واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد خط و نشان ناتو برای روسیه | نخستین رزمایش ناتو در فنلاند آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل» وزرای دفاع ایران و ونزوئلا دیدار کردند آیت‌الله علم‌الهدی: نماز، راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است | فراجا نسخه کربلا در مجاهدت و ایثارگری است انتصاب وزیر سابق اطلاعات به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب (یکم آذر ۱۴۰۳) رئیس نمایندگی امور خارجه در شمال و شمال‌شرق کشور: مشهد همیشه در حوزه دیپلماسی شهری پیشگام بوده است اقتدار نظامی و دفاعی ایران در خدمت ملت و ترویج صلح است وزیر نیرو در زاهدان: خط انتقال آب دریای عمان به مشهد، ۱۸ درصد پیشرفت داشته است + فیلم نظر سازمان ملل درباره همکاری‌های ایران و آژانس اتمی پزشکیان: برازنده ما نیست ایران با این چشم انداز و رهبری، عقب مانده‌تر از سایر کشور‌ها باشد ورود رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان (یکم آذر ۱۴۰۳) واکنش وزارت امورخارجه به تصویب قطع‌نامه ضدحقوق‌بشری علیه ایران نتانیاهو به دنبال ایجاد منع قانونی برای سرپوش گذاشتن بر عملیات طوفان الاقصی حاجی‌بگلو: به دنبال احیای جایگاه واقعی شورا هستیم
سرخط خبرها

۵ هزار ایرانی در زندان‌های خارج از کشور محبوس هستند

  • کد خبر: ۲۳۴۱۱۰
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
۵ هزار ایرانی در زندان‌های خارج از کشور محبوس هستند
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری و رئیس کمیته انتقال محکومان با اشاره به وجود پنج هزار زندانی ایرانی محبوس در خارج از کشور، گفت: بالاترین آمار محکومیت این زندانیان مربوط به ترددهای غیرمجاز و فقدان اطلاع و آگاهی از قوانین دیگر کشورها است که موجب شده برخی ایرانیان مرتکب رفتارهایی شوند که جرم محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عسکر جلالیان افزود: سعی داریم در چارچوب موافقتنامه انتقال محکومان هر زندانی ایرانی که در هر کجای دنیا در زندان محبوس است را به داخل ایران منتقل کنیم.

وی ادامه داد: حمل دارو در کشور‌های همسایه یکی از موضوعات گرفتاری‌های ایرانیان در سفر به خارج از کشور است، چون برخی ایرانیان دارو‌هایی را با خود همراه دارند که نمی‌دانند در آن کشور حمل دارو جرم محسوب می‌شود.

جلالیان اضافه کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم، دلسوزی و کمک و همراهی با دیگران است که باعث می‌شود برخی هموطنان برای حمل بار یک فرد ناشناس با مشکل مواجه شوند که این موضوع در دوران سفر‌های اربعین بسیار پرتکرار است و بار‌ها توصیه شده است از پذیرش کیف و ساک و بار افراد ناشناس خودداری شود، زیرا ممکن است حاوی مواد مخدر یا کالا‌های ممنوعه باشد.

به گفته معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری، در برخی کشور‌ها برخی ایرانیان در باند‌های جعل و کلاهبرداری گرفتار می‌شوند و افراد فرصت طلب و سودجو از آنها سوءاستفاده می‌کنند.

رئیس کمیته انتقال محکومان تصریح کرد: وزارت دادگستری برای بازگرداندن اتباع ایرانی از خارج از کشور به جرم ارتکابی افراد توجه ندارد بلکه همه توان و تلاش این است که هیچ ایرانی در کشور دیگر پشت میله‌های زندان نباشد، زیرا اعتقاد داریم ایرانیان حتی پشت میله‌های زندان هم باید عزت داشته باشند و شأن آنها حفظ شود.

