پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان فعالیت ۶۰۰ آشپزخانه در طرح «اطعام و احسان حسینی(ع)» در خراسان‌رضوی تومور ۱۶ کیلویی از شکم یک بیمار در مشهد خارج شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم در استان تا روز‌های پایانی هفته جاری توزیع رایگان شیر بین ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی در سال تحصیلی گذشته بازیگر قلابی دختر جنوبی را فریب داد و به افغانستان برد خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند فیش حقوقی تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد + جزئیات افزایش متناسب‌سازی سالانه حدود ۸ میلیون نفر در جهان، بر اثر عوارض و بیماری‌های ناشی از مصرف تنباکو جان می‌دهند  امدادرسانی اورژانس مشهد به ۴۰ فرد گرمازده در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ لزوم استفاده از عینک آفتابی استاندارد در فصل تابستان
سرخط خبرها

خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار

  • کد خبر: ۲۳۸۰۱۱
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار
بر اساس نتایج یک پژوهش، مصرف یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده در روغن نباتی، ضرری معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از غذاها، از کنسرو ماهی گرفته تا چیپس، با استفاده از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شوند که برخی کارشناسان نگران هستند که ممکن است حاوی ترکیبات سمی باشند. روغن گیاهی از گیاهان مختلف روغنی مثل: آفتابگردان، سویا، ذرت و .. گرفته می‌شود. اما روغن حیوانی از بخش چربی شیر، پیه، دنبه گرفته می‌شود.

کارشناسان می‌گویند: «این روغن گیاهی که یک محصول صنعتی است، تا ۱۵۰ سال پیش وجود نداشت، اما بسیاری از جمعیت‌های انسانی به چرب‌های حیوانی مانند کره و پیه گاو وابسته بودند و از عصر حجر از چربی‌های حیوانی و چربی‌های لبنی برای حدود ۱۰۰ هزار سال استفاده کرده اند. ما هم هزاران سال است که از روغن‌های به دست آمده از میوه‌های روغنی مانند زیتون و نارگیل استفاده می‌کنیم.»

به گفته آنها، با پیدایش این روغن‌ها، روغن حیوانی به‌مرور از رژیم غذایی روزمره حذف شد و در حال حاضر بزرگترین منبع چربی رژیم غذایی ما شده است. به همین دلیل کارشناسان بر این اعتقاد هستند که بین روغن نباتی یاد شده و سلامت ضعیف و مشکلات سلامتی مدرن مانند سرطان، آلزایمر و بیماری پارکینسون ارتباط دارد.

آنها توضیح دادند: «مشکل اصلی این روغن‌های گیاهی که کالری بیشتری نسبت به شکر یا آرد دارند، این است که حاوی اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) هستند.»

کارشناسان بر این باور هستند که این ترکیبات بسیار مستعد واکنش با اکسیژن هستند، فرآیندی که اکسیداسیون نامیده می‌شود؛ این اکسیداسیون چربی ترکیبات جدیدی به نام محصولات اکسیداسیون لیپید (LOP) ایجاد می‌کند. با مصرف این چربی‌ها، بدن ما در معرض صد‌ها یا حتی هزاران نوع مختلف از محصولات سمی اکسیداسیون لیپید قرار می‌گیرد.

سم شناسان نیز می‌گویند: «این روغن‌های گیاهی که در خانه‌ها و رستوران‌ها اسفاده می‌شوند، حتی قبل از پخت و پز، حاوی غلظت بسیار بالاتری از سموم نسبت به زمانی هستند که برای اولین بار در ظرف یا بطری ریخته می‌شوند.»

به گفته آنها، وقتی این روغن‌ها برای تولید غذا در خانه‌ها، رستوران‌ها یا کارخانه‌های مواد غذایی فرآوری‌شده گرم می‌شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود.

به معنای دیگر، اگر غذا تولید شده با این روغن‌ها، دوباره گرم شود، سموم بیشتری ایجاد می‌شود. به همین دلیل محققان تاکید می‌کنند که یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی، حدود ۲۵ عدد، که با روغن گیاهی سرخ شده است سمی معادل کشیدن ۲۵ نخ سیگار را به بدن وارد می‌کند. آنها هشدار می‌دهند که هرچه مدت زمان و حرارت پخت غذا با این روغن‌ها بیشتر شود، خطرآفرینی آن به همان اندازه بیشتر می‌شود.

همچنین هشدار داده شده که در خوردن غذا‌هایی مانند سیب‌زمینی سرخ کرده، مرغ، ماهی، میگو، که در حرارت بالای این روغن‌های گیاهی آماده می‌شوند، احتیاط کنیم تا بتوانیم خطرات آن را کاهش دهیم.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->