فرآیند صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری آغاز شد| واریز حقوق مهرماه نجات جان چهار شهروند در حادثه آتش سوزی منزل مسکونی در شاندیز توسط آتش نشانان مشهدی(۳۰ مهر ۱۴۰۳) حریق خودرو پراید در خیابان اندیشه مشهد + جزییات (۳۰ مهر ۱۴۰۳) هشدار دادستانی در خصوص سرمایه‌گذاری در شهرک خیالی «ایلیا» مشهد اولین نشست تخصصی میدان هنر در مشهد برگزار شد (۳۰ مهر ۱۴۰۳) قتل اشتباهی مهندس شبکه در فرودگاه امام| قاتل پس از یک ساعت دستگیر شد مسمومیت جان ۴۲۳۵ نفر را گرفت| کاهش مرگ‌های ناشی از مصرف الکل رمزگشایی ۵۴ فقره سرقت خودرو و محتویات داخل خودرو در مشهد پرداخت حقوق بازنشستگان و متناسب‌سازی تا پایان آبان ماه کوی عمار یاسر مشهد با ۴۲۰۰ نفر جمعیت فقط یک نانوایی دارد! | جست‌وجوی نان آن طرف اتوبان رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان در بین دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله هشدار سازمان غذا و دارو: مکمل‌های ورزشی عرضه‌شده در آرایشگاه‌های زنانه، غیرمجاز هستند برای ثبت بهتر تخلفات رانندگی، دوربین‌های راداری جایگزین دوربین‌های لیزری می‌شوند مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: شستا برای تحقق سود صد هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴ قول مساعد داده است جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد | احکام جدید حقوق به زودی صادر می‌شود (۳۰ مهر ۱۴۰۳) فاجعه خاموش: رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان بین دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله یک نماینده مجلس: پای کار اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایستاده‌ایم قتل ۲ ایرانی توسط باند ببر‌های وحشی در پایتخت انحراف ستون فقرات بیش از ۴۵ درجه باید جراحی شود بیماری آرتروز در نتیجه‌ استفاده‌ نادرست از مفصل و اِعمال نیرو‌های غیرنرمال به آن، پدیدار می‌شود  چگونه می‌توانیم سلامت روانی کودکانمان را تقویت کنیم؟ دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از زنان ۱۸ سال به بالا زیر پوشش مراقبت‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند برنامه‌ریزی دولت برای ارتقای بهداشت مدارس با تخصیص بودجه | ۷هزار مراقب بهداشت مشغول خدمت هستند سامان‌دهی مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز مستقل تا پایان پاییز ۱۴۰۳ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳۰ مهر ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای سرد تا پایان هفته جاری مرحله جدید بن‌کارت سبد غذایی کودکان دارای سوءتغذیه در مهر ماه ۱۴۰۳ شارژ می‌شود واکنش دانشگاه آزاد اسلامی به اعتراضات افزایش شهریه‌های پزشکی
سرخط خبرها

علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۲۴۶۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متادون داروی جایگزین برای بیمارانی است که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک داشته‌اند، افزود: علائم مسمومیت با این بیماری می‌تواند شامل کاهش هوشیاری، کوتاه‌شدن تنفس و کوچک‌شدن مردمک‌های چشم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی‌رضا قاسمی‌طوسی درباره ماهیت داروی متادون و اثرات آن اظهار کرد: متادون یک داروی ماده مخدر صناعی است که در حال حاضر به صورت قرص‌های ۲۰، ۴۰، ۵۰ میلی‌گرمی و آمپول و شربت، در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها موجود است. این ماده حتماً باید توسط یک پزشک خبره و آگاه به فیزیولوژی تجویز و مصرف شود.

وی ادامه داد: این دارو یک مسکن قوی بوده که برای بعضی از درد‌های بسیار پیشرفته و مقاوم به سایر داروها، در بیمارستان‌ها تحت نظر پزشک معالج تجویز می‌شود و از همین رو مصرف‌کنندگان متادون باید مراقب مسمومیت کودکان و سالمندان با این دارو باشند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متادون در برخی از مراکز درمان‌های نگهدارنده با مخدر (MMT) که در سطح شهر دایر است، به عنوان یک داروی جایگزین برای بیمارانی که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک و... را داشتند، تجویز و توصیه می‌شود و با توجه به اینکه متادون دوز مصرفی خاص خود را دارد، باید توسط یک پزشک تجویز شود و بیمار طبق دستور پزشک آن را مصرف کند.

وی در خصوص خطر مسمومیت با این دارو نیز گفت: علائم مسمومیت با داروی متادون زمانی ایجاد می‌شود که بیمار به‌اشتباه بیشتر از مقدار دوز تعیین‌شده توسط پزشک، اقدام به مصرف آن کند. گاهی نیز مشاهده شده که کودکی به‌اشتباه، شربت یکی از اطرافیان را که در یخچال یا در دسترس بوده استفاده کرده است یا سالمندی که درد‌های پیشرفته و مقاوم داشته، به‌دلیل فراموشی این دارو را مصرف کرده و دچار مسمومیت شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علائم مسمومیت با داروی متادون را کاهش هشیاری فرد، کوتاه‌شدن و کم‌شدن تنفس، کوچک‌شدن مردمک‌های چشم برشمرد و گفت: در حال حاضر، میزان مرگ‌ومیر و معلولیت‌های ناشی از مسمومیت با متادون در بیمارستان‌ها وجود دارد که درصد زیادی از مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین، از مصرف خودسرانه این دارو یا منطبق بر نظرات افرادی که در علم پزشکی تخصصی ندارند، جداً خودداری شود.

وی تأکید کرد: در صورتی که در منزل عضوی با توصیه پزشک نیاز به مصرف این دارو دارد، جهت پیشگیری از مصرف و عدم مسمومیت اطرافیان با آن، باید دور از دسترس افراد، بالای کمد‌ها و قفسه‌های دارای قفل قرار داده شود تا امکان دسترسی کودک وجود نداشته باشد.

 فلوشیپ سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تحت هیچ شرایطی، نباید داوری متادون را در یخچال نگهداری کرد و در صورتی که سالمندی در منزل با آن‌ها زندگی می‌کند، این دارو‌ها را دور از دسترس سالمندان عزیز قرار دهند که به‌اشتباه مصرف نکنند و حتماً یک زمان و یک وقت مشخص را برای مصرف قرص یا شربت متادون اختصاص دهند. درصورتی که فردی دچار مسمومیت با داروی متادون شد، بلافاصله بیمار را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید یا با شماره‌گیری ۱۱۵، برای انتقال هرچه‌‌سریع‌تر فرد مسموم‌شده به بیمارستان، به اورژانس اطلاع دهید.

شایان ذکر است بخش مسمومین بیمارستان کودکان اکبر(ع) برای پذیرش کودکان و نیز بیمارستان امام‌رضا‌(ع) برای بزرگ‌سالان دچار مسمومیت، در شهر مشهد جهت ارائه خدمات تشخیصی، تخصصی و فوق‌تخصصی در خدمت بیماران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->