علی صمدی جوان- محمد ایمانیراد بااشارهبه وضعیت افراد دارای معلولیت به خبرنگار شهرآرانیوز افزود: از زمان شیوع کرونا تاکنون، دولت و بهزیستی تنها یک نوبت کمکهزینه بهداشتی دراختیار افراد دارای معلولیت قرار داده است و اغلب مشارکتها برای یاری به معلولان ازجانبِ نهادهای خیریه یا برخی سازمانهای مردمنهاد بوده است.
مدیرعامل جامعه معلولان خراسانرضوی بیانکرد: در ادامه اوضاع حاکم بر جامعه، طی مکاتباتی که با برخی از اعضای شورایشهر مشهد داشتیم، توانستیم 300 بسته اقلام بهداشتی و یک وعده غذای گرم برای بخشی از جامعههدف خود تهیه و بین آنها توزیع کنیم که اقدامی شایستهتحسین است. اما، باتوجهبه تعداد زیاد معلولان، چنین اقداماتی که تنها در یک نوبت انجام میشود کافی نیست.
ایمانیراد ادامهداد: کمکهزینههای بهداشتی یا معیشتی باید شامل تمامی معلولان شود، بهویژه آندسته از معلولانی که در شهر تردد دارند، زیرا فرد معلولی که در آسایشگاه حضور دارد در قرنطینه قرار میگیرد و هزینههای بهداشتی او نسبتبه معلولی که مجبور است در شهر تردد کند بسیار کمتر است.
عضو کمیته مناسبسازی خراسانرضوی به بهداشت فردی معلولان تاکید کرد و افزود: فرد دارای معلولیتی که با وسایل کمکتوانبخشی مانند ویلچر در جشهر تردد میکند یقینا درمعرض آلودگی بیشتری قرار میگیرد، بنابراین رسیدگی بهداشتی بیشتری نیز میطلبد. همچنین بسیاری از معلولیتها باعث ضعف جسمی فرد میشود و بدن یک فرد ناتوان به مراقبتهای دارویی و پزشکی بیشتری احتیاج دارد؛ پس، در اوضاع کنونی که وضعیت اقتصادی بسیاری ازمعلولان نامساعد است، چنین فرد معلولی حمایتهای مالی و درمانی بیشتری نیاز دارد.
این فعال حقوق معلولان راهکار اصلی حمایت از معلولان را رسیدگی دولت دانست و گفت: حاکمیت باید در اوضاع فعلی، به کمک معلولان بشتابد و با درنظرگرفتن وضعیت پیچیده آنها بستههای معیشتی بلاعوض، مرخصیهای باحقوق (درباره کارمندان معلول) و به طور مستمر اقلام بهداشتی به آنها بدهد.