همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

حنای کم‌رنگ وعده‌وعید‌های انتخاباتی

  • کد خبر: ۲۳۲۱۸۶
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
حنای کم‌رنگ وعده‌وعید‌های انتخاباتی
نیمه ابتدایی سال ۹۹ بود که دولت وقت تبلیغات گسترده‌ای را برای آشتی‌دادن مردم با بورس انجام داد تا سرمایه‌های خردشان را به این بازار بسپارند؛ مردمی که به‌واسطه تعطیل‌شدن کسب‌وکارشان به‌دلیل گسترش کرونا، هر روز متضرر می‌شدند و قِرانی درآمد کسب نمی‌کردند، با مشاهده سودآوری هر روز بورس، داروندارشان را فروختند تا علاوه بر جبران بخشی از ضرر‌های خود، از سرمایه‌شان هم که هر روز آب می‌رفت، حفظ و نگهداری کنند.

اما خاطره تلخ ۲۰ مرداد ۹۹ و سقوط عجیب بازار سرمایه، کار را به جایی رساند که مردمی که به واسطه اعتماد به دولت سرمایه خود را به بورس تزریق کرده بودند، حالا نه‌تنها نمی‌توانستند سهام خود را در صف‌های فروش سنگین بفروشند و مابقی سرمایه خود را نجات دهند، که هر روز شاهد کوچک‌شدن سرمایه خود هم بودند. 

هر چند از آن تاریخ تاکنون بورس نتوانست همچون گذشته روند منطقی خود را در پیش گیرد و با گذشت نزدیک به ۴ سال همچنان کج‌دارومریز روز‌ها را سپری می‌کند، سرمایه‌گذارانی هم هستند که سرمایه خود را به بورس سپرده‌اند و امیدوار به بهبود شرایط هستند.

یک سال پس از آن حادثه ناگوار، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری برگزار شد. انتخاباتی که نامزد‌های آن برای جلب توجه نظر فعالان اقتصادی به خصوص بورسی‌ها، وعده‌های متعددی از بهبود شرایط بازار سهام دادند؛ از حل سه‌روزه مشکلات بورس تا وعده‌های بازگشت رونق به بورس و تقویت این بازار را سر دادند. 

اما آنچه مردم در سال‌های اخیر از عملکرد دولت‌ها دیده اند، گاه متفاوت از وعده‌های آن‌ها بوده است. هنوز هستند مردمی که خاطره دعوت به سرمایه گذاری در بازار طلا و ارز سال ۹۷ و رشد حباب گونه قیمت‌ها در این بازار و سپس سقوط ناگهانی قیمت‌ها و سکته کردن‌ها و از دست رفتن سرمایه‌های مردم، یا سقوط بازار سهام در سال ۹۹ پس از دعوت دولت از مردم برای سرمایه گذاری در این بازار، یا سیاست انقباضی و یا قیمت گذاری‌های دستوری و تصمیم گیری‌های غیرکارشناسانه را به خاطر دارند.

آنچه مهم است اینست که کسری بودجه دولت‌ها هر سال وجود دارد و امری ست که تجربه نشان داده دولت‌ها نمی‌توانند به طور موفق از آن عبور کنند. به همین خاطر یکی از راه‌های آن‌ها برای جبران کسری بودجه، دست بردن در جیب مردم است که نمونه‌های آن را فراوان دیده ایم. 

اکنون که به چهاردهمین دوره انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، بعید نیست باز هم وعده‌های انتخاباتی را از نامزد‌ها بشنویم. وعده‌هایی که اهالی بازار سهام با آن غریبه نیستند؛ وعده‌هایی که تا پیش از این چندان رنگ واقعیت به خود نگرفته است. 

حالا هرچند حنای نامزد‌های انتخاباتی در خصوص وعده‌های بورسی‌شان برای فعالان بازار سهام کم‌رنگ شده، اما با این حال آن‌ها انتظار دارند اگر نامزد‌ها برنامه خاصی برای بهبود و تقویت بورس دارند، به صورت شفاف و صریح نقشه راه خود را اعلام کنند تا بلکه بخشی از اعتماد ازدست‌رفته سهام‌داران به دولت‌ها جبران شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->