ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درس دانش آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳) یک‌میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود، اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، نه (یکم مرداد ۱۴۰۳) چند راهکار مناسب برای تحمل راحت گرمای شدید این روز‌ها تصادف دو خودرو سنگین در بزرگراه مشهد _ باغچه یک کشته برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) تب، سردرد و بدن درد مهمترین علائم بیماری تب دنگی است چه عواملی زمینه‌ساز انسداد سینوس‌ها و ایجاد بیماری سینوزیت می‌شوند؟ فعالیت ۹۵ خانه نگهداری از فرزندان بی‌سرپرست در خراسان رضوی افزایش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها در کشور نسبت به سال آبی گذشته اعترافات قاتل سنگدل به قتل نگهبان گاراژ با ضربات سنگ دستگیری فالگیر شیطان‌صفت به جرم آزار و اذیت زن جوان دستگیری متهم به قتل مسلحانه مدیرعامل شرکت ساختمانی در سهروردی
سرخط خبرها

بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید

  • کد خبر: ۲۳۴۸۲۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید
اگر عادت کرده‌اید که همراه غذا آب بخورید، یا برای هضم بهتر بلافاصله بعد از غذا، شیرینی و دسر مصرف نکنید یا حتی احساس سنگینی دارید و به سرعت یک چرت کوتاه تدارک می‌بینند، احتمال بروز برخی بیماری‌ها را در خود افزایش می‌دهید.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید بار‌ها شنیده باشید که خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن، خطرناک است، دلایل مختلفی هم برای مضرات این کار به گوش می‌رسد، از اضافه وزن و آسیب‌های گوارشی گرفته تا حتی سکته قلبی!

البته که متخصصان تغذیه سکته‌های قلبی بعد از خوردن وعده‌های غذایی را تایید نمی‌کنند. در این باره دکتر مریم مظاهریون، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تغذیه ایران می‌گوید: همیشه از مزایای یک چرت نیمروزی گفته‌اند، اما تا به حال به چنین خبری که خوابیدن بعد از غذا منجر به سکته می‌شود را جایی نخوانده‌ام. البته هیچ زمانی هم نگفته‌اند که بلافاصله بعد از غذا چرت بزنید یا بخوابید، بلکه تاکید این است که پس از صرف غذا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه بروید تا قند غذای مصرفی تحت کنترل قرار بگیرد و سوختن آن آغاز شود، بعد از آن خوابیدن مشکلی ندارد و خیلی هم خوب است.

او ادامه می‌دهد: در مورد عوارض شدید خوابیدن پس از صرف غذا از جمله سکته مغزی و قلبی نظری نیز ندارم و شاید مربوط به نتایج یک تحقیق جدید باشد، اما درباره عوارضی از جمله سوزش، همان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه رفتن بعد از غذا توصیه می‌شود تا قند بالای ناشی از خوردن غذا سوخته شده و وارد سلول‌ها شود. این مساله هضم غذا را هم تا حدی آسان‌تر می‌کند.

بعد از غذا چای و شیرینی بخوریم؟

این متخصص تغذیه درباره عادت خوردن چای، شیرینی، میوه و تنقلات بلافاصله پس از غذا، عنوان می‌کند: به این اتفاق هم در علم پزشکی و هم در طب سنتی «درهم‌خوری» می‌گویند، در زمینه دارو هم نباید همه دارو‌ها یکجا خورده شود. در کل گفته می‌شود بین وعده‌های غذایی فاصله باشد. زمانی که شما آجیل یا میوه را بعد از صرف یک غذای سنگین می‌خورید، این یکجا خوردن به دستگاه گوارش فشار می‌آورد.

او در توضیح عنوان می‌کند: زمانی که شما غذایی حاوی نان و برنج می‌خورید و پس از آن شیرینی مصرف می‌کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که نان و برنج به تنهایی قند خون را تا حدی بالا می‌برد و باعث ترشح انسولین نیز می‌شود، اگر بعد غذا، شیرینی هم بخورید قند خون‌تان به شدت بالا می‌رود، در نتیجه انسولین بیشتری ترشح می‌شود. این باعث می‌شود که قند خون‌تان به یکباره بالا برود و به علت ترشح انسولین یکباره پائین بیاید.

این پزشک با بیان این که برخی افراد عنوان می‌کنند خوردن شیرینی پس از غذا باعث هضم بهتر است، تاکید می‌کند: این درست نیست و خوراکی شیرین، غذا را هضم نمی‌کند، بلکه به دلیل تغیرات در سطح قند خون این حس به افراد دست می‌دهد که غذایشان هضم شده است. برای هضم غذا، زمان لازم است و به سرعت این مساله رخ نمی‌دهد. بعد از تغییرات در سطح قند خون فرد زودتر احساس گرسنگی می‌کند.

مظاهریون همچنین درباره خوردن آب به همراه غذا می‌گوید: اگر آب را همراه یا بلافاصله پس از غذا بخوریم شیره‌های گوارشی رقیق می‌شود، در نتیجه شیره‌های گوارشی توانایی خود را در هضم و جذب غذای مصرفی از دست می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->