عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت ویدئو| روایت صالحی از بی‌وفایی عجیب چینی‌ها در قرارداد هسته‌ای UCF دیده‌بان حقوق بشر: حمله آمریکا به بندر رأس عیسی یمن جنایت جنگی است آکسیوس: آمریکا پیش‌نویس قطعنامه ضد صهیونیستی شورای امنیت را وتو می‌کند افزایش آمار شهدا در زندان‌های اشغالگران به ۷۱ نفر استرداد روزانه چهار هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون ایلان ماسک: کنگره در حال ورشکست کردن آمریکا است روسیه برای مشارکت در مذاکرات ایران-آمریکا پیشنهاد داد تاکید رؤسای جمهور ایران و آذربایجان بر اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی پزشکیان و امیر کویت تلفنی گفت‌و‌گو کردند نگهداری بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر پیشنهاد آتش‌بس زلسنکی به روسیه گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور پزشکیان با امیر قطر| تاکید بر تقویت پیوندهای دوجانبه و تلاش برای توقف جنایات در غزه وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود زاخارووا: مسیر حل‌وفصل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از راه دیپلماسی می‌گذرد وزیر کشور: وظیفه ماست که راه امام(ره) و شهیدان را ادامه دهیم برنامه آمریکا برای حمایت از قطعنامه ضدایرانی اروپا در آژانس تعداد شهدای غزه به ۵۴ هزار و ۶۰۷ نفر رسید اسلامی: مسیر پیشرفت صنعت هسته‌ای را با قدرت ادامه می‌دهیم ایران، بین ۸ تا ۱۴ کشور دنیا در حوزه دستاورد‌های دفاعی و نظامی عراقچی: با نفی غنی‌سازی، توافقی در کار نخواهد بود سردار تنگسیری: جمهوری اسلامی ایران به هر حمله‌ای پاسخ قوی خواهد داد سردار سلامی: یمن شهامت بی‌نظیری را در دفاع از فلسطین نشان داد مکتب امام‌خمینی(ره)، فراتر از زمان و مکان | روایت آیت‌الله علم‌الهدی از ۳۶ سال زندگی دوم امام راحل گفت‌وگوی تلفنی سلطان عمان با پزشکیان | تأکید بر تقویت روابط دوجانبه عراقچی با دبیرکل حزب الله لبنان دیدار کرد عراقچی: فصلی نوین در روابط تاریخی ایران و لبنان گشوده شده است
سرخط خبرها

تاجیکستان ساخت پایگاه نظامی توسط چین در مرز با افغانستان را «بی‌اساس» خواند

  • کد خبر: ۲۳۸۹۷۱
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
تاجیکستان ساخت پایگاه نظامی توسط چین در مرز با افغانستان را «بی‌اساس» خواند
در پی گزارش یک رسانه انگلیسی، وزارت خارجه تاجیکستان اعلام کرد چین پایگاه نظامی در تاجیکستان ندارد و این مسئله در دستورکار مذاکرات طرفین نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه دیلی‌تلگراف چند روز پیش در گزارشی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای ادعا کرد که چین در حال ساخت یک «پایگاه نظامی مخفی در تاجیکستان» است.

دیلی‌تلگراف هم‌چنین در این گزارش نوشت: «چین از طریق این پایگاه می‌خواهد تهدیدات ناشی از سوی افغانستان تحت‌کنترل طالبان را کنترل کند. این کشور آسیایی در سال ۲۰۱۶ یک پیمان امنیتی امضا کرد و تقریبا یک دهه است که در حال ساخت این پایگاه نظامی در یکی از دورافتاده‌ترین نقاط جهان است.»

وزارت امور خارجه تاجیکستان در واکنش به این گزارش اعلام کرد: «گزارش‌های مربوط به تاسیس پایگاه نظامی در تاجیکستان بی‌اساس هستند. این مسئله در دستورکار مذاکرات تاجیکستان-چین نیست.»

براساس گزارش این رسانه انگلیسی، این مرکز دارای برج‌های دیده‌بانی و سربازان هر ۲ کشور است که اکنون رزمایش‌های نظامی مشترکی را برگزار می‌کنند که در رسانه‌های دولتی چین نمایش داده می‌شود. هیچ یک از طرفین به طور علنی وجود این پایگاه را که یک پایگاه نظامی سابق شوروی را گسترش می‌دهد، تایید نکرده‌اند، اما این تصاویر سرعت ساخت و ساز ثابتی از جمله جاده‌های دسترسی به پایگاه را نشان می‌دهد.

در گزارش دیلی‌تلگراف آمده است: «چین به دنبال گسترش ردپای نظامی خود در تمام مرز‌های خود، به‌ویژه فشار آوردن به قلمرو هند در هیمالیاست. نگرانی از این که پکن قصد دارد در کشور‌های همسایه هم همین کار را انجام دهد، افزایش یافته است، زیرا روابط با تاجیکستان را در زمانی که روسیه، شریک اقتصادی و امنیتی معمول آن، درگیر حمله خود به اوکراین است، تقویت می‌کند. در ۴ ژوئیه، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در سومین سفر رسمی خود روابط رو به رشد با تاجیکستان را تقویت کرد.»

«پرویز ملاجانف» کارشناس علوم سیاسی و عضو سازمان غیر دولتی مستقر در انگلیس موسوم به «هشدار بین‌المللی» که صلح را ترویج می‌کند، گفت: «وضعیت خلاء ایجاد شده و این خلاء توسط چین پر شده است. از زمان وخامت اوضاع در افغانستان، چین از نگرانی دولت تاجیکستان برای تقویت بخش امنیتی استفاده می‌کند.»

نگرانی در مورد مرز ۸۰۰ مایلی تاجیکستان با افغانستان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ تشدید شده است.

ملاجانف در ادامه گفت: «چین همچنین مهمات و فناوری را به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر خود برای ایجاد یک خط دفاعی پیشرفته در اختیار تاجیکستان قرار می‌دهد. اما همچنین ممکن است برخی اهداف و برنامه‌های ناشناخته بلندمدت وجود داشته باشد که آشکارا اعلام نشده باشد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->