پروژه توسعه فضا‌های خدمات زائر و ساماندهی نمای میدان قبله حرم مطهر رضوی افتتاح شد اولویت ماموریت‌های آستان قدس رضوی، حرم مطهر رضوی و خدمت به زائر است تهیه ۱۰۶ هزار دست لباس گرم در پویش ملی «هبه» برای کمک به مردم مظلوم لبنان گشاده دست باش | توصیه‌های ائمه اطهار (ع) درباره پرداخت بدهی فراخوان ثبت‌نام حج تمتع تا دو روز آتی| هزینه هنوز مشخص نیست تولیت آستان قدس رضوی: جوانان نخبه، بزرگ‌ترین فرصت و ثروت کشور هستند اهدای ۱۲ النگوی طلا به جبهه مقاومت از سوی مادر یک شهید آماده‌سازی ۱۰ هزار بسته معیشتی و فرهنگی ویژه مردم غیور و مقاوم لبنان اعلام فراخوان انتخاب قاری و مؤذن در حرم امام‌رضا(ع) از دختران نوجوان قرآنی در حرم امام‌رضا(ع) تقدیر شد تولیت آستان قدس رضوی: بیانیه مجمع موسوم به محققین و مدرسین در رسمیت شناختن اسرائیل مایه تأسف است مولوی عبدالحمید: ما باید در کنار هم شهید شویم + فیلم علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت شد اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا (ع) به مناسبت روز دانش‌آموز (۱۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت دختران نوجوان هنرمند مشهدی از فلسطین در حرم امام‌رضا(ع) شرط اول و آخر خداشناسی بررسی آثار معادباوری بر سبک زندگی | ایمان قلبی به زندگی پس از مرگ تولد یک بچه شیر کاش قدر مشهدی بودن را بدانیم! درباره پرده «توپ بندی» حرم امام رضا (ع) و هنرمند نقاش آن
سرخط خبرها

ظرفیت اسکان زائر اداره اوقاف در مشهد محدود است

  • کد خبر: ۲۳۳۲۰۰
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳
ظرفیت اسکان زائر اداره اوقاف در مشهد محدود است
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: حدود ۴۰ هزار ظرفیت شب خواب برای اسکان رسمی، موقت و اضطراری از سوی نهاد وقف در مشهد وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین جمال ایزدی در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در حوزه اسکان زائر از سوی نهاد وقف دو فرصت برای این خدمت وجود دارد؛ یکی بقاع متبرکه در استان است که در مسیر زائر هستند مانند بقاع متبرکه میقات الرضا (ع)، بخش دیگر اسکان زائر در مشهد است که تنها یک امامزاده بیشتر در شهر وجود ندارد و آن هم زائرسرا ندارد.

حجت الاسلام ایزدی افزود: به طور کلی می‌توان گفت سه نوع اسکان برای زائران داریم؛ یک نوع اسکان رسمی است که شامل زائرسرا‌های مربوط به اوقاف است. نوع دوم اسکان موقت است مثلا در شرایطی که جمعیت تا حد زیادی شلوغ است می‌گوییم فضای حسینیه را در اختیار اسکان قرار دهند. نوع سوم اسکان اضطراری است که به دلیل ازدحام شدید جمعیت مانند دهه آخر ماه صفر علاوه بر حسینیه؛ سالن‌ها، مهدیه‌ی اوقاف و... را هم محل اسکان قرار می‌دهند.

ایزدی با اشاره به برخی محدودیت‌های قانونی برای اسکان زائر بیان کرد: بسیاری از زائرسرا‌های موجود متولی‌شان اداره‌ی اوقاف نیست. یعنی وقف هستند، اما مثلا متولی فلان حسینیه فرد دیگری است و ما نمی‌توانیم برای آن تعیین تکلیف کنیم، اما در ایام شلوغ مثل عید نوروز علاوه بر ابلاغ به کلیه‌ اماکن تحت تولیت خودمان، از اماکنی که تولیت‌شان هم با ما نیست خواهش می‌کنیم که در اختیار زائر قرار بگیرند.

وی ظرفیت موجود در مشهد را از سوی اداره اوقاف در ایام پیک زائر کم دانست و عنوان کرد: با وجود اینکه جهت اسکان زائران در ایام پیک زائر اطلاع رسانی صورت می‌گیرد تا مشارکت هم بالا برود، اما با این حال این ظرفیت محدود و کم است. ما به طور کلی در مشهد حدود ۴۰ هزار ظرفیت شب خواب برای اسکان رسمی، موقت و اضطراری داریم.

حجت الاسلام ایزدی در پاسخ به کمبود اطلاع رسانی دقیق محل اسکان برای زائران ابراز کرد: از آنجا که اسکان رسمی ما محدود است؛ اگر اطلاع رسانی گسترده و عمومی داشته باشیم، با هجوم جمعیت رو به رو خواهیم شد و توان اسکان دهی از ما سلب می‌شود. تقریبا در بیشتر ایام سال ظرفیت اسکان رسمی اوقاف پر است؛ البته اگر وقف جدیدی صورت گیرد قطعا این ظرفیت نیز افزایش پیدا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->