به گزارش شهرآرانیوز رئیس اتحادیه دامداران دام سبک خراسان رضوی گفت: خشک سالیها در سه سال گذشته بسیار اثرگذار بوده است، پیش از این معمولا دام سبک نیاز به غذاهای متراکم و وارداتی نداشت. با شروع خشک سالی، مرتع به اندازه کافی وجود نداشت و دام باید به طور متمرکز تغذیه میشد که اقلام آن وارداتی بود. به دلیل افزایش هزینه، دامدار مجبور بود برای تأمین هزینه تغذیه دام اقدام به فروش و کشتار دام مولد خود کند.
به گفته مجید مهدوی همچنین تغییر نرخ ارز برای واردات نهاده و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شد ناگهان هزینه خوراک چندبرابر شود و بسیاری از دامداران مجبور به فروش و ذبح دام مولد خود شدند. همه اینها به اضافه کرونا و کاهش تقاضا باعث کاهش شدید دام ورودی به بازار و تعداد برههای پروار شد.
او با اشاره به نیاز ویژه استان به گوشت با توجه به زائرپذیربودن شهر مشهد افزود: با توجه به هم زمانی ماه مبارک رمضان و عید نوروز، به گفته مسئولان در این دو دوره حدود ۱۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر وارد مشهد شدند، اگر فرض کنیم هر نفر در زمان حضور خود فقط ۲۵۰ گرم گوشت مصرف کرده باشد، فقط برای همین زمان باید ۱۲۵ هزار بره کشتار میکردیم که فقط نیاز همین تعداد مسافر را تأمین کنیم، این عدد با وجود کاهش تعداد بره بسیار بزرگ است.
رئیس اتحادیه دامداران دام سبک خراسان رضوی ثبات قیمتها را همراه با شرط دانست و گفت: با توجه به اینکه در این فصل برهها برای پروار میروند، بره برای عرضه کم است، اما بخشی از آن در ماه مرداد به بعد وارد بازار میشود، در صورتی که دولت با قیمت گذاری دستوری و... به بخش تولید فشار نیاورد شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود. همچنین باید اقداماتی در راستای کاهش هزینههای تولید انجام شود.
مهدوی راه نجات این صنعت را علاوه بر کاهش هزینههای تولید، استفاده از طرحهایی مانند خرید دام امانی دانست و گفت: برای کنترل قیمت، میتوان از طرحهایی مانند پیش خرید توسط پشتیبانی امور دام استفاده کرد، مثلا نهاده بدهند و در قبال آن گوشت تحویل بگیرند. این طرحها به ثبات قیمت و تولید دام کمک میکند.