هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

بیماری «بهجت» چه نوع بیماری است؟ + علائم و راه‌های تشخیص

  • کد خبر: ۲۳۸۸۷۹
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
بیماری «بهجت» چه نوع بیماری است؟ + علائم و راه‌های تشخیص
استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری «بهجت» یک بیماری خودایمنی، با علائمی همچون آفت دهان و دستگاه تناسلی، درد‌های مفصلی، تظاهرات پوستی و مشکلات چشمی و عروقی است که در طبقه‌بندی بیماری‌های روماتولوژی قرار می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیده‌زهرا میرفیضی ضمن اشاره به این نکته که بیماری بهجت یک بیماری التهاب رگ‌های خونی بوده و مشخصه اصلی آن، آفت‌های دهانی در نواحی نوک زبان و کام است، افزود: این مشخصه‌ها در صورتی که در طی یک سال، بیش‌از سه بار بروز کند، نیاز به بررسی بیشتر جهت تشخیص بیماری بهجت دارد.

وی درعین‌حال گفت: باید توجه داشت که هر آفت دهانی، بیماری بهجت محسوب نمی‌شود؛ زیرا بیش از ۳۰ دلیل برای بروز آفت دهان وجود دارد که کمبود‌های تغذیه‌ای و ویتامینی و انواع عفونت‌ها می‌توانند مشمول آن‌ها باشند. آفت‌های دهان مربوط به این بیماری معمولاً دردناک هستند که با خوردن غذا، دردشان تشدید می‌شود. همچنین آفت‌های نواحی تناسلی زنان و مردان از دیگرعلائم بیماری بهجت است. تفاوت بین آفت دهانی و آفت دستگاه تناسلی مربوط به مدت بهبودی آن‌هاست؛ به این ترتیب که بهبود آفت دهانی سریع‌تر است، اما بهبود آفت دستگاه تناسلی علاوه بر اینکه طولانی بوده، بعد از درمان، ممکن است اثری از زخم برجای بگذارد.

استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دیگرعلائم ابتلا به این بیماری را درد‌های مفصلی ذکر کرد و افزود: درد در نواحی مچ‌دست و پاها، زانوها، شانه‌ها و مفاصل از نشانه‌های این بیماری است و این درد‌ها در حالت استراحت نیز همراه بیمار است که با فعالیت بهتر می‌شود.

وی اضافه کرد: در این بیماری، تظاهرات پوستی نیز به شکل ضایعات پوستی قرمزرنگ، دردناک، حساس در ناحیه ساق پا‌ها و همچنین آکنه در ناحیه قدام قفسه سینه و پشت تنه می‌تواند، بروز کند. ضمن اینکه این بیماری منجر به مشکلات چشمی همچون درد، قرمزی و تاری دید شده و التهاب در اتاق قدامی و خلفی چشم یا در قسمت رتین چشم بیمار به‌ویژه در مردان ظاهر می‌شود و اگر اقدامات درمانی به‌موقع انجام نشود، منجر به کوری و نابینایی فرد می‌شود. از دیگرتظاهرات این بیماری مشکلات عروقی است که موجب تورم در اندام تحتانی و لخته‌شدن خون در عروق بیمار می‌شود.

دکتر میرفیضی یادآور شد: با بروز علائم به‌ویژه تظاهرات چشمی، در صورتی که بیمار سریع و بموقع به متخصص روماتولوژی مراجعه کند، بیماری قابل‌تشخیص و نیاز به درمان سریع دارد و می‌توان از عوارض بعدی آن پیشگیری کرد. عوامل ژنتیکی، محیطی و عفونت‌ها در ایجاد این بیماری دخیل بوده، اما علت دقیق این بیماری، مانند سایر بیماری‌های طبقه خودایمنی، هنوز ناشناخته مانده است.

وی همچنین گفت: طبق مطالعات انجام‌شده، این بیماری در کشور‌های مسیر جاده ابریشم ازجمله نواحی کشور ترکیه و سپس کشور ایران، میزان شیوع بیشتری دارد. سن پیدایش این بیماری از دهه سوم زندگی افراد بوده و میزان شیوع آن در کودکان، نادر است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->