هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

پشه آئدس عامل ۴ بیماری | ۸۰ درصد مبتلایان تب دنگی علائم خفیف دارند

  • کد خبر: ۲۴۰۸۵۷
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
پشه آئدس عامل ۴ بیماری | ۸۰ درصد مبتلایان تب دنگی علائم خفیف دارند
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی ۹ استان کشور به تب دنگی گفت: پشه آئدس می‌تواند حامل ۴ نوع بیماری باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین فرشیدی در یک برنامه تلویزیونی با بیان این که شیوع تب دنگی در تهران صحت ندارد، اظهار کرد: برای این که بتوانیم بگوییم بیماری تب دنگی در پایتخت شایع شده است باید دو عامل وجود داشته باشند؛ اول آن که باید بیمار آلوده داشته باشیم، الان هیچ بیماری که تب دنگی داشته باشد در بیمارستان‌ها و منازل نداریم. دوم آن که باید پشه آئدس در تهران وجود داشته باشد که ما پشه آئدس را در استان تهران صید نکرده‌ایم و فقط از اردیبهشت ماه یک نفر که به یک کشور خارجی سفر کرده و در آنجا به بیماری مبتلا شده بود را شناسایی کرده بودیم.

آلودگی ۹ استان کشور به تب دنگی

وی افزود: در حال حاضر ۹ استان کشور آلوده به تب دنگی هستند و امکان انتقال تخم این پشه‌ها از استان‌های مختلف به تهران زیاد است. استان‌های آلوده شامل اردبیل، آذربایجان شرقی، قزوین، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران و خوزستان است.

شرایط مناسب برای رشد پشه آئدس

فرشیدی ادامه داد: گرمای همراه با شرجی و بارندگی، شرایط مناسب برای پرورش تخم پشه‌ها و آلودگی پشه‌ها به ویروس تب دنگی است که این شرایط در تهران وجود ندارد، اما حاشیه دریای خرز و جنوب کشور مستعد آن هستند.

علائم تب دنگی چیست؟

وی درباره علائم تب دنگی بیان کرد: بعد از چند روز از گزش فرد توسط پشه آئدس، علائم به شکل تب، استخوان درد شدید، بدن درد و درد ناحیه چشم و سردرد آغاز می‌شود. این علائم ممکن است ۵ تا ۱۰ روز طول بکشد، اما بعد از آن نیز ممکن است تا یک ماه و نیم، بدن درد مزمن و احساس خستگی ادامه یابد.

۸۰ درصد مبتلایان علائم خفیف دارند

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که علائم تب دنگی در ۸۰ درصد موارد آنقدر علائم خفیف است که فرد حتی با یک قرص مسکن نیز ممکن است بهبود یابد، گفت: از حدود ۲۰ درصد افرادی که علامت پیدا می‌کنند ممکن است ۵ تا ۶ درصد آنها تجربه علائم بسیار شدید داشته باشند و نیم تا یک درصد فوت کنند. به طور کلی میزان مرگ و میر ناشی از تب دنگی از نیم درصد کمتر است، اما آن چه اهمیت دارد عوارض ناشی از بیماری است که ممکن است باعث شود افراد تا دوماه نتوانند به خوبی فعالیت داشته باشند.

پشه آئدس می‌تواند حامل ۴ نوع بیماری باشد

فرشیدی با بیان این که پشه آئدس فقط تب دنگی ایجاد نمی‌کند و ممکن است چهار نوع بیماری دیگر نیز ایجاد کند، تصریح کرد: بیماری‌های زیکا، تب زرد، چیکونگونیا و تب دنگی را می‌تواند منتقل کند، برای مثال در کشور بنگلادش چیکونگونیا بیشتر بوده است. این چهار نوع بیماری احتمال دارد در ایران نیز بروز پیدا کند، زیرا افراد با سفر و حمل و نقل و تجارت می‌توانند تخم پشه را بین کشور‌های مختلف منتقل کنند. اگر پشه به ویروسی که بیماری زیکا را تولید می‌کند آلوده شود این بیماری نیز ممکن است در کشور شناسایی شود.

وی با بیان این که امکان ابتلای مجدد به تب دنگی نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: خود تب دنگی نیز چهار نوع ویروس دارد که در صورت ابتلای مجدد ممکن است شرایط و وضعیت فرد وخیم‌تر شود.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به راهکار‌های پیشگیری از بیماری تصریح کرد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید افراد در پوشش خود دقت کنند، لباس‌های پوشیده بپوشند و در خانه از توری برای پنجره‌ها استفاده کنند. با توجه به اینکه پشه در روز بیشتر می‌گزد، اگر افراد در فضای باز قرار می‌گیرند حتماً از پیراهن آستین بلند، شلوار بلند، کلاه و ... استفاده کنند، افراد همچنین توجه داشته باشند که زیستگاه پشه عمدتاً در اماکنی است که آب راکد وجود دارد و بنابراین از این اماکن باید دور شوند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

وی درباره ویژگی‌های ظاهری پشه آئدس گفت: پشه آئدس روی بدن خود لکه‌های سفیدی دارد و بنابراین اگر افراد با پشه‌ای با این نوع شکل گزیده شدند حتماً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و آموزش‌های لازم برای درمان بیماری را دریافت کنند. افرادی که در مناطقی زندگی می‌کنند که آلوده به پشه آئدس شده است، در صورت گزش توسط پشه حتماً به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. در سایر نقاط کشور نیز افراد در صورت گزش توسط پشه و بروز علائم یادشده به‌ویژه تب، به پزشک یا مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

تب دنگی درمان اختصاصی ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت تأکید کرد: هیچ داروی اختصاصی برای درمان تب دنگی وجود ندارد. بیماری تب دنگی ویروسی است و با علامت‌درمانی یعنی درمان علائم بیماری، بهبود می‌یابد، الان بهترین دارویی که برای درمان تب ناشی از این بیماری استفاده می‌شود استامینوفن است. 

دارو‌های ممنوع در تب دنگی

وی درباره دارو‌های ممنوعه در صورت ابتلا به تب دنگی نیز بیان کرد: در این بیماری نباید از آسپرین استفاده شود. همچنین دارو‌های آنتی بیوتیکی هیچ تأثیری بر بیماری ندارند و بنابراین اگر فردی دچار تب شد نسبت به مصرف آنتی بیوتیک اقدام نکند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->