وزارت بهداشت: فرصت طلایی جبران عقب‌ماندگی جمعیت فقط ۵ سال است برگزاری جشن عاطفه‌ها برای رفع نیاز دانش‌آموزان + شرایط مشارکت در طرح درباره رانندگی با خشم و عصبانیت که حال دیگر کاربران ترافیکی را ناخوش می‌کند | خشمگین نرانیم! ساعت کار مراکز تعویض پلاک کشور تغییر کرد + جزئیات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش: طبیعی است سهم مدارس سمپاد از رتبه‌های برتر کنکور بیشتر باشد؛ اصلاً خلاف عدالت نیست! + ویدئو ضرایب دروس کنکور ۱۴۰۵ چه تغییری خواهد کرد؟ + جزئیات رواج مصرف بی‌رویه دارو‌های کورتونی در کشور پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی ۱۴۰۴ نیمی از دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان خراسان رضوی در مشهد تحصیل می‌کنند هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از پیش دبستانی جا بماند دستگیری دزد خودروی همراهان بیماران با ردیابی «جی‌پی‌اس» نتایج نهایی آزمون ارشد علوم پزشکی چه زمانی اعلام می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد تا روز‌های پایانی هفته درباره سهم دانش‌آموزان غیردولتی از رتبه‌های برتر کنکور | رتبه‌های طلایی از مدارس پولی واکنش ناسا به بحران جهانی آب | چقدر آب روی کره زمین باقی مانده است؟ + عکس افزایش ۷ درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون و نیاز مداوم به خون در کشور معاون وزیر آموزش و پرورش: همه کلاس‌ها باید تا مهر آماده شوند، هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست بیماران سرطانی واکسن آنفلوانزا تزریق کنند اجرای طرح سلام در مدارس با هدف سلامت اجتماعی دانش‌آموزان وزیر سابق آموزش و پرورش: مشکل کمبود معلم با افزایش سقف سنی رفع نمی‌شود پیش‌بینی هواشناشی امروز (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | رگبار در شمال و جنوب کشور نتیجه آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد + سایت مشاهده کارنامه (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اسباب‌بازی خطرناک نسل Z | اعتیاد مدرن پشت نقاب میوه‌ای پیگیری مجلس برای معرفی روسای بانک‌های خاطی به دستگاه قضا به دلیل عدم پرداخت وام‌ اشتغال نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس: ظرفیت متعهدین خدمت پزشکی در کنکور ۱۴۰۴ ثابت است برخورد قضایی با داروخانه‌هایی که مسئول فنی ندارند قالیباف: مسئله ظرفیت‌‌های رشته پزشکی و دندان پزشکی حل شده است
سرخط خبرها

خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار

  • کد خبر: ۲۳۸۰۱۱
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار
بر اساس نتایج یک پژوهش، مصرف یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده در روغن نباتی، ضرری معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از غذاها، از کنسرو ماهی گرفته تا چیپس، با استفاده از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شوند که برخی کارشناسان نگران هستند که ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. روغن گیاهی از گیاهان مختلف روغنی مثل: آفتابگردان، سویا، ذرت و .. گرفته می‌شود. اما روغن حیوانی از بخش چربی شیر، پیه، دنبه گرفته می‌شود.

کارشناسان می‌گویند: «این روغن گیاهی که یک محصول صنعتی است، تا ۱۵۰ سال پیش وجود نداشت، اما بسیاری از جمعیت‌های انسانی به چرب‌های حیوانی مانند کره و پیه گاو وابسته بودند و از عصر حجر از چربی‌های حیوانی و چربی‌های لبنی برای حدود ۱۰۰ هزار سال استفاده کرده اند. ما هم هزاران سال است که از روغن‌های به دست آمده از میوه‌های روغنی مانند زیتون و نارگیل استفاده می‌کنیم.»

به گفته آنها، با پیدایش این روغن‌ها، روغن حیوانی به‌مرور از رژیم غذایی روزمره حذف شد و در حال حاضر بزرگترین منبع چربی رژیم غذایی ما شده است. به همین دلیل کارشناسان بر این اعتقاد هستند که بین روغن نباتی یاد شده و سلامت ضعیف و مشکلات سلامتی مدرن مانند سرطان، آلزایمر و بیماری پارکینسون ارتباط دارد.

آنها توضیح دادند: «مشکل اصلی این روغن‌های گیاهی که کالری بیشتری نسبت به شکر یا آرد دارند، این است که حاوی اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) هستند.»

کارشناسان بر این باور هستند که این ترکیبات بسیار مستعد واکنش با اکسیژن هستند، فرآیندی که اکسیداسیون نامیده می‌شود؛ این اکسیداسیون چربی ترکیبات جدیدی به نام محصولات اکسیداسیون لیپید (LOP) ایجاد می‌کند. با مصرف این چربی‌ها، بدن ما در معرض صد‌ها یا حتی هزاران نوع مختلف از محصولات سمی اکسیداسیون لیپید قرار می‌گیرد.

سم شناسان نیز می‌گویند: «این روغن‌های گیاهی که در خانه‌ها و رستوران‌ها اسفاده می‌شوند، حتی قبل از پخت و پز، حاوی غلظت بسیار بالاتری از سموم نسبت به زمانی هستند که برای اولین بار در ظرف یا بطری ریخته می‌شوند.»

به گفته آنها، وقتی این روغن‌ها برای تولید غذا در خانه‌ها، رستوران‌ها یا کارخانه‌های مواد غذایی فرآوری‌شده گرم می‌شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود.

به معنای دیگر، اگر غذا تولید شده با این روغن‌ها، دوباره گرم شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود. به همین دلیل محققان تاکید می‌کنند که یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی، حدود ۲۵ عدد، که با روغن گیاهی سرخ شده است سمی معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار را به بدن وارد می‌کند. آنها هشدار می‌دهند که هرچه مدت زمان و حرارت پخت غذا با این روغن‌ها بیشتر شود، خطرآفرینی آن به همان اندازه بیشتر می‌شود.

همچنین هشدار داده شده که در خوردن غذا‌هایی مانند سیب‌زمینی سرخ کرده، مرغ، ماهی، میگو، که در حرارت بالای این روغن‌های گیاهی آماده می‌شوند، احتیاط کنیم تا بتوانیم خطرات آن را کاهش دهیم.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->