زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید

  • کد خبر: ۲۳۴۸۲۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید
اگر عادت کرده‌اید که همراه غذا آب بخورید، یا برای هضم بهتر بلافاصله بعد از غذا، شیرینی و دسر مصرف نکنید یا حتی احساس سنگینی دارید و به سرعت یک چرت کوتاه تدارک می‌بینند، احتمال بروز برخی بیماری‌ها را در خود افزایش می‌دهید.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید بار‌ها شنیده باشید که خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن، خطرناک است، دلایل مختلفی هم برای مضرات این کار به گوش می‌رسد، از اضافه وزن و آسیب‌های گوارشی گرفته تا حتی سکته قلبی!

البته که متخصصان تغذیه سکته‌های قلبی بعد از خوردن وعده‌های غذایی را تایید نمی‌کنند. در این باره دکتر مریم مظاهریون، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تغذیه ایران می‌گوید: همیشه از مزایای یک چرت نیمروزی گفته‌اند، اما تا به حال به چنین خبری که خوابیدن بعد از غذا منجر به سکته می‌شود را جایی نخوانده‌ام. البته هیچ زمانی هم نگفته‌اند که بلافاصله بعد از غذا چرت بزنید یا بخوابید، بلکه تاکید این است که پس از صرف غذا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه بروید تا قند غذای مصرفی تحت کنترل قرار بگیرد و سوختن آن آغاز شود، بعد از آن خوابیدن مشکلی ندارد و خیلی هم خوب است.

او ادامه می‌دهد: در مورد عوارض شدید خوابیدن پس از صرف غذا از جمله سکته مغزی و قلبی نظری نیز ندارم و شاید مربوط به نتایج یک تحقیق جدید باشد، اما درباره عوارضی از جمله سوزش، همان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه رفتن بعد از غذا توصیه می‌شود تا قند بالای ناشی از خوردن غذا سوخته شده و وارد سلول‌ها شود. این مساله هضم غذا را هم تا حدی آسان‌تر می‌کند.

بعد از غذا چای و شیرینی بخوریم؟

این متخصص تغذیه درباره عادت خوردن چای، شیرینی، میوه و تنقلات بلافاصله پس از غذا، عنوان می‌کند: به این اتفاق هم در علم پزشکی و هم در طب سنتی «درهم‌خوری» می‌گویند، در زمینه دارو هم نباید همه دارو‌ها یکجا خورده شود. در کل گفته می‌شود بین وعده‌های غذایی فاصله باشد. زمانی که شما آجیل یا میوه را بعد از صرف یک غذای سنگین می‌خورید، این یکجا خوردن به دستگاه گوارش فشار می‌آورد.

او در توضیح عنوان می‌کند: زمانی که شما غذایی حاوی نان و برنج می‌خورید و پس از آن شیرینی مصرف می‌کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که نان و برنج به تنهایی قند خون را تا حدی بالا می‌برد و باعث ترشح انسولین نیز می‌شود، اگر بعد غذا، شیرینی هم بخورید قند خون‌تان به شدت بالا می‌رود، در نتیجه انسولین بیشتری ترشح می‌شود. این باعث می‌شود که قند خون‌تان به یکباره بالا برود و به علت ترشح انسولین یکباره پائین بیاید.

این پزشک با بیان این که برخی افراد عنوان می‌کنند خوردن شیرینی پس از غذا باعث هضم بهتر است، تاکید می‌کند: این درست نیست و خوراکی شیرین، غذا را هضم نمی‌کند، بلکه به دلیل تغیرات در سطح قند خون این حس به افراد دست می‌دهد که غذایشان هضم شده است. برای هضم غذا، زمان لازم است و به سرعت این مساله رخ نمی‌دهد. بعد از تغییرات در سطح قند خون فرد زودتر احساس گرسنگی می‌کند.

مظاهریون همچنین درباره خوردن آب به همراه غذا می‌گوید: اگر آب را همراه یا بلافاصله پس از غذا بخوریم شیره‌های گوارشی رقیق می‌شود، در نتیجه شیره‌های گوارشی توانایی خود را در هضم و جذب غذای مصرفی از دست می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->