وی یادآور شد: براساس مبانی فقهی و دینی اعتقاد داریم مجازات شخصی است و نباید کسی که جرمی مرتکب می‌شود و به تبع آن مجازاتی را می‌گذراند، این مجازات به خانواده و اطرافیان او سرایت کند و حداقل تبعات برای اطرافیان زندانی ایجاد شود.

جلالیان اضافه کرد: اگر تلاش کنیم که زندانیان به کشور‌های خود بازگردانده شوند به اصل شخصی بودن مجازات که در متون فقهی و اسلامی بر آن تاکید می‌شود نزدیک می‌شویم، زیرا خانواده‌های آنان آسیب کمتری می‌بینند و نظارت حداقلی بر اموال و دارایی‌های خود دارند.

آمار بالای ایرانیان زندانی در ترکیه

وی درباره اتباع ایرانی زندانی در ترکیه اظهار کرد: با هر کشوری که مذاکره می‌کنیم جدای از مفاد موافقتنامه تلاش می‌کنیم طرف مذاکره کننده را متقاعد کنیم که زندانیان ایرانی را حتی فراتر از چارچوب موافقتنامه به ما تحویل دهند و متاسفانه آمار ایرانیان زندانی در ترکیه بالاست.

رئیس کمیته انتقال محکومان با اشاره به برگزاری جلساتی که چندین مرحله با مقامات ترکیه داشتند، افزود: براساس این نشست‌ها قرار است زندانیان بیمار و سالمند در اولویت انتقال قرار گیرند و تاکنون دو مرحله تبادل زندانی داشتیم و اکنون هم آماده می‌شویم تا تعداد دیگری از زندانیان را به داخل کشور بازگردانیم.

معاون وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات در حوزه انتقال محکومان، سیاه‌نمایی‌هایی است که رسانه‌های معاند انجام می‌دهند و شاید هدف آنها ضربه زدن به نظام و حاکمیت باشد در حالی که آنها با سیاه‌نمایی به مردم ضربه می‌زنند و آسیب ناشی از این سیاه‌نمایی‌ها مستقیم به مردم و جامعه وارد می‌شود.

انتقال زندانی منوط به رضایت او است

جلالیان با تاکید بر اینکه انتقال زندانی منوط به رضایت او است و اگر رضایت نداشته باشد، انتقال صورت نمی‌گیرد، اضافه کرد: در یکی از کشور‌ها قرار بود حدود ۵۰ زندانی ایرانی را به داخل کشور منتقل کنیم، اما در نتیجه سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند این افراد از بازگشت به کشور منصرف شدند و جالب این است که شرایط زندانیان داخل کشور براساس مطالعات و مشاهدات بسیار مطلوب‌تر از زندان‌های کشور‌های دیگر است.

رئیس کمیته انتقال محکومان با اشاره به تجربه خود در بازدید از زندان‌های دیگر کشور‌ها اظهار کرد: در بسیاری از کشور‌ها زندان وجود ندارد و آنچه هست، سیاه چاله است و یا در قرن بیست و یکم زندانیان را به کار‌های سخت و اجباری مجبور می‌کنند و در بسیاری از کشور‌ها زندانیان در اردوگاه‌های کار اجباری کار می‌کنند.

وی ادامه داد: در برخی کشورها، در حد زنده ماندن به زندانی آذوقه می‌دهند و در صورت نیاز به دریافت غذا و آذوقه بیشتر باید پول پرداخت کند؛ در حالی که در زندان‌های کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.

جلالیان با اشاره به تجارب اسدالله اسدی دیپلماتی که در آلمان و دانمارک پنج سال در زندان بود، افزود: چگونه است که یک زندانی در طول دوران حبس حتی یکبار اجازه ملاقات با خانواده خود را پیدا نکرده است؛ این اتفاق با همه موازین حقوق بشری و حقوق بنیادین در تناقض است.

رئیس کمیته انتقال محکومان با اشاره به نقش رسانه‌ها در خنثی‌سازی سیاه نمایی رسانه‌های معاند از وضعیت زندان‌ها اظهار داشت: رسانه‌ها باید در این زمینه نقش محوری ایفا کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->