کسری آب مشهد ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه بیشتر شد کیفرخواست علیه قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد زلزله ۴.۲ ریشتری پیرانشهر را لرزاند (۹ تیر ۱۴۰۴) وضعیت تامین شیرخشک در سراسر کشور مطلوب است راهکارهای مقابله با ریاکاری و نفاق | زندگی پشت نقاب دورویی تاکید شخصیت‌ها بر حفاظت از میراث فرهنگی حین جنگ شهادت ۳۰ دانش‌آموز و ۷ معلم در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران مرگ تلخ یک بدنساز درپی سرقت موبایل | سروش ستوده قربانی این حادثه کیست؟ + فیلم کشف لاشه قوچ وحشی در شاهرود (۹ تیر ۱۴۰۴) حسین خانزاده، بهترین سرویس زن لیگ ملت‌های والیبال تمدید ۲۴ ساعته لغو پرواز‌های فرودگاه امام (ره) و مهرآباد (۹ تیر ۱۴۰۴) همکاری آموزش و پرورش و دادگستری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ضرورت مراقبت از کودکان در دنیایی که به سرعت دیجیتالی می‌شود آغاز فرایند آفت‌زدایی ۲۰۰ هکتار از بوستان جنگلی سرخه‌حصار در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطرح شد: تهیه کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران وزیر آموزش و پرورش: پیروز حقیقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، ایمان بود نه تجهیزات هشدار در مورد خطر صندلی‌های داغ اتومبیل برای کودکان در فصل گرما پیدا کردن ۱۸۸ شهید توسط تیم‌های آنست هلال احمر در پی حملات اسرائیل به ساختمان‌های مسکونی وزیر میراث فرهنگی: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آسیبی به گنجینه ملی کشور نزده است ثبت ۱۹ میراث عاشورایی استان گیلان در فهرست آثار ملی پژمان‌فر: باید با دریافت شهریه غیرمجاز در مدارس برخورد شود آمادگی شستا برای مشارکت در بازسازی منازل تخریب‌شده در جنگ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در نواحی بادخیز جنوبی استان تور مجازی کاخ نیاوران در زمان تعطیلی مجموعه فعال شد رئیس سازمان اورژانس کشور: در جنگ ۱۲روزه، ۱۰ هزار مأموریت انجام شد | ۷ بیمارستان مورد حمله قرار گرفت حذف ۲۹ مدرسه سنگی و فرسوده در کلات، گامی مهم در تحقق عدالت آموزشی گلایه استاندار اصفهان از یونسکو: سکوت این سازمان دربرابر تجاوز به میراث فرهنگی ایران فراموش نخواهد شد
سرخط خبرها

علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۲۴۶۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
علائم مسمومیت با داروی متادون چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متادون داروی جایگزین برای بیمارانی است که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک داشته‌اند، افزود: علائم مسمومیت با این بیماری می‌تواند شامل کاهش هوشیاری، کوتاه‌شدن تنفس و کوچک‌شدن مردمک‌های چشم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی‌رضا قاسمی‌طوسی درباره ماهیت داروی متادون و اثرات آن اظهار کرد: متادون یک داروی ماده مخدر صناعی است که در حال حاضر به صورت قرص‌های ۲۰، ۴۰، ۵۰ میلی‌گرمی و آمپول و شربت، در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها موجود است. این ماده حتماً باید توسط یک پزشک خبره و آگاه به فیزیولوژی تجویز و مصرف شود.

وی ادامه داد: این دارو یک مسکن قوی بوده که برای بعضی از درد‌های بسیار پیشرفته و مقاوم به سایر داروها، در بیمارستان‌ها تحت نظر پزشک معالج تجویز می‌شود و از همین رو مصرف‌کنندگان متادون باید مراقب مسمومیت کودکان و سالمندان با این دارو باشند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متادون در برخی از مراکز درمان‌های نگهدارنده با مخدر (MMT) که در سطح شهر دایر است، به عنوان یک داروی جایگزین برای بیمارانی که سابقه مصرف تریاک، شیره و کراک و... را داشتند، تجویز و توصیه می‌شود و با توجه به اینکه متادون دوز مصرفی خاص خود را دارد، باید توسط یک پزشک تجویز شود و بیمار طبق دستور پزشک آن را مصرف کند.

وی در خصوص خطر مسمومیت با این دارو نیز گفت: علائم مسمومیت با داروی متادون زمانی ایجاد می‌شود که بیمار به‌اشتباه بیشتر از مقدار دوز تعیین‌شده توسط پزشک، اقدام به مصرف آن کند. گاهی نیز مشاهده شده که کودکی به‌اشتباه، شربت یکی از اطرافیان را که در یخچال یا در دسترس بوده استفاده کرده است یا سالمندی که درد‌های پیشرفته و مقاوم داشته، به‌دلیل فراموشی این دارو را مصرف کرده و دچار مسمومیت شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علائم مسمومیت با داروی متادون را کاهش هشیاری فرد، کوتاه‌شدن و کم‌شدن تنفس، کوچک‌شدن مردمک‌های چشم برشمرد و گفت: در حال حاضر، میزان مرگ‌ومیر و معلولیت‌های ناشی از مسمومیت با متادون در بیمارستان‌ها وجود دارد که درصد زیادی از مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین، از مصرف خودسرانه این دارو یا منطبق بر نظرات افرادی که در علم پزشکی تخصصی ندارند، جداً خودداری شود.

وی تأکید کرد: در صورتی که در منزل عضوی با توصیه پزشک نیاز به مصرف این دارو دارد، جهت پیشگیری از مصرف و عدم مسمومیت اطرافیان با آن، باید دور از دسترس افراد، بالای کمد‌ها و قفسه‌های دارای قفل قرار داده شود تا امکان دسترسی کودک وجود نداشته باشد.

 فلوشیپ سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تحت هیچ شرایطی، نباید داوری متادون را در یخچال نگهداری کرد و در صورتی که سالمندی در منزل با آن‌ها زندگی می‌کند، این دارو‌ها را دور از دسترس سالمندان عزیز قرار دهند که به‌اشتباه مصرف نکنند و حتماً یک زمان و یک وقت مشخص را برای مصرف قرص یا شربت متادون اختصاص دهند. درصورتی که فردی دچار مسمومیت با داروی متادون شد، بلافاصله بیمار را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید یا با شماره‌گیری ۱۱۵، برای انتقال هرچه‌‌سریع‌تر فرد مسموم‌شده به بیمارستان، به اورژانس اطلاع دهید.

شایان ذکر است بخش مسمومین بیمارستان کودکان اکبر(ع) برای پذیرش کودکان و نیز بیمارستان امام‌رضا‌(ع) برای بزرگ‌سالان دچار مسمومیت، در شهر مشهد جهت ارائه خدمات تشخیصی، تخصصی و فوق‌تخصصی در خدمت بیماران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->