استادی | شهرآرانیوز؛ کلان شهر مشهد با بیش از ۳.۵ میلیون نفر جمعیت که البته به دلیل مهاجرپذیربودن سال به سال بر تعداد جمعیتش افزوده میشود، بیش از هر چیز دیگری نیاز به توسعه زیرساختهای شهری دارد؛ توسعه خطوط قطارشهری گرفته تا تعداد بوستانهای محلی و شهری و دیگر زیرساختهای شهری.
توسعه کمی و کیفی همین زیرساختها و در کنار آن توسعه متوازن شهر یکی از دستورکارها و اقدامات مهم شورای ششم از ابتدای فعالیت تا امروز بوده است که نمود آن را میتوان در بودجه سالانه شهرداری مشهد و اجرای پروژههایی مثل خط ۳ قطارشهری، آغاز حفاری دیگر خطوط مترو، قرارداد بیست وپنج ساله خرید پساب برای فضای سبز، پروژههای زودبازده، تعریف سیزده پروژه عمرانی زیربنایی و... دید. حسین حسامی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد، جزئیات بیشتری از این نگاه زیرساختی شورای ششم ارائه میدهد.
شورای ششم، شورای تخصص محور است و تعداد زیادی از اعضای کنونی شورای اسلامی شهر مشهد پیش از این در بدنه کارشناسی و مدیریتی شهرداری مشهد نقش داشته اند و برای همین به مسائل شهر آشنا هستند و تصمیم گیریها در این شورا بر مبنای تخصص است.
ما در سیاست گذاریها تک محوری عمل نمیکنیم و یکی از ریل گذاریهایی که صورت گرفت، نگاه متوازن به توسعه شهر مشهد بود. این نگاه در بودجه شهرداری که نقشه راه این نهاد است، متبلور شد و علاوه بر اینکه معضلات و مشکلات شهر از ابتدا در بودجه شهر دیده شد، نگاه مساوی و متوازنی به مسائل زیربنایی و روبنایی شهر داشتیم و برای کاهش فاصله متن و حاشیه، سهم حاشیه شهر بیشتر شد و شیب بودجه به سمت این مناطق رفت.
از نگاه شورای ششم، مشهد یک کلان شهر بین المللی مذهبی است که فلسفه وجودی اش حضرت رضا (ع) است. برای همین هم یکی از کارهای زیربنایی مهمی که شورای ششم توجه ویژهای به آن دارد، مسئله توسعه خطوط قطارشهری است که در این سه سال بودجه مناسب و اوراق زیادی برای آن منتشر شد تا کار ساخت وساز مترو متوقف نشود و امروز فاز اول خط ۳ قطارشهری در آستانه بهره برداری است. در کنار توسعه مترو مشهد، سیزده پروژه زیربنایی و عمرانی تعریف شد.
در حوزه معماری و شهرسازی هم طرح تفصیلی شهر مشهد پس از حدود هفده سال در این شورا به سرانجام رسید و نکته مهمی که در این طرحها مدنظر قرار گرفت، محوریت حرم مطهر رضوی بود و در کنار آن برای اینکه حرم از مرکزیت شهر خارج نشود و در حاشیه قرار نگیرد، امروز توسعه مشهد به سمت شرق رفته و در حال انجام است.
درمجموع نگاه راهبردی بلندمدت شورای ششم موضوع افزایش زیرساختهای شهر است و با همین نگاه، امروز مشهد در فضای سبز و نظافت شهری حرفهای زیای برای گفتن دارد و الگوی دیگرشهرهاست. ما برای توسعه زیرساخت فضای سبز شهر و نگهداری آن به شهرداری مجوز انعقاد قراردادی بیست وپنج ساله برای تأمین آب این فضای سبز در قالب پساب را دادیم و در ادامه کارهای زیربنایی در حوزه خدمات شهری، در افقی بلندمدت تصفیه خانههای متعددی در این شهر ساخته خواهد شد. یکی دیگر از اقدامات مدیریت شهری در این حوزه و علاوه بر توسعه کمی و کیفی بوستانهای شهری، پارک بزرگ هفتادوسه هکتاری کرامت در حاشیه شهر مشهد است که پارسال عملیات اجرایی اش آغاز شد.
بله. در حوزه فرهنگی اقدامات جدید و زیادی صورت گرفت که شاید سرآمد آن واسپاری برخی امور فرهنگی به مردم بود که در مراسم مذهبی خودش را نشان داد و در کنار آن پس از مدتها رفت وبرگشت، ماجرای روز مشهد هم با همت شورای ششم به نتیجه رسید و دهم دی ماه به عنوان این روز انتخاب شد و هم زمان با آن جایزه نشان مشهد هم برگزار شد.
از آنجا که معضلات اجتماعی در مشهد درحال افزایش بود و این موضوع زیبنده شهر مشهد نبود، قرارگاه اجتماعی را تشکیل دادیم که با مشارکت دیگردستگاههای دخیل در امور اجتماعی اقدامات مؤثر خوبی برای کاهش آسیبهای اجتماعی رخ داده است.