افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم سال آبی نسبت به مدت مشابه سال گذشته تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید
سرخط خبرها

توزیع مواد مخدر در فضای مجازی رو به افزایش است

  • کد خبر: ۲۴۳۴۴۵
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
توزیع مواد مخدر در فضای مجازی رو به افزایش است
ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بسیج مستضعفین با هدف راه‌اندازی پنج مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر و نیز کیفی‌سازی عملکرد مراکز و مانایی درمان بهبودیافتگان تفاهم‌نامه همکاری جدید امضا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در آیین مراسم امضای این تفاهم‌نامه که در سازمان بسیج برگزار شد، گفت: موضوع مواد مخدر امروزه در دنیا یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌ها برای دولت‌ها و کشورها محسوب می‌شود و تمام کشورهای دنیا به گونه‌ای درگیر این چالش و آسیب بزرگ هستند.

وی افزود: آمارهای رسمی سازمان ملل نشان می‌دهد که در دنیا تولید، کشت، قاچاق و مصرف موادمخدر رو به افزایش است و قاچاق و توزیع موادمخدر در فضای مجازی افزایش روزافزونی یافته و احساس نگرانی جدیدی را ایجاد کرده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه، پایین آمدن سن اعتیاد در دنیا و تغییر الگوی مصرف موادمخدر را از دیگر چالش‌ها خواند.

مومنی افزود: اعتیاد بلایی بزرگ و خانمان‌سوز برای همه کشورها به ویژه برای کشورهای غربی است که زمینه گسترش آن را خودشان فراهم کردند.

وی بیان کرد: در افغانستان بیش از ۸۰ درصد تریاک دنیا تولید می‌شود و از زمان حضور کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه آمریکا، میزان تولید در این کشور قریب به ۵۰ برابر شده است، به طوری که در سال ۲۰۰۰ میلادی که تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، در اواخر دوره اشغال به ۹ هزار و ۵۰۰ تن رسید.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تهدید موادمخدر صنعتی گفت: پایه اصلی مخدرهای صنعتی، پیش‌سازها هستند که به‌خودی‌خود غیرقانونی نیستند و در برخی صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این پیش‌سازها از کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی به افغانستان صادر و در آنجا به متامفتامین تبدیل و مجدداً به کشورهای دیگر ارسال می‌شوند.

مومنی افزود: جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از دنیا در خط مبارزه با موادمخدر قرار دارد و با اقدامات کشور و تمام ارکان نظام که وارد این عرصه شده‌اند، خوشبختانه آمارهای موجود نشان می‌دهد که آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده و این شروع خوبی است.

وی ادامه داد: ما چهار حوزه مقابله، درمان، توانمندسازی و پیشگیری را در ستاد مبارزه با موادمخدر دنبال می‌کنیم و خوشبختانه در این حوزه‌ها همکاری خوبی را از سوی سپاه و بسیج شاهدیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به همکاری‌های بسیج مستضعفان در حوزه مقابله با موادمخدر گفت: از زمان انعقاد نخستین تفاهم‌نامه تاکنون، ۱۰ مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی در استان‌های تهران، قم، مازندران، اصفهان، فارس، کرمان، همدان، لرستان، مرکزی و خوزستان راه‌اندازی شده و ایجاد دو مرکز در استان‌های سیستان‌وبلوچستان و چهارمحال‌وبختیاری در دست اقدام است.

مومنی تصریح کرد: داشتن انگیزه و اعتقاد و اقدام جهادی موجب شده این اردوگاه‌ها از عملکرد و کارکرد خوبی برخوردار باشند. حفظ ارتباط با بهبودیافتگان بعد از ترخیص نیز باعث مانایی بیشتر درمان شده است.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود، پیشگیری از اعتیاد را یکی از مسائل مهم در امر مبارزه با موادمخدر عنوان کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی در بسیج در موضوع پیشگیری از اعتیاد وجود دارد که تقویت این حوزه می‌تواند از هزینه‌های بسیار بعدی جلوگیری کند.

همچنین سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در این مراسم گفت: از سال ۹۷ در کنار ستاد مبارزه با موادمخدر، طرح‌های مشترکی را عملیاتی کردیم و در کمتر از دو سال و علی‌رغم شیوع کرونا به تمام تعهدات خود عمل کردیم و اکنون آن مراکز با رعایت استانداردها در حال خدمت‌رسانی به افراد هستند.

وی ادامه داد: در خصوص جنبه‌های برگشت معتادان تدبیر شده است؛ معتقدیم اگر این مراکز و فعالیت‌هایشان در رسانه‌ها معرفی شوند، می‌تواند آگاهی‌های بیشتری را به مردم از این خدمت ارائه دهد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: بسیج در خدمت مردم و آرمان انقلاب اسلامی است. اگر در جایی و در هر عرصه‌ای نیاز به حضور بسیج باشد، بسیج با اقدام بموقع و بصیرت به میدان خواهد آمد و مسئولیت به‌عهده خواهد گرفت؛ پس بسیج یکی از رسالت‌هایش این است که در خدمت دستگاه‌ها در همه قوا و نهادها باشد، مانند دوران کرونا که ما در کنار وزارت بهداشت قرار گرفتیم و در چهارچوب طرح شهید سلیمانی، مبارزه با کرونا را امتداد مردمی بخشیدیم که این، موفقیت‌هایی را به دنبال داشت.

سلیمانی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه که امروز امضا می‌شود، پیش از امضا، مراحل آزمون طرح‌ها را طی کرده‌ایم. باور داریم که می‌توانیم در میدان به آسیب‌دیدگان موادمخدر که از عزیزان ما هستند کمک‌رسانی کنیم. این با همکاری خودشان، خانواده‌ها، خیرین و دستگاه‌ها میسر است که در درجه اول پیشگیری کنیم که پیشگیری مقدم بر همه اقدامات است و از همه ظرفیت‌های بسیج برای آموزش، توانمندسازی و آگاهی‌بخشی افراد به منظور تحقق اهداف حوزه پیشگیری استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: بخش اندکی از جوانان و افراد جامعه به لحاظ موادمخدر آسیب دیده‌اند که با طرح‌های درمانی مناسب، کم‌هزینه و مردم‌پایه می‌توانیم آنان را درمان کنیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه خطر موادمخدر کمتر از تصادفات رانندگی نیست، گفت: همان‌طورکه نسبت به تصادفات و آسیب‌ها بی‌تفاوت نیستیم، نسبت به اعتیاد فردی هم نباید بی‌تفاوت باشیم. باید همه کمک کنیم و در مدارس، دانشگاه‌ها، محلات و مساجد آگاه‌سازی و اقدامات پیشگیری از اعتیاد را شروع کنیم تا افراد به سمت اعتیاد نروند و اگر کسی هم گرفتار بود، از این بلا نجات پیدا کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->