مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید
سرخط خبرها

مدیریت شایسته با تکیه بر دانشگاه

  • کد خبر: ۲۴۰۱۵۴
  • ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
مدیریت شایسته با تکیه بر دانشگاه
فعالیت بیش از ۲‌هزارو ۵۰۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور با حضور تقریبی ۱۰۰‌هزار استاد و ۴‌میلیون دانشجو در رشته‌های مختلف، یکی از اساس‌ترین ظرفیت‌های پاسخ به چالش‌های جامعه در صورت مدیریت در ابعاد مختلف است.

پاسخ عمیق و دقیق به دو مفهوم پرتکرار ناسازگار واقعی در دانشگاه‌ها یعنی «العلم‌السطان» و «دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است»، می‌تواند یکی از راهکار‌های اساسی رفع مشکلات جامعه باشد.

 العلم‌السطان به‌معنای واقعی یعنی تمکن در ابعاد مختلف از‌جمله تمکن اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و آنچه در مفهوم قدرت و سلطانی هست که الحمد‌لله اکنون در برخی حوزه‌های علمی در دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه سلامت به آن ورود کرده‌ایم؛ بنابراین عملیات «وعده صادق» گواه بر بهره‌گیری دانشمندان از علم به‌منظور سلطانی و تمکن در حوزه نظامی، امنیت سیاسی و اقتدار ملی و بین‌المللی است که این موضوع ناشی از مدیریت شایسته در بهره‌گیری از ظرفیت‌های سخت و نرم مرتبط ایجاد‌شده در دانشگاه‌ها در طول چند دهه تمدنی بعد از انقلاب اسلامی بوده است.

 در‌این‌راستا، پاسخ به نیاز‌ها و مشکلات جاری جامعه از قبیل اشتغال، ازدواج، مسکن، جوانی جمعیت، تضاد‌های فرهنگی و آنچه را در قالب معیشت مطرح می‌شود، می‌توان با بهره‌گیری صحیح از ظرفیت عظیم دانشگاه‌ها در دو مفهوم سخت و نرم و با شیوه شکستن مشکلات حسب آمایش سرزمینی مبتنی‌بر علم و در قالب‌های مرتبط با موضوع سامان‌دهی و در بازه‌های زمانی مختلف رفع کرد.

فعالیت بیش از ۲‌هزارو ۵۰۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور با حضور تقریبی ۱۰۰‌هزار استاد و ۴‌میلیون دانشجو در رشته‌های مختلف، یکی از اساس‌ترین ظرفیت‌های پاسخ به چالش‌های جامعه در صورت مدیریت در ابعاد مختلف است. در‌این‌راستا، تلاش‌های گسترده‌ای در طول سالیان گذشته صورت پذیرفته که یکی از دستاورد‌های آن در قالب استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز شتاب‌دهنده‌های نوآوری و فناوری نمایان شده است.

باوجود‌این، همان‌گونه که شاهد موضوع در جامعه هستیم، کماکان جایگاه دانش و دانشگاه باوجود چالش‌های گسترده به‌ویژه در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در ارتباط با اشتغال، ازدواج، مسکن، تضاد‌های فرهنگی و به‌ویژه معیشتی با دو مفهوم ناسازگار واقعی یعنی «العلم‌السطان» و «دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است» گره خورده که این ناسازگاری‌های گسترده را بایستی به بهره‌گیری ناصحیح از این ظرفیت و سایر منابع موجود در دانشگاه‌ها ازجمله منابع زیرساختی مرتبط دانست؛ بنابراین مدیریت بهره‌برداری و افزایش بهره‌وری از این منبع عظیم فارغ از ساخت و‌ساز‌های تکراری و دیوان‌سالاری اداری تنها‌راهکار اساسی در جهت پاسخ به نیاز‌های جامعه در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و تحقق تمدن نوین ایرانی‌اسلامی و مهدوی است که این موضوع نیازمند مدیرانی کارآمد با مفهوم تعهد، تخصص با روحیه جهادی و کارآزموده است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود دولت محترم چهاردهم به‌منظور سلطانی در همه حوزه‌ها و رفع چالش‌های جامعه به علم و دانشگاه از دیدگاه مدیریتی در همه سطوح نگاهی عمیق فارغ از هر‌گونه سهم‌خواهی و بر اساس شایسته‌سالاری نخبگانی متعهد به نظام و ولایت داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->