ماجرای حاشیه اخیر سریال «غربت» چیست؟ آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته گذشته (۳ شهریور ۱۴۰۳) ماجرای تعطیلی پردیس تئاتر مستقل مشهد چیست؟ ماجرای درخواست کمک صابر ابر ، بازیگر سینما و تلویزیون، چیست؟ آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳ شهریور ۱۴۰۳) برای مردی که عاشق ایران بود | یادی از محمدعلی اسلامی ندوشن به بهانه سالروز تولدش اجرای نقاشی حسن روح الامین و محمدعلی نادری در بامِ کربلای معلی کارمندان خراسان رضوی در روز کارمند رایگان سینما بروند + اسامی سینماها «اسپاسم» به جشنواره بین‌المللی فیلم زنان می‌رود تعطیلی سینما‌ها به مناسبت اربعین حسینی ۱۴۰۳ قرقیزستان و اروگوئه در راه اسکار ۲۰۲۵ آغاز اجرای نمایش «آدمکش» در «شمایل» مشهد + زمان نماهنگ «تنگه دلم» منتشر شد+ فیلم «سه کیلومتر تا پایان جهان» برنده جشنواره فیلم سارایوو شد تغییر چهره حیرت‌انگیز الهه رضایی، مجری قدیمی تلویزیون، بعد از ۴۳ سال + عکس سریال «غربت» و «جوکر ۲» بدون مجوز منتشر شدند توضیحات سمانه نائینی درباره آخرین وضعیت سلامت محمدعلی بهمنی (۱ شهریور ۱۴۰۳) برنامه «گل یا پوچ» یک‌شنبه پخش نخواهد شد + زمان و علت اکران فیلم سینمایی «سرآغاز» در گروه سینمایی هنر و تجربه
سرخط خبرها

کارکرد بی‌نظیر شاهنامه در حفظ و ماندگاری زبان‌فارسی

  • کد خبر: ۲۲۷۸۶۳
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
کارکرد بی‌نظیر شاهنامه در حفظ و ماندگاری زبان‌فارسی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان‌رضوی گفت: اگرچه اشعاری از چند شاعر فارسی‌زبان به جای مانده، اما کارکرد شاهنامه در حفظ و ماندگاری زبان فارسی بی‌نظیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسین‌زاده در افتتاحیه مراسم بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی، اظهار کرد: ٢۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی است. این دو مقوله از هم جدا نیست؛ زیرا به‌واسطه نقش‌آفرینی فردوسی ‌و شاهکاری که انجام داده، امروز روز پاسداشت زبان فارسی نیز هست.

 وی افزود: اگرچه قبل از فردوسی هم چند شاعر فارسی‌زبان اشعاری به زبان فارسی سروده‌اند، کارکرد شاهنامه در حفظ و ماندگاری زبان فارسی بی‌نظیر است. فردوسی با سرودن شاهنامه زبان فارسی را حفظ، تثبیت و ماندگار کرد و سپس به نسل‌های بعدی منتقل کرد و سبب شد که  امروز ما نیز به زبان فارسی صحبت کنیم و دارای این گنج باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان‌رضوی گفت: در طول تاریخ، به‌واسطه کشورگشایی برخی پادشاهان و فرهنگ‌دوستی که برخی سلسله‌ها داشتند، زبان فارسی فراتر از مرزهای ایران رفت و امروز، برادران ما در افغانستان و تاجیکستان هم‌زبان ما هستند. واقعیت این است که زبان فارسی در این کشورها نبوده و این زبان تا مرز هندوستان پیش رفته است. اگر امروز از اقبال لاهوری در پاکستان یاد می‌کنیم، به دلیل وجود حکمتی است که در اشعارش نهفته است. امروزه، شرق و غرب ما با زبان فارسی عجین شده‌اند.

وی با اشاره به این موضوع که ما در طول تاریخ، یک دوره عقب‌نشینی داشته‌ایم که دوره قاجار و پهلوی شامل این دوره است، ادامه داد: در این دو دوره، افرادی در کشورهای غربی تحصیل کردند و دچار خودتحقیرپنداری شدند و فکر کردند که پیشرفت‌نداشتن کشور به‌واسطه فرهنگ، زبان و دین است و این عقب‌نشینی ضربات سنگینی را به‌ویژه به حوزه ادبیات وارد کرد و سبب شد واژگانی وارد زبان فارسی شوند.

حسین‌زاده تأکید کرد: با توجه به تحولات امروز در غرب و شرق آسیا و اتفاقاتی که در غزه افتاد، دانشجویان و اساتید در برخی کشورها برای دفاع از آن سرزمین به زبان فارسی شعار می‌دهند؛ زیرا امروز ایران در عرصه اخلاق و دفاع از مظلوم پرچم‌دار جهان شده است و دانشجوی غربی برای دفاع از مظلوم به زبان فارسی شعار می‌دهد.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی به‌درستی دو پایه برای رشد و توسعه خود در جهان امروز بنا نهاده و آن‌هم پایه شیعه و ایرانی است. امروز در جامعه‌المصطفی، اگر طلبه‌ای بخواهد درس حوزه علمیه بخواند، اولین شرط این است که درس خود را به زبان فارسی بخواند. دین و فرهنگ ایرانی با هم تطبیق داده شده است.

با توجه به فرمایشات رهبری، ما موظف به تبلیغ اهل‌بیت(ع) هستیم؛ آن‌هم به زبان فارسی، که در این امر موفق عمل کرده‌ایم و باید در علم و تکنولوژی نیز همین‌گونه عمل کنیم.

شایان ذکر است که در این مراسم، از ۴ جلد مجموعه‌مقالات همایش سال ١۴٠٢ رونمایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->