نوپدید بود به ویژه اگر تداول یابند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->