به گزارش شهرآرانیوز، حمید شیرافکن حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری دراین باره میگوید: زمانی که وام گیرنده بدهی خود را به بانک پرداخت نکرده باشد، بانک میتواند این بدهی را از ضامن دریافت کند. در این صورت ضامن میتواند بعد از پرداخت بدهی، سراغ بدهکار برود و طلبش را درخواست کند. چرا که این پرداخت با میل و اراده قلبی ضامن صورت نگرفته و به ناچار مجبور به پرداخت شده است؛ بنابراین ضامن بعد از پرداخت وام میتواند به وام گیرنده رجوع کند و مبلغ پرداختی را مطالبه کند.
این وکیل پایه یک دادگستری اضافه میکند: با توجه به قوانین بانکداری، و نظر به اینکه مدت باز پرداخت برخی از وامها طولانی مدت است و در صورتی که وام گیرنده از پرداخت چند قسط امتناع کند، ضامن مجبور به پرداخت شده و یا از حقوق ماهیانه وی اقساط وام کسر میشود.
او ادامه میدهد: شهروندان گرامی باید این موضوع را مد نظر داشته باشند که هر چند قانونگذار امکان مراجعه به وام گیرنده را برای ضامن در نظر گرفته، اما این موضوع همیشه موجب احقاق حق ضامن نمیشود، زیرا در عمل مشاهده شده که هر چند وام گیرنده با رای دادگاه محکوم به پرداخت شده ولی در اجرای حکم، به دلیل عدم شناسایی اموال از وام گیرنده، متواری شدن و عدم دسترسی به وی، حق ضامن از بین رفته و در عمل ضامن به حق خود نمیرسد.
شیرافکن تاکید میکند: توصیه میشود که افراد در صورتی که قصد ضمانت دارند، حتما با وکلای دادگستری در این حوزه مشورت کنند. همچنین طی قراردادی جداگانه از وام گیرنده با گرفتن ضمانت مانند چک و سفته احتمال از بین رفتن حقوق خود را به حداقل برسانند.
منبع: همشهری آنلاین