آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی کار و تلاش برای سعادت خلق و رضایت خدا | چند توصیه اقتصادی برگرفته از سیره امام محمد باقر (ع)
سرخط خبرها

شباهت‌های حضرت معصومه (س) با حضرت زهرا (س)

  • کد خبر: ۲۲۶۹۲۵
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
شباهت‌های حضرت معصومه (س) با حضرت زهرا (س)
یکی از مقام‌ها و فضایل حضرت فاطمه‌معصومه (س)، شأن علمی ایشان است؛ همان عاملی که امام معصوم را بر آن داشت جمله‌ای را که پیامبر خدا (ص) برای حضرت زهرا (س) گفته بودند، در مورد حضرت فاطمه‌معصومه (س) تکرار کند.

در اسلام عزیز ما درکنار مردان بزرگ و الگو، بانوان گران‌قدر و تحسین‌برانگیز و صاحب فضایل و مناقب نیز دیده می‌شوند. حضرت فاطمه‌معصومه (س) در این میان، ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشتند؛ ویژگی‌هایی که بعد از حضرت فاطمه‌زهرا (س) در هیچ بانویی وجود نداشته است؛ از فضایل اخلاقی و مقام‌های معنوی تا مقام‌های علمی و شئون آخرتی؛ چیزی که کتاب‌های مختلفی برای درک بخشی از آن نوشته شده است.

یکی از مقام‌ها و فضایل حضرت فاطمه‌معصومه (س)، شأن علمی ایشان است؛ همان عاملی که امام معصوم را بر آن داشت جمله‌ای را که پیامبر خدا (ص) برای حضرت زهرا (س) گفته بودند، در مورد حضرت فاطمه‌معصومه (س) تکرار کند.

در زمان حیات مبارک امام موسی‌بن‌جعفر (ع)، پدر گرامی حضرت معصومه (س)، جمعی از علاقه‌مندان و یاران حضرت که در بیرون از مدینه زندگی می‌کردند، برای زیارت و عرض ادب و طرح سؤالات خود به مدینه آمدند و به خانه حضرت مشرف شدند. در را که زدند، حضرت معصومه (س) پشت در آمدند و به آن شیعیان گفتند که پدر در خانه نیست. آن شیعیان عرض کردند: «ما از بیرون مدینه برای زیارت امام (ع) و طرح سؤال خدمتشان رسیده‌ایم».

 اینجا بود که حضرت معصومه (س) گفتند: «من سؤالات را ببینم» و بعد هم فرمودند: «فردا بیایید و جواب سؤالات را بگیرید». آنها یک شب در مدینه سر کردند و فردا آمدند در خانه امام درحالی‌که هنوز امام به خانه برنگشته بودند، اما پاسخ سؤالات را از حضرت معصومه (س) دریافت کردند. آنها جواب سؤالات را گرفتند و در راه رفتن به‌سمت خانه‌هایشان، امام موسی‌کاظم (ع) را زیارت کردند و از دیدار حضرت خوشحال شدند.

آن وقت ماجرا را برای امام بازگو کردند. امام سؤالات را به‌همراه پاسخ آنها گرفتند، مطالعه کردند و دیدند که حضرت معصومه (س) بسیار زیبا و دقیق، جواب سؤالات را داده‌اند. آن وقت چشمان امام پر از اشک شد و سه‌بار پشت‌سر هم تکرار کردند: «فدا‌ها ابوها! فدا‌ها ابوها! فدا‌ها ابوها!»؛ همان جمله‌ای که حضرت پیامبر (ص) درباره حضرت فاطمه (س) فرموده بودند.

این یکی از شباهت‌های فاطمه‌معصومه (س) با حضرت زهراست. شباهت دیگر، مقام شفاعت بی‌بی است که بعد از حضرت زهرا (س) هیچ زن دیگری در این مقام، نزدیک‌تر به ایشان نیست. امام‌صادق (ع) می‌فرمایند: «أَلَا وَ إِنَّ قمَّ الْکوفه الصغِیرَه أَلَا إِن لِلْجنَّه ثَمَانِیه أَبْوَابٍ ثلَاثَه منْهَا إِلَی قُمَّ تُقْبَضُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی اسْمُهَا فَاطِمَه بِنْتُ مُوسَی وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِیعَتِی الْجَنَّه بِأَجْمَعِهِم: قم، کوفه کوچک ماست. برای بهشت هشت در است که سه در آن به‌سوی قم است. زنی در قم وفات می‌کند که از اولاد من و نامش فاطمه است. در روز قیامت با شفاعت او، تمام شیعیان من وارد بهشت می‌شوند». (جامع‌الاحادیث‌الشیعه، ج۱۲، ص۶۱۷؛ بحارالانوار، ج۵۷، ص ۲۲۸).

یکی دیگر از شواهد عظمت حضرت معصومه (س) و شباهت ایشان با بانوی دوعالم، زیارت‌نامه‎ای است که امام‌رضا (ع) در شأن ایشان بیان کرده‌اند. بعد از حضرت فاطمه‌زهرا (س)، تنها زیارتی که از امام معصوم برای یک زن نقل شده است، زیارت حضرت معصومه (س) است و هیچ‌یک از بانوان خاندان عصمت و طهارت، زیارت مخصوص از امام ندارند.

فضیلت و شباهت دیگر فاطمه‌معصومه (س) با حضرت زهرا (س) در عین اشراف به معارف اهل‌بیت (ع)، محدثه بودن ایشان است. از ویژگی‎های کریمه اهل‌بیت (س) این بود که جزو روایت‌کنندگان حدیث بودند. چندین حدیث است که در سند آنها، نام حضرت فاطمه معصومه (س) ذکر شده است. علامه‌امینی در کتاب شریف «الغدیر» به بعضی از آنها استناد می‎کند؛ مانند آنکه نقل شده است: «عن فاطمه بنت علی بن موسی الرضا حدثتنی... «من کنت مولاه فعلی مولاه.» (علامه‌امینی، الغدیر، ج یک، ص ۱۹۶).
از خداوند بزرگ می‌خواهیم دختران ما را پیرو این بانوی بزرگ اسلام قرار بدهد و شفاعت ایشان را شامل حال همه ما کند. ان‌شاءا‌...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->