وزارت بهداشت فلسطین: بیمارستان‌های غزه محاصره و به مرگ دسته‌جمعی نزدیک شده است وزیر پیشنهادی اقتصاد در نشست شورای معاونان این وزارتخانه شرکت کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله سیستانی انگشترش را به کودک لبنانی مجروح هدیه داد + فیلم حماس: تنها راه برای پایان این جنگ انعقاد یک توافق جامع است وزیر اطلاعات: به‌زودی اسناد به‌دست‌آمده از اسرائیل را منتشر می‌کنیم + فیلم مجمع تشخیص درخصوص تصویب پالرمو بیانیه‌ای صادر کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) قطعنامه ضدایرانی غرب نتیجه مثبتی نخواهد داشت اختلاف ترامپ و ماسک به روایت واشنگتن‌پست | هیچ چیز مثل قبل نخواهد شد دیدار سخنگوی دولت و دستیار رئیس‌جمهور با خانواده مرحومه الهه حسین‌نژاد + فیلم اعتراف یک رسانه عبری به ناتوانی اسرائیل | نمی‌توانیم برنامه هسته‌ای ایران را نابود کنیم دولت غزه برای تأمین امنیت در توزیع کمک‌ها اعلام آمادگی کرد نصب پنل‌های خورشیدی در نهاد ریاست جمهوری ایران | قائم پناه: ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات با انرژی خورشیدی تامین خواهد شد یک رسانه عبری: سربازان ما در غزه مثل اردک شکار می‌شوند مخالفت مجلس با کاهش منابع اعتباری دولت و شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۴ درخواست دولت در مورد کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی در مجلس مصوب نشد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران ارتباطی به تصویب پالرمو ندارد روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد پیگیری قالیباف و نمایندگان مجلس در مورد تهمت اخیر همتی طرح نظام قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس
سرخط خبرها

سند پیشنهادی محرمانه نتانیاهو به حماس رسانه‌ای شد

  • کد خبر: ۲۳۳۰۵۴
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۶
سند پیشنهادی محرمانه نتانیاهو به حماس رسانه‌ای شد
یک رسانه عبری زبان فاش کرد، اسرائیل کمتر از یک ماه پیش سندی پیشنهادی را برای مبادله اسرا برای حماس ارسال کرده است که بنیامین نتانیاهو آنرا از اعضای کابینه‌اش دور نگه داشته بود.

به گزارش شهرآرانیوز، پایگاه خبری شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو پیشنهاداتی را به شکل محرمانه و بدون آنکه اعضای کابینه مطلع شوند، برای حماس ارسال کرده بود.

براساس این گزارش این مجموعه پیشنهادات روز ۲۷ مه ارسال و در ۴ صفحه است و در بر گیرنده ۳ مرحله است که نتانیاهو بدون اطلاع اعضای کابینه برای حماس ارسال کرد و در آن نسبت اسرای فلسطینی آزاد شده در مقابل آزادی اسرای اسرائیلی، هویت و نوع چینش اسرای فلسطینی که در این توافق آزاد می‌شوند در کنار تعهد اسرائیل به اعلام آرام سازی اوضاع حتی پیش از آغاز مبادله اسرا اشاره شده است.

در این سند که تحت عنوان " اصول کلی توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی در غزه برای مبادله اسرا و بسط آرامش ـ پیشنهاد طرف اسرائیلی" است، در روز ۲۷ مه ۲۰۲۴ صادر شده است و دارای چند بخش است یک بخش ویژه مربوط به مبادله اسرا بوده و قرار است در مرحله اول از این بند مبادله بشر دوستانه انجام می‌شود.

قرار است در مرحله اول یا همان مرحله بشر دوستانه، زنان، سالخوردگان، بیماران و نظامیان مجروح مبادله شوند.

اسرائیل در پیشنهاد خود حداقل ۳۰ اسیر فلسطینی را در مقابل هر اسیر اسرائیلی عادی و ۵۰ اسیر در صورتی که نظامی زن باشد اعلام کرده است و در همین رابطه تاکید کرده است که اسرای فلسطینی براساس لیست‌هایی که حماس ارائه کرده انجام خواهد شد.

در این رابطه آمده است در رابطه با هویت حداقل ۱۰۰ نفر از ۲۵۰ اسری که حماس خواهان آزادی آنها توسط اسرائیل در مقابل آزادی ۵ نظامی زن اسرائیلی که قرار است آزاد شوند در مرحله دوم مذاکره خواهد شد، اما تعداد مشخصی از اسرا (حداقل ۵۰ اسیر) که همگی به حبس ابد محکوم شده‌اند در مقابل هر اسیر آزاد، اما به خارج یا غزه تبعید می‌شوند؛ و در بند پنجم این سند، اسرائیل پیشنهاد کرده است که ۳۳ اسیری که قرار است در مرحله آول آزاد شوند بدین شکل تسلیم گردند، حماس در روز اول ۳ زن غیر نظامی را آزاد می‌کند، در روز هفتم حماس ۴ اسیر غیر نظامی دیگر را آزاد می‌کند، بعد از آن هر ۷ روز ۳ اسر آزادی می‌شوند.

اولویت با زنان (نظامی و غیر نظامی) است، بعد از آن تمامی اسرای زنده آزاد می‌شوند و سپس نوبت به اجساد می‌رسد.

در روز هفتم از آغاز مبادله، حماس اطلاعاتی در رابطه با شمار اسرای اسرائیلی که زنده آزاد خواهند شد را ارائه می‌کند.

در متمم بخش پنجم همچنین آمده است، در هفته ششم بعد از آزادی هشام السید و افرا منگیستو که به آن ۳۳ اسیر اضافه می‌شوند، اسرائیل هم ۴۷ اسیر فلسطینی که قبلا در توافق شالیط آزاد، اما مجدا بازداشت شده‌اند را آزاد می‌کند.

در رابطه با مابه ازاء بازگرداندن اجساد اسرای کشته شده هم پیشنهاد شده است اسرائیل اقدام به آزادی تمامی زنان و کودکان زیر ۱۹ سال که بعد از ۷ اکتبر دستگیر شده‌اند بنماید، این افراد طی هفته ششم از اجرای توافق آزاد می‌شوند.

اسرائیل همچنین در بند ششم متعهد می‌شود که دیگر حق بازداشت اسرای فلسطینی که در این توافق آزاد می‌شوند را نداشته و طرف اسرائیلی آنها را مجددا به زندان باز نمی‌گرداند.

به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، نتانیاهو این سند را با اعضای کابینه‌اش در میان نگذاشته است و گفته می‌شود قرار است امشب پرده از وجود چنین پیشنهادی بدهد.

در ادامه گزارش آمده است: از مفاد این سند اینگونه به دست می‌اید که اسرائیل ترجیحا قادر به اتمام این توافق در یک پروسه زمانی ۳ ماهه است و در این مدت می‌تواند اسرا بازگرداند، اما هزینه آن هم مشخص است، باید پایان جنگ را اعلام و آمریکا، مصر و قطر در این رابطه به یحیی السنوار تعهد بدهند.

با این حال دفتر نخست وزیری اسرائیل در پاسخ به پرسش شبکه ۱۲ اعلام کرد: سند منتشر شد جانبدارانه و فریبکارانه بود و این ادعا که اسرائیل با پایان جنگ پیش از رسیدن به اهدافش موافقت کرده است کذب محض است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->