غرق شدن کودک ۳ ساله در کارون چهارمحال و بختیاری (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۲۴۶۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متادون داروی جایگزین برای بیمارانی است که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک داشته‌اند، افزود: علائم مسمومیت با این بیماری می‌تواند شامل کاهش هوشیاری، کوتاه‌شدن تنفس و کوچک‌شدن مردمک‌های چشم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی‌رضا قاسمی‌طوسی درباره ماهیت داروی متادون و اثرات آن اظهار کرد: متادون یک داروی ماده مخدر صناعی است که در حال حاضر به صورت قرص‌های ۲۰، ۴۰، ۵۰ میلی‌گرمی و آمپول و شربت، در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها موجود است. این ماده حتماً باید توسط یک پزشک خبره و آگاه به فیزیولوژی تجویز و مصرف شود.

وی ادامه داد: این دارو یک مسکن قوی بوده که برای بعضی از درد‌های بسیار پیشرفته و مقاوم به سایر داروها، در بیمارستان‌ها تحت نظر پزشک معالج تجویز می‌شود و از همین رو مصرف‌کنندگان متادون باید مراقب مسمومیت کودکان و سالمندان با این دارو باشند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متادون در برخی از مراکز درمان‌های نگهدارنده با مخدر (MMT) که در سطح شهر دایر است، به عنوان یک داروی جایگزین برای بیمارانی که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک و... را داشتند، تجویز و توصیه می‌شود و با توجه به اینکه متادون دوز مصرفی خاص خود را دارد، باید توسط یک پزشک تجویز شود و بیمار طبق دستور پزشک آن را مصرف کند.

وی در خصوص خطر مسمومیت با این دارو نیز گفت: علائم مسمومیت با داروی متادون زمانی ایجاد می‌شود که بیمار به‌اشتباه بیشتر از مقدار دوز تعیین‌شده توسط پزشک، اقدام به مصرف آن کند. گاهی نیز مشاهده شده که کودکی به‌اشتباه، شربت یکی از اطرافیان را که در یخچال یا در دسترس بوده استفاده کرده است یا سالمندی که درد‌های پیشرفته و مقاوم داشته، به‌دلیل فراموشی این دارو را مصرف کرده و دچار مسمومیت شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علائم مسمومیت با داروی متادون را کاهش هشیاری فرد، کوتاه‌شدن و کم‌شدن تنفس، کوچک‌شدن مردمک‌های چشم برشمرد و گفت: در حال حاضر، میزان مرگ‌ومیر و معلولیت‌های ناشی از مسمومیت با متادون در بیمارستان‌ها وجود دارد که درصد زیادی از مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین، از مصرف خودسرانه این دارو یا منطبق بر نظرات افرادی که در علم پزشکی تخصصی ندارند، جداً خودداری شود.

وی تأکید کرد: در صورتی که در منزل عضوی با توصیه پزشک نیاز به مصرف این دارو دارد، جهت پیشگیری از مصرف و عدم مسمومیت اطرافیان با آن، باید دور از دسترس افراد، بالای کمد‌ها و قفسه‌های دارای قفل قرار داده شود تا امکان دسترسی کودک وجود نداشته باشد.

 فلوشیپ سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تحت هیچ شرایطی، نباید داوری متادون را در یخچال نگهداری کرد و در صورتی که سالمندی در منزل با آن‌ها زندگی می‌کند، این دارو‌ها را دور از دسترس سالمندان عزیز قرار دهند که به‌اشتباه مصرف نکنند و حتماً یک زمان و یک وقت مشخص را برای مصرف قرص یا شربت متادون اختصاص دهند. درصورتی که فردی دچار مسمومیت با داروی متادون شد، بلافاصله بیمار را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید یا با شماره‌گیری ۱۱۵، برای انتقال هرچه‌‌سریع‌تر فرد مسموم‌شده به بیمارستان، به اورژانس اطلاع دهید.

شایان ذکر است بخش مسمومین بیمارستان کودکان اکبر(ع) برای پذیرش کودکان و نیز بیمارستان امام‌رضا‌(ع) برای بزرگ‌سالان دچار مسمومیت، در شهر مشهد جهت ارائه خدمات تشخیصی، تخصصی و فوق‌تخصصی در خدمت بیماران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->