نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
سرخط خبرها

غربالگری جنین ممنوع شده یا استاندارد؟

  • کد خبر: ۲۲۸۷۹۳
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷
غربالگری جنین ممنوع شده یا استاندارد؟
رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با بیان اینکه غربالگری مادران باردار و جنین ممنوع نشده، بلکه استاندارد شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، صابر جباری در آستانه روز ملی جمعیت درباره عملکرد وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: بیش از نیمی از تکالیف قانونی قانون جوانی جمعیت بر عهده وزارت بهداشت بوده است و تقریباً تمام دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه ازدواج، باروری، ناباروری، فرزندآوری و ... اصلاح و ابلاغ شده است و این دستورالعمل‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال اجراست.

کاهش نوبت شبکاری مادران

وی افزود: در حوزه دانشجویی ساخت و تجهیز خوابگاه‌های متاهلی در حال انجام است و در حوزه ودیعه مسکن دانشجوان متأهل نیز مبلغ افزایش یافته است. کاهش نوبت‌های شب کاری مادرانی که در استخدام وزارت بهداشت هستند نیز عملیاتی شده است.

گزاره‌های غلط فرهنگی در حال اصلاح

وی ادامه داد: از زمان اجرای قانون تلاش شده تا گزاره‌های نادرستی که در جامعه به عنوان یک فرهنگ شکل گرفته بود اصلاح شود؛ برای مثال پیش از این گفته می شد که بارداری در سنین زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سالگی خطرناک است اما تلاش می‌شود که در فرهنگسازی‌ها این گزاره غلط اصلاح شود.

ارائه خدمات ناباروری در مراکز درمانی

جباری با بیان این که درحوزه ناباروری پیش از ابلاغ قانون صرفاً‌ خدمات سطح سه و فوق تخصصی ارائه می‌شد؛ تصریح کرد: در زمان حاضر بسته خدمتی پیشگیری از ناباروری نیز به آن اضافه شده و ۹۰ درصد هزینه‌های آن در بخش دولتی نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و تمام خدمات بدون محدودیت در بسته خدمتی درمان ناباروری به زوجین نابارور ارائه می‌شود.

انجام رایگان زایمان طبیعی

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با بیان این که زایمان طبیعی در تمام بیمارستان‌های دولتی به صورت رایگان انجام می‌شود؛ بیان کرد: در خدمات بیمارستانی و بلوک‌های زایمان مرتبط با بارداری، ۱۰ هزار و ۲۰۰ ماما و بیش از ۲ هزار متخصص زنان خدمت ارائه می‌کنند. ۱۱۳ عنوان خدمت به مادران باردار به صورت رایگان در نظام شبکه بهداشتی کشور ارائه می‌شود و با توجه به ترس مادران باردار از انجام زایمان طبیعی، روش‌های زایمان کم درد و بی درد نیز در حال توسعه است.

برخورد با ماماها و پزشکان متخلف در حوزه سقط جنین

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه نظارت بر عملکرد کادر درمان برای پیشگیری از سقط جنین بیان کرد: در حوزه نظارتی ماماها و پزشکانی که جنایت سقط جنین را مرتکب می‌شوند شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. همچنین بسته خدمتی جلوگیری از سقط خودبخودی نیز در نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام شده است که به مادرانی کمک می‌کند که به دلایل مختلف دچار سقط خود به خودی می‌شوند؛ درواقع مادرانی که زیر ۲۰ هفته بارداری، دچار سقط جنین بدون علت خاصی می‌شوند مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ بخشی از علل این سقط‌ها، عوامل ناشناخته است اما بخش دیگر مربوط به عوامل تغذیه‌ای، مشکلات هورمونی و ... است که این عوامل شناسایی و درمان می‌شوند تا از سقط خود به خودی جلوگیری به عمل بیاید.

غربالگری جنین ممنوع نشده است

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با تأکید بر این که اخباری که مبنی بر ممنوعیت غربالگری در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها منتشر می‌شود کذب است؛ تصریح کرد: غربالگری مادران باردار و جنین ممنوع نشده بلکه استاندارد شده و از حالت الزامی به حالت اختیاری تبدیل شده است؛ ما دستورالعمل افراد نیازمند غربالگری را مشخص و به مراکز و دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم و کیت‌های غربالگری نیز استاندارد شده است.

غربالگری جنین برای چه کسانی انجام می‌شود؟

وی افزود: در حال حاضر غربالگری جنین می‌تواند برای افرادی که در خانواده و نزدیکان خود سابقه مشکلات ژنتیکی و بیماری‌ داشته‌اند و یا مادرانی که ترس و اضطراب زیادی نسبت به بروز مشکلات ژنتیکی برای جنین خود دارند با درخواست مادر انجام ‌شود. در مواردی که نیاز به غربالگری وجود دارد این امر انجام می‌شود. در عین حال به پزشکان ابلاغ شده است که نباید انجام غربالگری را به مادران باردار تحمیل و الزام کنند. مردم اگر شکایتی در این زمینه دارند می‌توانند به خط ۶ سامانه تلفنی ۱۹۰ این موضوع را اعلام کنند.

جباری در پاسخ به این سؤال که آیا پزشکان برای تجویز غربالگری دچار محدودیت هستند؟ گفت: سقفی برای تجویز غربالگری برای مادران، توسط هر پزشک وجود ندارد اما داده‌های مربوط به انجام غربالگری جنین در سامانه ملی باروری سالم ثبت می‌شود. این داده‌ها رصد می‌شوند تا مشخص شود که پزشکان برای مادران در چه شرایطی غربالگری را تجویز کرده‌اند و آیا نیاز به انجام غربالگری بوده یا خیر. داده‌ها شامل آزمایشات، سونوگرافی‌های دوران بارداری، اطلاعات مربوط به بارداری، زایمان، سزارین، ناباروری و سقط خودبخودی در سامانه ثبت می‌شود؛ این سامانه نوعی داشبورد مدیریتی برای رصد و برنامه ریزی در راستای تحلیل داده‌های مربوط به باروری جمعیت است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که آیا در مطب‌های شخصی نیز این موارد رصد می‌شود؟ اعلام کرد: قرار است مطب‌های خصوصی پزشکان زنان و زایمان نیز به این سامانه متصل شوند تا داده‌های یکپارچه‌ای برای تحلیل وضعیت باروری در کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به کاهش ۲۰۰ هزار موردی غربالگری مادران باردار پس از اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: با وجود این ناهنجاری‌های جنینی افزایشی نداشته است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->