الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، عصر امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۳) در محل پردیس سینمایی مهر کوهسنگی، از رمان «ده تن»، برگزیده جایزه داستان ملی حماسی، با حضور نویسندگان و منتقدان مشهدی و دیگر اهالی فرهنگ و هنر، رونمایی شد.
نویسنده این رمان درخصوص هدفش از نگارش این رمان، اظهار کرد: ازآنجاکه عاشورا پتانسیل عظیمی برای نویسندگان دارد، سعی کردم از این فضای داستانی، تاریخی و حماسی روایت کنم و ازطرفی این اثر سنجشی برای گنجاندن یک بازه تاریخی بزرگ در یک زمان بود.
حمید بابایی بیان کرد: این رمان زمان حرکت سیدالشهدا(ع) از مدینه تا دوران اسرا در شام را شامل میشود.
نویسنده رمان «ده تن» اشاره کرد: این کتاب در هزار نسخه توسط نشر زائر در ۱۰ روز چاپ شد.
وی رمان ده تن را به عنوان پنجمین اثر خود عنوان کرد و گفت: آثار دیگر بنده شامل «پیاده»، «خاک سفید» و «چهلویکم» است.
در ادامه این مراسم، محمدجواد استادی، پژوهشگر فرهنگی، در سخنانی به اهمیت توجه به نظریه و روایت در هنر امروز ایران تأکید کرد و گفت: هنر امروز ما اگر مؤثر نیست، به این خاطر است که به حوزههای نظری توجه نکردهایم.
وی با اشاره به هنر اسلامی و شیعی، بیان کرد: در این حوزه، نیازمند نظریه بوده و بهدنبال این هستیم که معنا پیدا کنیم. در هنر مسیحیت، موسیقی و نقاشی پررنگ است و داستانهای انجیل به این دو هنر تبدیل شد و در کلیسا مورد استفاده قرار گرفت.
وی همچنین به نقش روایت در هنر اشاره کرد و گفت: روایت در جهان امروز، یک مسئله است و هیچ کشوری در دنیا قدرتمند نشده مگر اینکه ادبیات آن قدرت پیدا کرده باشد و تا ادبیات داستانی قدرتمند نشود، سایر هنرها قوت پیدا نمیکنند.
وی در ادامه، به اهمیت ساختارسازی در ادبیات حماسی اشاره کرد و ابراز داشت: من معتقدم در ادبیات حماسی، باید ساختارسازی کنیم و این متناسب با مفهوم حماسه باشد.