به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد فرجیراد که انجام این عمل جراحی را در بیمارستان رضوی مشهد بر عهده داشته است، روز شنبه در این خصوص افزود: عمل یادشده بر روی یکی از ماموران نیروی انتظامی که در حین انجام وظیفه و درگیری در ماموریت، ساچمه گلوله به چشمش اصابت کرده بود و علاوه بر آسیب چشمی، ساچمه به مغزش وارد شده بود، در اواخر خرداد ۱۴۰۳ انجام شد.
وی ادامه داد: این ساچمه گلوله گویا از فاصله دور شلیک شده و در عمق مغز متوقف شده بود، اما ازآنجاکه وزن آن سنگین بود و بافت مغز نیز نرم است، امکان جابهجایی در مغز را داشت و ممکن بود وقتی بیمار به پشت یا پهلو میخوابد در مغز جابهجا و به مجاری داخل بطن وارد شود یا مجرای عبور آب را بگیرد.
استاد پیشکسوت جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چون بیمار علائم خاصی نداشت، کار تیم پزشکی سختتر بود و در حین جراحی و جستوجوی این جسم خارجی بسیار ریز در مغز بیمار، ممکن بود به او آسیبهای دیگری نیز وارد و در اصطلاح علامتدار شود، یعنی ممکن بود یک سمت بدن بیمار فلج و مرکز بینایی او تخریب یا یک چشمش کور شود.
فرجیراد افزود: خارجکردن جسم خارجی از مغز بسیار مشکل است؛ زیرا مغز، حفره یا عضوی نیست که بتوان بهآسانی آن را گشت و باید بسیار دقیق با مقیاسهای سهبعدی آن را اندازه گرفت و پس از تعیین محل، جسم را از ناحیه مدنظر مغز، بدون آسیب خارج کرد.
وی اضافه کرد: خارجکردن چنین جسم خارجی با یک برش در بافت بدن برای مشاهده بافتهای داخلی و انجام عمل جراحی بسیار کوچک که جای آن معلوم نیست و از طرف دیگر، بیمار علائم جدیدی پیدا نکرده است یکی از شاهکارهای جراحی مغز و اعصاب محسوب میشود.