اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد
سرخط خبرها

یک روزنامه چینی: دست ناتو به آسیا نخواهد رسید

  • کد خبر: ۲۳۸۶۰۶
  • ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴
یک روزنامه چینی: دست ناتو به آسیا نخواهد رسید
روزنامه چینی نوشته ناتو، اروپا را درگیر بحران‌های عدیده‌ای کرده و حال آمریکا سعی دارد با ایجاد یک ناتوی آسیایی، پای آن را به منطقه آسیا-اقیانوسیه بکشاند، اما این طرح موجب تحریک کشور‌های منطقه خواهد شد و محکوم به شکست است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پایگاه تحلیلی چینی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های ناتو برای گسترش نفوذ خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه یعنی منطقه‌ای که اقیانوس هند تا اقیانوس آرام را دربرمی‌گرد، تاکید کرد این ائتلاف نظامی اجازه ندارد بی‌ثباتی‌های اروپا را به این منطقه بکشاند و بی‌شک با واکنش محکم کشور‌ها مواجه خواهد شد.

اجلاس امسال سران ناتو از روز سه‌شنبه در واشنگتن آغاز شده و این رویداد نه‌تن‌ها به محوری برای ترویج نظریه «تهدید چین» تبدیل شده، بلکه نشان می‌دهد ناتو سعی دارد در امور منطقه آسیا-اقیانوسیه مداخله کرده و بر آن مسلط شود.

روزنامه گلوبال تایمز با این مقدمه گزارش داد: «غرب با تکیه بر نظریه تهدید چین سعی دارد توجهات را به ناتو و این اجلاس جلب کند. با تلاش‌های ناتو و آمریکا، به نظر می‌رسد چین به کلید بقای اروپا تبدیل شده و در سرنوشت جنگ روسیه و اوکراین نقش مهمی دارد. در سه سال گذشته ناتو در اجلاس خود از سران ژاپن، کره جنوبی، نیوزیلند و استرالیا نیز دعوت و تلاش کرده تا یک ناتوی آسیا-اقیانوسیه ایجاد کند. این اعضای ناتو در بسیاری از مسائل کلیدی، هم‌نظر نیستند.

رسانه چینی با اشاره به اینکه ناتو هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد، گزارش داد، این ائتلاف اکنون ضعیف شده و با چالش‌های زیادی روبرو است. مسائلی مانند انتخابات پارلمانی فرانسه، انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در آمریکا و افزایش هزینه‌های نظامی در اروپا موجب افزایش نگرانی‌ها شده و این در حالی است که اعضای ناتو دیگر در بسیاری از مسائل کلیدی، هم‌نظر نیستند. ازاین‌رو، آمریکا حالا سعی دارد با دمیدن در شیپور «تهدید چین» اتحاد را به این ائتلاف تضعیف‌شده بازگرداند.

گلوبال تایمز در ادامه نوشت: «حقیقت این است که آمریکا می‌خواهد از طریق ناتو بر تمام منطقه آسیا-اقیانوسیه مسلط شود و در این راه، اقدام به ایجاد و دامن‌زدن به تهدید‌های امنیتی در این منطقه کرده است. برخی از کشور‌های منطقه مانند ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند نیز در این دام افتاده و در زمینه‌هایی مانند امنیت سایبری و اشاعه اطلاعات نادرست با ناتو همکاری می‌کنند».

به گزارش رسانه چینی، این کشور‌ها در نهایت از این سیاست خود آسیب خواهند دید چراکه «ناتو، اروپا را درگیر مشکلات و بحران‌های فراوانی کرده و اکنون آمریکا می‌خواهد با کشاندن پای ناتو به آسیا-اقیانوسیه و ایجاد یک ناتوی آسیایی، به راهبرد ایندوپاسیفیک کمک کند؛ امری که در نهایت موجب تحریک کشور‌های منطقه و افزایش تنش خواهد شد».

طرح ناتو در آسیا محکوم به شکست است

«شیانگ هاویو» پژوهشگر مؤسسه مطالعات بین‌المللی چین به گلوبال تایمز گفت، ناتوی آسیا-اقیانوسیه برای دستیابی به هر نوع پیشرفت ملموس، راه بسیار دشواری را در پیش دارد.

به گفته او، این منطقه از منظر ایدئولوژی، ارزش‌ها و شرایط جغرافیایی تفاوت‌های فاحشی با اروپا دارد و آمریکا و متحدانش هرگز نمی‌توانند ائتلافی شبیه به ناتو را در این منطقه ایجاد کنند. همچنین باید در نظر داشت که بیشتر کشور‌های این منطقه هر یک تا حدی مستعمره استعمارگران غربی بوده‌اند و امروز این استعمارگران گذشته نمی‌توانند با این کشور‌ها حرف مشترکی پیدا کنند.

ازاین‌رو، به گزارش گلوبال‌تایمز، احتمالاً غرب این بار هم سراغ شیوه‌های استعماری خواهد رفت و خواهد کوشید از این شیوه‌های برای پیشبرد اهداف خود در منطقه استفاده کند.

از سوی دیگر، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه خواهان صلح و ثبات هستند؛ همین ثبات است که آنها را به موتور محرکه اقتصاد جهانی بدل کرده است. حال اگر ناتو به‌عنوان یک ائتلاف نظامی که مأموریت آن برهم‌زدن ثبات و تشدید تنش‌هاست، به منطقه نفوذ کند، پویایی منطقه تحت‌الشعاع قرار گرفته و تقابل و درگیری ایجاد خواهد شد.

در گزارش این رسانه چینی با اشاره به اینکه این طرح ناتو در آسیا محکوم به شکست است، آمده است: «منطقه آسیا-اقیانوسیه از مداخله ناتو در منطقه استقبال نخواهد کرد. اکثریت قریب‌به‌اتفاق کشور‌های این منطقه خواستار آن هستند که ناتو از ایجاد تنش، اتخاذ ذهنیت جنگ سرد و ایجاد درگیری‌های جناحی تحت رهبری آمریکا دست بردارد. این بلوک اجازه ندارد بی‌ثباتی که در اروپا ایجاد کرده را به این منطقه هم بکشد و مداخله اجباری آن در امور منطقه بی‌شک با واکنش شدیدتری مواجه خواهد شد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->