به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا شریفیان با بیان اینکه هدف از شستوشوی گوش، خارجکردن جرمهای گوش و در برخی موارد، خارجکردن اجسام خارجی است، افزود: جرم گوش در همه انسانها وجود دارد که یک لایه محافظ بوده و برای گوش ضروری است؛ اما در صورت تجمع جرم، گرفتگی گوش و کمشنوایی بروز مییابد که باید تخلیه شود.
استاد گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روش اولیه و قدیمی شستوشوی گوش با آب و سرنگهای بزرگ است که در حال حاضر نیز توسط پزشکان عمومی این روش کاربرد دارد، اما به دلیل چالشهایی همچون انجامنشدن شستوشو به روش صحیح آن، شستوشو با آب آلوده و بهوجودآمدن عفونت در گوش، کشیدهشدن ترشحات به عقب و افزایش افت شنوایی و فشار ناشی از شستوشو که ممکن است باعث پارگی پرده گوش شود، چندان توصیهشده نیست.
دکتر شریفیان اضافه کرد: ساکشن اما روش جدیدتری از شستوشو با سرنگ و آب است که سالهاست توسط متخصصان گوش و حلق و بینی به کار میرود و نیاز به مهارت خاص دارد؛ چراکه این روش هم در صورت عدم مهارت ممکن است فرد را دچار عارضه کند؛ به عبارتی، در صورتی که ساکشن، نوکِ تیزی داشته باشد یا خیلی به پرده بچسبد، ممکن است به پرده و کانال گوش آسیب برساند. شرط استفاده از ساکشن، نرمشدن جرم گوش توسط قطرههای گوش است که تخلیه بهراحتی صورت گیرد. این روش انتخابی یک شیوه مناسب برای خارجکردن جرم گوش بوده که توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام میشود.
استاد گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر جدیگرفتن توصیههای درمانی و پرهیز از خوددرمانی، افزود: مردم اصراری بر تمیزکردن گوش نداشته باشند و از واردکردن اجسام به داخل گوش خودداری کنند. در صورت خارش گوش، به پزشک مراجعه کرده و آن را تحریک نکنند؛ چون گاهی تحریک باعث ایجاد عفونت قارچی میشود که این موضوع در زنان شایعتر است.