دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد خط و نشان ناتو برای روسیه | نخستین رزمایش ناتو در فنلاند آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل» وزرای دفاع ایران و ونزوئلا دیدار کردند آیت‌الله علم‌الهدی: نماز، راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است | فراجا نسخه کربلا در مجاهدت و ایثارگری است انتصاب وزیر سابق اطلاعات به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب (یکم آذر ۱۴۰۳) رئیس نمایندگی امور خارجه در شمال و شمال‌شرق کشور: مشهد همیشه در حوزه دیپلماسی شهری پیشگام بوده است اقتدار نظامی و دفاعی ایران در خدمت ملت و ترویج صلح است وزیر نیرو در زاهدان: خط انتقال آب دریای عمان به مشهد، ۱۸ درصد پیشرفت داشته است + فیلم نظر سازمان ملل درباره همکاری‌های ایران و آژانس اتمی پزشکیان: برازنده ما نیست ایران با این چشم انداز و رهبری، عقب مانده‌تر از سایر کشور‌ها باشد ورود رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان (یکم آذر ۱۴۰۳) واکنش وزارت امورخارجه به تصویب قطع‌نامه ضدحقوق‌بشری علیه ایران نتانیاهو به دنبال ایجاد منع قانونی برای سرپوش گذاشتن بر عملیات طوفان الاقصی حاجی‌بگلو: به دنبال احیای جایگاه واقعی شورا هستیم راهپیمایی ضد صهیونیستی در مشهد برگزار می‌شود (جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تاجیکستان ساخت پایگاه نظامی توسط چین در مرز با افغانستان را «بی‌اساس» خواند

  • کد خبر: ۲۳۸۹۷۱
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
تاجیکستان ساخت پایگاه نظامی توسط چین در مرز با افغانستان را «بی‌اساس» خواند
در پی گزارش یک رسانه انگلیسی، وزارت خارجه تاجیکستان اعلام کرد چین پایگاه نظامی در تاجیکستان ندارد و این مسئله در دستورکار مذاکرات طرفین نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه دیلی‌تلگراف چند روز پیش در گزارشی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای ادعا کرد که چین در حال ساخت یک «پایگاه نظامی مخفی در تاجیکستان» است.

دیلی‌تلگراف هم‌چنین در این گزارش نوشت: «چین از طریق این پایگاه می‌خواهد تهدیدات ناشی از سوی افغانستان تحت‌کنترل طالبان را کنترل کند. این کشور آسیایی در سال ۲۰۱۶ یک پیمان امنیتی امضا کرد و تقریبا یک دهه است که در حال ساخت این پایگاه نظامی در یکی از دورافتاده‌ترین نقاط جهان است.»

وزارت امور خارجه تاجیکستان در واکنش به این گزارش اعلام کرد: «گزارش‌های مربوط به تاسیس پایگاه نظامی در تاجیکستان بی‌اساس هستند. این مسئله در دستورکار مذاکرات تاجیکستان-چین نیست.»

براساس گزارش این رسانه انگلیسی، این مرکز دارای برج‌های دیده‌بانی و سربازان هر ۲ کشور است که اکنون رزمایش‌های نظامی مشترکی را برگزار می‌کنند که در رسانه‌های دولتی چین نمایش داده می‌شود. هیچ یک از طرفین به طور علنی وجود این پایگاه را که یک پایگاه نظامی سابق شوروی را گسترش می‌دهد، تایید نکرده‌اند، اما این تصاویر سرعت ساخت و ساز ثابتی از جمله جاده‌های دسترسی به پایگاه را نشان می‌دهد.

در گزارش دیلی‌تلگراف آمده است: «چین به دنبال گسترش ردپای نظامی خود در تمام مرز‌های خود، به‌ویژه فشار آوردن به قلمرو هند در هیمالیاست. نگرانی از این که پکن قصد دارد در کشور‌های همسایه هم همین کار را انجام دهد، افزایش یافته است، زیرا روابط با تاجیکستان را در زمانی که روسیه، شریک اقتصادی و امنیتی معمول آن، درگیر حمله خود به اوکراین است، تقویت می‌کند. در ۴ ژوئیه، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در سومین سفر رسمی خود روابط رو به رشد با تاجیکستان را تقویت کرد.»

«پرویز ملاجانف» کارشناس علوم سیاسی و عضو سازمان غیر دولتی مستقر در انگلیس موسوم به «هشدار بین‌المللی» که صلح را ترویج می‌کند، گفت: «وضعیت خلاء ایجاد شده و این خلاء توسط چین پر شده است. از زمان وخامت اوضاع در افغانستان، چین از نگرانی دولت تاجیکستان برای تقویت بخش امنیتی استفاده می‌کند.»

نگرانی در مورد مرز ۸۰۰ مایلی تاجیکستان با افغانستان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ تشدید شده است.

ملاجانف در ادامه گفت: «چین همچنین مهمات و فناوری را به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر خود برای ایجاد یک خط دفاعی پیشرفته در اختیار تاجیکستان قرار می‌دهد. اما همچنین ممکن است برخی اهداف و برنامه‌های ناشناخته بلندمدت وجود داشته باشد که آشکارا اعلام نشده باشد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->