به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی در گفت و گو با ما اعلام کرد: از یک ماه پیش برنامهریزیها شروع شده است و اقداماتی در این زمینه در دست اجراست.
علی منیری یکی از این اقدامات را طرح و ایجاد تونل سرد در مسیر زائران اعلام کرد و افزود: با کمک واحد داوطلبان جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی بهدنبال فراهم کردن سازوکارهایی هستیم که بتوانیم در مسیر پیادهروی، تونل سرد ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه این تونلها با همکارهای برخی ارگانهای استان مانند ادارهکل راهوشهرسازی، راهداری و آب منطقهای ایجاد میشود، بیان کرد: انجام این کار فواید بسیاری برای زائران دارد؛ البته با فواصلی که به تأیید دانشگاه علومپزشکی نیز برسد و از طرفی، چون عملیات تونل سرد بهصورت مهپاشی انجام میشود، آب زیادی مصرف نخواهد شد.
وی افزود: سه محور اصلی داریم که جاده تهران به سمت سبزوار و نیشابور است و تقریبا تجمعات اصلی در مسیر نیشابور و بهویژه از اواسط مسیر است. محور دیگر قوچان از مسیر خراسان شمالی است و محور سوم سرخس است. از پزشکان عضو شبکه بهداشت و درمان خواستهایم که نیازها را در این محورها اعلام کنند و شبکه بهداشت نیز بررسی کند که مسافران برای پرهیز از گرمازدگی، بعد از چندکیلومتر پیادهروی، از تونل سرد عبور کنند.
منیری درباره فواصل ایجاد این تونل نیز بیان کرد: وقتی زائر بهطور میانگین بین چهل دقیقه تا یک ساعت پیادهروی کرد، بهتر است در مسیری حدود پنجاه تا صد متر از این تونل عبور کند تا بدن به وضعیت ثابت و خوبی برسد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی با بیان اینکه الگوهای مختلفی در این زمینه در ایران و در عراق پیاده شده است، تصریح کرد: مثلا در محدودهای کولرگازی گذاشته شده بود که پزشکان این مسئله را رد و اعلام کردند این کار باعث میشود بدن فرد از یک وضعیت گرم وارد یک محیط سرد و دچار شوک شود. سیستم ایمنی در این شرایط مستعد بیماری میشود. بهترین شیوه این است که از سایبان و مهپاش استفاده شود که دمای هوا حدود هفت تا هشت درجه کمتر شود و افت دما ناگهانی نباشد.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلالاحمر اعلام کرده است که زیرساخت را در این زمینه تأمین میکند و استانداردها نیز توسط علومپزشکی تعیین میشود.