به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدعلی جعفری با بیان اینکه واحد آزمایشگاه در بیمارستانها در بحث غربالگری، خدمات به بیماران، اپیدمیهای مختلف و عفونتها از اهمیت بسزایی در تشخیص و درمان بیماران برخوردار هستند، اظهار کرد: این بخش به همت و تلاش همکاران آزمایشگاه میکروبشناسی و آزمایشگاه مرکزی راهاندازی شد و شروعبهکار در بخش آزمایشگاه تشخیص مولکولی باکتریشناسی با تشخیص مننژیت عفونی خواهد بود.
مسئول فنی بخش میکروبشناسی آزمایشگاه بیمارستان فوقتخصصی کودکان اکبر نیز با بیان اینکه مننژیت عفونت باکتریال یکی از عفونتهای شایع در کودکان است و تأخیر در تشخیص آن عواقب ناگواری در پی دارد، گفت: روشهای سنتی مانند تهیه کشت و اسمیر، شمارش سلولی و... برای تشخیص مننژیت باکتریال وجود دارد که این روشها بهدلیل استفاده از آنتیبیوتیک و تأخیر در ارسال نمونه، حساسیت بالایی ندارند.
دکتر فارسیانی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع، در آزمایشگاه میکروبشناسی تصمیم گرفته شد که این آزمایشگاه تشخیص مولکولی باکتریایی را با اولویت و اهمیت تشخیص مننژیت باکتریال، آغاز کند.
وی گفت: با توجه به اینکه عفونت باکتریال یک عفونت مهم است و تأخیر در تشخیص آن عوارضی جدی به دنبال دارد، در روش پیسیآر، پس از ۳ تا ۴ ساعت، جواب ارسال شده که باعث صرفهجویی در زمان میشود. همچنین حساسیت بالا و تخصصیتربودن از دیگرمزیتهای این روش است که میتواند با کمترین تعداد باکتری، تست را مثبت نشان دهد.
گفتنی است در آزمایشگاه باکتریشناسی، در تلاشاند که این روش را در باکتریهایی که سختکشت و کُندرشد هستند، گسترش دهند و در قدمهای بعدی، پنلهای تشخیصی برای عفونتهای گوارشی، عفونت آرتریتها و... اضافه شوند.