گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال ۱۴۰۲ + جزئیات

  • کد خبر: ۲۳۲۶۵۹
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال ۱۴۰۲ + جزئیات
داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در سال گذشته، سهم بخش کشاورزی از اشتغال در ۲۱ استان کمتر از ۲۰ درصد بوده است. به عبارت دیگر، در این استان‌ها حتی یک‌چهارم شاغلان نیز در بخش کشاورزی فعال نبوده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، کشاورزی یکی از بخش‌های سه‌گانه اقتصاد است که به طور مستقیم با امنیت غذایی کشور و تامین نیاز‌های خوراکی خانوار‌ها در ارتباط است. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در سال گذشته، سهم کشاورزی از اشتغال در کل کشور ۱۴.۴ درصد بوده است. به عبارت دیگر، از هر ۱۰۰ نفر شاغل در کل کشور، تقریبا تنها ۱۴ نفر در بخش کشاورزی مشغول به کار بوده‌اند.

این نسبت میانگینی از کل کشور است و برای هر استان به صورت جداگانه محاسبه و اعلام می‌شود. طبق این محاسبات، سهم بخش کشاورزی از اشتغال کل کشور در استان کرمان بالاتر از سایر استان‌ها بوده و نزدیک به ۴۰ درصد است. پس از آن نیز استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان غربی قرار گرفته‌اند. استان تهران نیز از نظر سهم کشاورزی از اشتغال در جایگاه آخر قرار گرفته است. استان‌های البرز و قم، بعد از تهران، کمترین سهم را به نام خود ثبت کرده‌اند.

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال ۱۴۰۲ + جزئیات

رونق کم بازار کار در بخش کشاورزی

از میان ۳۱ استان کشور، سهم بخش کشاورزی از کل اشتغال در استان کرمان ۳۹.۷ درصد و بالاتر از سایر استان‌ها است. به عبارت دیگر، در این استان از هر ۱۰۰ نفر شاغل، تقریبا ۳۹ نفر در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. در رتبه دوم، استان خراسان شمالی با سهم ۳۰.۴ درصدی قرار گرفته است. کرمان و خراسان شمالی تنها استان‌هایی هستند که کشاورزی در آن سهمی بالاتر از ۳۰ درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده است.

در سوی دیگر این طیف، ۵ استان قرار گرفته‌اند که سهم کشاورزی از اشتغال در آن کمتر از ۱۰ درصد است. اولین استان، تهران است که این سهم در آن تنها ۱.۷ درصد است. به بیان دیگر، از هر ۱۰۰ شاغل تهرانی تنها یک نفر کشاورز است. البرز و قم دو استان بعدی هستند که این سهم در آنها به ترتیب ۲.۵ درصد و ۳.۱ درصد است. یزد و اصفهان نیز چهارمین و پنجمین استان از نظر سهم پایین کشاورزی از اشتغال هستند. نکته جالب توجه این است که سهم کشاورزی از اشتغال در استان‌هایی که تصور می‌شود پیشه اکثریت ساکنین آن کشاورزی بوده، کمتر از حد تصور است. برای مثال، این نسبت در گیلان تنها ۲۱.۲ درصد و در مازندران ۱۷.۲ درصد است. سهم کشاورزی از اشتغال استان خوزستان نیز تنها ۱۴.۶ درصد برآورد شده است.

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال ۱۴۰۲ + جزئیات

افزایش و کاهش سهم کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال گذشته

سهم گروه کشاورزی از اشتغال استان‌ها در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ بدون تغییر نبوده است. از میان تمام استان‌های کشور، این سهم در ۲ استان بیش از ۲ واحد درصد افزایش و در ۸ استان بیش از یک واحد درصد کاهش یافته است.

برای مثال، این سهم در استان اردبیل بیش از سایر استان‌ها با افزایش روبرو بوده و ۶.۷ واحد درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ بالاتر رفته است. استان کرمانشاه نیز تجربه افزایش ۲.۵ واحد درصدی سهم کشاورزی از اشتغال را داشته است.

این سهم در برخی استان‌ها مثل ایلام، زنجان، گلستان، خراسان رضوی و قزوین نیز بیش از یک واحد درصد شاهد کاهش نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده است.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->