چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

غربالگری جنین ممنوع شده یا استاندارد؟

  • کد خبر: ۲۲۸۷۹۳
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷
غربالگری جنین ممنوع شده یا استاندارد؟
رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با بیان اینکه غربالگری مادران باردار و جنین ممنوع نشده، بلکه استاندارد شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، صابر جباری در آستانه روز ملی جمعیت درباره عملکرد وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: بیش از نیمی از تکالیف قانونی قانون جوانی جمعیت بر عهده وزارت بهداشت بوده است و تقریباً تمام دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه ازدواج، باروری، ناباروری، فرزندآوری و ... اصلاح و ابلاغ شده است و این دستورالعمل‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال اجراست.

کاهش نوبت شبکاری مادران

وی افزود: در حوزه دانشجویی ساخت و تجهیز خوابگاه‌های متاهلی در حال انجام است و در حوزه ودیعه مسکن دانشجوان متأهل نیز مبلغ افزایش یافته است. کاهش نوبت‌های شب کاری مادرانی که در استخدام وزارت بهداشت هستند نیز عملیاتی شده است.

گزاره‌های غلط فرهنگی در حال اصلاح

وی ادامه داد: از زمان اجرای قانون تلاش شده تا گزاره‌های نادرستی که در جامعه به عنوان یک فرهنگ شکل گرفته بود اصلاح شود؛ برای مثال پیش از این گفته می شد که بارداری در سنین زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سالگی خطرناک است اما تلاش می‌شود که در فرهنگسازی‌ها این گزاره غلط اصلاح شود.

ارائه خدمات ناباروری در مراکز درمانی

جباری با بیان این که درحوزه ناباروری پیش از ابلاغ قانون صرفاً‌ خدمات سطح سه و فوق تخصصی ارائه می‌شد؛ تصریح کرد: در زمان حاضر بسته خدمتی پیشگیری از ناباروری نیز به آن اضافه شده و ۹۰ درصد هزینه‌های آن در بخش دولتی نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و تمام خدمات بدون محدودیت در بسته خدمتی درمان ناباروری به زوجین نابارور ارائه می‌شود.

انجام رایگان زایمان طبیعی

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با بیان این که زایمان طبیعی در تمام بیمارستان‌های دولتی به صورت رایگان انجام می‌شود؛ بیان کرد: در خدمات بیمارستانی و بلوک‌های زایمان مرتبط با بارداری، ۱۰ هزار و ۲۰۰ ماما و بیش از ۲ هزار متخصص زنان خدمت ارائه می‌کنند. ۱۱۳ عنوان خدمت به مادران باردار به صورت رایگان در نظام شبکه بهداشتی کشور ارائه می‌شود و با توجه به ترس مادران باردار از انجام زایمان طبیعی، روش‌های زایمان کم درد و بی درد نیز در حال توسعه است.

برخورد با ماماها و پزشکان متخلف در حوزه سقط جنین

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه نظارت بر عملکرد کادر درمان برای پیشگیری از سقط جنین بیان کرد: در حوزه نظارتی ماماها و پزشکانی که جنایت سقط جنین را مرتکب می‌شوند شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. همچنین بسته خدمتی جلوگیری از سقط خودبخودی نیز در نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام شده است که به مادرانی کمک می‌کند که به دلایل مختلف دچار سقط خود به خودی می‌شوند؛ درواقع مادرانی که زیر ۲۰ هفته بارداری، دچار سقط جنین بدون علت خاصی می‌شوند مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ بخشی از علل این سقط‌ها، عوامل ناشناخته است اما بخش دیگر مربوط به عوامل تغذیه‌ای، مشکلات هورمونی و ... است که این عوامل شناسایی و درمان می‌شوند تا از سقط خود به خودی جلوگیری به عمل بیاید.

غربالگری جنین ممنوع نشده است

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با تأکید بر این که اخباری که مبنی بر ممنوعیت غربالگری در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها منتشر می‌شود کذب است؛ تصریح کرد: غربالگری مادران باردار و جنین ممنوع نشده بلکه استاندارد شده و از حالت الزامی به حالت اختیاری تبدیل شده است؛ ما دستورالعمل افراد نیازمند غربالگری را مشخص و به مراکز و دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم و کیت‌های غربالگری نیز استاندارد شده است.

غربالگری جنین برای چه کسانی انجام می‌شود؟

وی افزود: در حال حاضر غربالگری جنین می‌تواند برای افرادی که در خانواده و نزدیکان خود سابقه مشکلات ژنتیکی و بیماری‌ داشته‌اند و یا مادرانی که ترس و اضطراب زیادی نسبت به بروز مشکلات ژنتیکی برای جنین خود دارند با درخواست مادر انجام ‌شود. در مواردی که نیاز به غربالگری وجود دارد این امر انجام می‌شود. در عین حال به پزشکان ابلاغ شده است که نباید انجام غربالگری را به مادران باردار تحمیل و الزام کنند. مردم اگر شکایتی در این زمینه دارند می‌توانند به خط ۶ سامانه تلفنی ۱۹۰ این موضوع را اعلام کنند.

جباری در پاسخ به این سؤال که آیا پزشکان برای تجویز غربالگری دچار محدودیت هستند؟ گفت: سقفی برای تجویز غربالگری برای مادران، توسط هر پزشک وجود ندارد اما داده‌های مربوط به انجام غربالگری جنین در سامانه ملی باروری سالم ثبت می‌شود. این داده‌ها رصد می‌شوند تا مشخص شود که پزشکان برای مادران در چه شرایطی غربالگری را تجویز کرده‌اند و آیا نیاز به انجام غربالگری بوده یا خیر. داده‌ها شامل آزمایشات، سونوگرافی‌های دوران بارداری، اطلاعات مربوط به بارداری، زایمان، سزارین، ناباروری و سقط خودبخودی در سامانه ثبت می‌شود؛ این سامانه نوعی داشبورد مدیریتی برای رصد و برنامه ریزی در راستای تحلیل داده‌های مربوط به باروری جمعیت است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که آیا در مطب‌های شخصی نیز این موارد رصد می‌شود؟ اعلام کرد: قرار است مطب‌های خصوصی پزشکان زنان و زایمان نیز به این سامانه متصل شوند تا داده‌های یکپارچه‌ای برای تحلیل وضعیت باروری در کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به کاهش ۲۰۰ هزار موردی غربالگری مادران باردار پس از اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: با وجود این ناهنجاری‌های جنینی افزایشی نداشته است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->