برگشت وجه بیست میلیارد ریالی به شاکیان املاک در مشهد با ۱۰ موبایل پرفروش از برند‌های مختلف آشنا شوید + جزئیات و تصاویر (۷ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره‌بها مشخص شد | رقم‌های جدید روز‌های آینده به استان‌ها ابلاغ می‌شود طلا و سکه را در مشهد چند بخریم؟ (۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۳) | پیشتازی هر گرم طلا در کانال ۳.۴ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی امروز در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | جک جی ۴، ۸۳۰ میلیون تومان قیمت خودرو‌های داخلی در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷، ۸۰۸ میلیون تومان شد اقتصاد، اولویت اول دولت آینده باشد مطالبه معدن کاران خراسانی برای اصلاح تعرفه واردات ماشین آلات معدنی ارزهای دیجیتال نزولی شدند (۷ تیر ۱۴۰۳) تجربه دلار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های گذشته چه بود؟ پیاز و سیب زمینی کیلویی چند؟ | قیمت انواع میوه و صیفی جات در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) متوسط قیمت خرید و فروش مسکن در سال ۱۴۰۲ چقدر بود؟ قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو در تیرماه ۱۴۰۳ مشخص شد+ جدول هوادارن سعید جلیلی در انتظار حضور او در استادیوم تختی مشهد قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ شناسایی شبکه توزیع خارج از شبکه نوار تست قند خون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت | رانا پلاس ۶۱۵ میلیون تومان (۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واردات در ازای صادرات غیرکشاورزی اجرا می‌شود

  • کد خبر: ۲۲۹۵۶۰
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۶
واردات در ازای صادرات غیرکشاورزی اجرا می‌شود
قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی از اتاق ایران خواست با طراحی پلتفرمی برای اتصال واردکننده و صادرکننده به یکدیگر، این امر را عملیاتی کند.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا پیمان پاک، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته از ۴۰۰ قلم کالاهای مشمول ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، ۲۰۰ قلم کالا ازجمله گوشت منجمد را به نحوی از این شمول خارج کردیم که تأثیری روی قیمت‌ها نداشته باشد. امسال نیز قرار است بخش دیگری از این کالاها را از دایره کالاهای مشمول خارج کنیم.

وی در نشست کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران، با تأکید بر اینکه سیاست‌گذاری‌های ارزی این وزارتخانه امسال تغییر چندانی با سال گذشته نداشته است، ادامه داد: با مشورت و همکاری انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط، تا سال آینده کالاهای مشمول ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به حداقل ممکن خواهد رسید؛ البته به نحوی که اثرات این اقدام، ملموس نباشد.

پیمان پاک با بیان اینکه یکی از مشکلات ما واردات در ازای صادرات غیر محصولات کشاورزی است، گفت: مشکل اصلی فقدان یک دستگاه هماهنگ‌کننده برای اتصال واردکننده و صادرکننده به یکدیگر است که به اعتقاد من این خلأ باید توسط اتاق ایران پر شود.

او تأکید کرد: ازآنجاکه این روش بهترین روش در راستای تسهیل برگشت ارز است، اتاق ایران باید فعال شود و با تعریف پلتفرمی برای این موضوع، واردات در ازای صادرات غیر محصولات کشاورزی را عملیاتی کند.

او با اشاره به تصویب موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با اندونزی در مجلس، گفت: با اجرای این موافقت‌نامه تعرفه تجارت 400 قلم کالا میان دو کشور به حد بسیار پایین یعنی در حدود 5 تا 10 درصد خواهد شد. به زودی لیست کالاهای مشمول، برای اطلاع فعالان اقتصادی منتشر خواهد شد.

مشکل تعهدنامه در تبادل ارزی، حل شود

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران نیز با اشاره به مشکلات ناشی از بخشنامه بانک مرکزی در 23 اسفند سال گذشته، گفت: اتاق ایران با برگزاری جلسات مختلف با وزارت صمت و بانک مرکزی موفق شد با هدف جلوگیری از تعزیراتی شدن پرونده‌های فعالان اقتصادی، موافقت رئیس بانک مرکزی برای تمدید مهلت اجرای این بخشنامه تا پایان تیرماه (چهار ماه) را جلب کند.

او همچنین با اشاره به نشست اخیر هیات رئیسه اتاق ایران و رئیس‌کل بانک مرکزی از دستور مسئولین بانک مرکزی برای لغو موقت اجرای این بخشنامه و اصلاح آن خبر داد.

فرشچیان با استقبال از پیشنهاد پیمان پاک برای نقش‌آفرینی اتاق ایران در عملیاتی کردن واردات در ازای صادرات غیر محصولات کشاورزی، گفت: کمیسیون واردات، موضوع ایجاد این پلتفرم برای تبادل ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان را پیگیری خواهد کرد.

او با اشاره به حل نشدن مشکل تعهدنامه‌ها در شرایط تبادل ارزی صادرکننده و واردکننده، ادامه داد: این امر به ویژه مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است. ممکن است واردکننده نتواند به زودی تخصیص بگیرد در شرایطی که کورتاژ صادراتی چهار ماه بیشتر اعتبار ندارد.

بازارگاه، موجب رسوب کالاها در بنادر شده است

داود رنگی، نایب‌رئیس کمیسیون مدیریت واردات به مشکل رسوب بسیاری از کالاها در گمرک اشاره کرده و گفت: کالاهای اساسی کشاورزی وارد شده‌اند اما امکان عبور از بازارگاه را ندارند. بسیاری از کالاها در بنادر رسوب کرده‌اند که در معرض فساد و خسارت است. سیلوها در حالی خالی هستند که امکان نگه‌داری بهتر کالاها را دارند.

او با بیان اینکه لازم است در روند ثبت سفارش‌ها تجدیدنظر شود، ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از ثبت سفارشات، منتهی به تمدید می‌شوند و زمان‌بر بودن آن موجب فساد بسیاری از کالاها شده است. به علاوه دموراژها بسیار کمرشکن هستند که عمدتاً به دلیل همین محدودیت‌های زمانی ثبت سفارش به ما تحمیل می‌شود.

در ادامه جلسه دیگر اعضای کمیسیون و فعالان اقتصادی حاضر در جلسه به بیان مشکلات خود پرداختند. انتقاد از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه، ضرورت ارائه تعهدنامه محضری در زمان ثبت سفارش، صدور برخی بخشنامه‌ها بدون توجه به زیرساخت‌های حقوقی و مشکلات متعدد در اجرای آن‌ها، تعدد سامانه‌های مختلف تجاری و تداخل برخی از آن‌ها در عملکرد، نامشخص بودن سیاست‌های ارزی وزارت جهاد با گذشت دو ماه از سال، عدم امکان واردات بدون ثبت سفارش و تحمیل هزینه به واردکننده، مشکلات واردات برنج خارجی در ازای خرید برنج داخلی و عدم کفایت تولید داخلی دانه و مشکلات تأمین آن از خارج ازجمله مشکلات مطرح شده بود.

پیمان پاک در پاسخ به از این مسائل مطرح شده در نشست توضیحاتی ارائه کرد و مقرر شد تا انجمن‌های تخصصی حوزه کشاورزی این مسائل را با توجه به توضیحات ارائه‌شده پیگیری کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->