پیش بینی بورس فردا یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ویدئو| آیفون ۱۶، ۱۰۰ میلیون ارزان‌تر شد! تشریح ظرفیت قانونی پیمان‌های دسته‌جمعی کارگری برای بازار کار پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) حذف ویزا در سفر‌های هوایی مشهد به تاجیکستان (۱۲ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران تا پایان سال ۱۴۰۳ سردسته ارز‌های دیجیتال سقوط کرد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) چرا هزینه‌های بیمه تکمیلی به صورت آنلاین پرداخت نمی‌شود؟ نرخ سود بین‌بانکی کاهش یافت | نرخ بهره ۲۳.۷۲ درصد شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) تصادف مرگبار ۲ خودروی پژو ۴۰۵ در محور ابهر با ۷ کشته + فیلم (۱۲ آبان ۱۴۰۳) شروع قوی و پایان ضعیف بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۴۰ میلیون تومانی «دایون» قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | اطلس ۵۲۹ میلیون تومان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه مشهد ریخت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) به املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان چوب حراج نزنید قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۸ هزار و ۷۰۰ تومان نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی امروز (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) اعلام می‌شود + لینک سامانه نتایج ابلاغ آیین‌نامه حذف یارانه پُردرآمد‌ها از هفته جاری (۱۲ آبان ۱۴۰۳) فروش ۹۰ روزه چهار خودرو کرمان موتور از امروز (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد شد؟ خراسان رضوی در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد آغاز عملیات سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در مشهد | فعالیت ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر برای سرشماری همتی: تعرفه ۹۶ درصدی واردات آیفون اصلاح می‌شود مسکن گران می‌شود؟ چرا کار هست، کارگر نیست؟ دلیل عرضه سکه طلای بدون پلمب در مرکز مبادله چیست؟ اعتبار مورد نیاز برای رفع نقاط پرتصادف خراسان رضوی چقدر است؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | سبزی کیلویی ۱۵ هزار تومان افزایش ۱.۳ میلیون تومانی قیمت طلا
سرخط خبرها

حدود ۶۰۰ تن ریواس از این شهرستان خراسان رضوی برداشت شد

  • کد خبر: ۲۲۷۹۳۲
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷
حدود ۶۰۰ تن ریواس از این شهرستان خراسان رضوی برداشت شد
برداشت ریواس از اواخر اسفند ماه در شهرستان نیشابور آغاز شده و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد وپیش بینی می‌شود حدود ۶۰۰ تن ریواس از رویشگاه‌های طبیعی شهرستان برداشت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور در فصل بهار زمان برداشت ریواس در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد: شهرستان نیشابور به دلیل دارا بودن رویشگاه‌های طبیعی ریواس یکی از قطب‌های تولید ریواس در استان است وگیاه ریواس دامنه‌های رشته کوه بینالود به لحاظ کیفیت نیز منحصر به فرد است.

علی مبارکی ادامه داد: برداشت ریواس از اواخر اسفند ماه در شهرستان آغاز شده و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد وپیش بینی می‌شود حدود ۶۰۰ تن ریواس از رویشگاه‌های طبیعی شهرستان برداشت شود.

وی افزود: رویشگاه‌های طبیعی ریواس در شهرستان سطح وسیعی بوده و به صورت پراکنده است، اما حداکثر سطح زیر کشت و قسمتی که در دسترس بهره‌برداران است، عمدتا در مناطقی همچون میرآباد، عیش‌آباد، برفریز، بوژان و سوقند واقع شده است و در حال حاضر بهره‌برداران در حدود ۲۳۰ هکتار از این دامنه‌ها، عملیات زراعی ریواس انجام داده و در زمان مناسب آن را برداشت می‌کنند.

مبارکی میزان اشتغال در فرایند برداشت و فرآوری ریواس را حدود ۵۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: در فصل برداشت ریواس حدود ۳۵۰ نفر بهره بردار مشغول به کار هستند، همچنین حدود ۱۵۰ نفر نیز در کارگاه‌های تولید شربت اشتغال دارند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد ریواس به صورت تازه در شهرستان مصرف شده و یا به شهر‌های دیگر صادر می‌شود و فقط ۳۰ درصد آن به صورت شربت فرآوری می‌شود، خاطرنشان کرد: ریواس به دلیل اینکه در رویشگاه‌های طبیعی رشد می‌کند، محصولی سالم، ارگانیک و منحصر به فرد است، اما متاسفانه مطالعات روی این محصول کمتر انجام شده و شناخت کمی نسبت به آن در دست است. به همین جهت در زمینه فرآوری آن اقدامات خاصی انجام نشده و تنها صنعتی که در این زمینه فعال است، صنعت تبدیل ریواس به شربت است، اما در زمینه سایر فرآورده‌ها اقدامی انجام نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سال جاری سال " رشد تولید با مشارکت مردم" نام‌گذاری شده، دنبال این هستیم که با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه مطالعات و تحقیقات در زمینه این محصول بیشتر شده و این شرکت‌ها در این زمینه ورود پیدا کنند تا علاوه بر شربت، سایر فرآورده‌های مربوط به این محصول را هم تولید کنیم.

وی در رابطه با زراعی کردن این گیاه گفت: ریواس هنوز زراعی نشده و شرایط برای کشت زراعی آن هنوز فراهم نیست. در حال حاضر بهره برداری از این گیاه در رویشگاه‌های طبیعی انجام می‌شود و بهره برداران در همان رویشگاه‌های طبیعی عملیات زراعی روی گیاه انجام می‌دهند ولی هنوز نتوانسته‌ایم زمینه کشت و پرورش این گیاه را در زمین زراعی فراهم کنیم.
مبارکی در پایان با اشاره به این نکته که ریواس از رویشگاه‌های طبیعی برداشت می‌شود و از آنجا که برداشت بی‌رویه و یا غیراصولی ریواس و هر گیاه دیگری همیشه به عنوان یک تهدید برای این رویشگاه‌ها به حساب می‌آید، گفت: رویشگاه‌های طبیعی در حوزه فعالیت اداره منابع طبیعی است و اداره منابع طبیعی شهرستان نیشابور بر میزان برداشت ریواس و سایر گیاهان دارویی نظارت کامل دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->