راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد
سرخط خبرها

نوشیدنی‌های حاوی قند به سلامتی آسیب می‌زند

  • کد خبر: ۲۴۴۲۰۸
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
نوشیدنی‌های حاوی قند به سلامتی آسیب می‌زند
استفاده از نوشیدنی‌های حاوی قند همچون انواع شربت‌ها یک راه آسان برای کاهش سطح دمای بدن و فرار از گرمازدگی در فصل تابستان است، اما باید توجه داشت که این گروه از نوشیدنی‌ها می‌توانند ناسالم‌ترین غذا باشند و به سلامت بدن آسیب بزنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند، منجر به افزایش سطوح بالای گلوکز و سطوح بالای انسولین در بدن می‌شود که خود آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض ناشی از آن را در پی دارد.

دکتر لورنا پاچکو، متخصص تغذیه و دانشمند تحقیقات تغذیه در دانشگاه هاروارد در این باره معتقد است: نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر - انواع حاوی قند‌های افزوده مانند نوشابه، لیموناد، میوه پانچ و نوشیدنی‌های ورزشی - می‌توانند حتی در حد اعتدال به سلامتی شما آسیب بزنند.

پاچکو با تاکید بر اینکه باید در مصرف این نوشیدنی‌ها اعتدال رعایت شود، می‌گوید: ولی، چون این نوشیدنی‌ها آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضر هستند باید از آنها اجتناب کرد و حتی با اعتدال هم مصرف نکرد.

در یک مطالعه در سال جاری میلادی روی بیش از ۱۰۰ هزار نفر انجام شد، پاچکو دریافت کسانی که به طور منظم ورزش می‌کردند و فقط دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کردند، ۱۵ درصد بیشتر از افراد فعالی که از نوشیدنی‌های شیرین خودداری می‌کردند، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند. شرکت‌کنندگانی که دو نوشیدنی شیرین در هفته می‌نوشیدند و ورزش نمی‌کردند، در معرض خطر بیشتری بودند: تقریباً ۵۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی بودند.

پاچکو گفت: کمپین‌های بازاریابی نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا زمانی که ورزش می‌کنید تأثیر منفی بر سلامت افراد نخواهند داشت ولی براساس یافته‌های ما، این درست نیست. به همین دلیل، بهتر است مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده را تا حد امکان کاهش دهید و آب را جایگزین این نوشیدنی‌ها کنید.

چرا شکر مایع مضر است؟

بر کسی پوشیده نیست که مصرف بیش از حد قند اضافه شده به هر شکلی می‌تواند منجر به تهدید سلامت شود، اما شواهد بسیاری نشان می‌دهد که شکر مایع به شکل ویژه مشکل ساز است.

جاناتان کلینتورن، متخصص علوم تغذیه در این باره معتقد است: نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، فاقد مواد مغذی دیگری مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند که می‌توانند هضم قند را کند کرده و جذب آن در خون را به تاخیر اندازند.

به عقیده وی، مایعات همچنین نسبت به غذا‌های جامد زودتر از معده تخلیه می‌شوند و همچنین خیلی سریعتر از معده به روده کوچک حرکت می‌کنند. این امر بدن شما را مجبور می‌کند تا مقادیر زیادی قند را به یکباره متابولیزه کرده و به سرعت قند خون را افزایش دهد و اندام‌های حیاتی را بیش از حد بارگیری کند.

جایگزینی قند ساده

متخصصان تغذیه بر این باورند که با تغییرات کوچک در برنامه غذایی می‌توان از دریافت مواد شیرین اضافی جلوگیری کرد، زیرا باید توجه داشت با افزایش سطح قند خون، لوزالمعده هورمون انسولین می‌سازد، این هورمون قند را از خون خارج می‌کند و به سلول‌های بدن منتقل می‌کند تا برای تولید انرژی ذخیره یا استفاده شوند.

با گذشت زمان، سلول‌ها ممکن است به انسولین پاسخ ندهند و به اصطلاح مقاوم شوند در نتیجه لوزالمعده با تولید انسولین بیشتر سعی می‌کند جبران کند، اما در نهایت نمی‌تواند سطح قند خون را در محدوده‌ی طبیعی حفظ کند و به سطوح خطرناکی می‌رسد.

جف استنلی، متخصص داخلی معتقد است: سطوح بالای گلوکز و سطوح بالای انسولین منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک عامل خطر بزرگ برای بیماری‌های قلبی عروقی است در حالی که افراد مدت‌ها قبل از بروز علائم می‌توانند دچار مقاومت به انسولین شوند.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر دارای مقدار زیادی فروکتوز هستند. کلینتورن در این باره می‌گوید: در حالی که ممکن است چند گرم فروکتوز در یک موز وجود داشته باشد، ممکن است ۱۰ برابر این مقدار در یک نوشیدنی شیرین وجود داشته باشد. کبد فروکتوز اضافی را به چربی تبدیل می‌کند که در طول زمان می‌تواند منجر به ایجاد اختلال متابولیک مرتبط با بیماری استئاتوتیک کبدی (بیماری کبد چرب غیر الکلی) شود.

بر این اساس مصرف بیش از حد فروکتوز را با استرس اکسیداتیو، التهاب، فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و تری گلیسیرید بالا مرتبط هستند که همه از عوامل مرتبط با بیماری قلبی به شمار می‌روند.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که مغز شما کالری‌های مایع را مانند کالری‌های غذای جامد ثبت نمی‌کند. در مطالعات، افرادی که شکر را به شکل جامد (مانند آب نبات) می‌خورند، تمایل دارند با دریافت کالری کمتر از منابع دیگر، جبران کنند. در مقابل، افرادی که شکر مایع (نوشابه) می‌نوشند، در نهایت کالری دریافتی خود را افزایش می‌دهند که این موضوع منجر به افزایش وزن آنها می‌شود.

علاوه بر همه موارد گفته شده، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر نیز ممکن است اثرات مضری بر میکروبیوم روده شما داشته باشند، زیرا قند‌های مختلف از طریق مسیر‌های مختلف در روده جذب و منتقل می‌شوند.

اگرچه قطع کامل نوشیدنی‌های شیرین ممکن است افراطی به نظر برسد، اما برای برخی از افراد آسان‌تر از رعایت اعتدال است؛ بنابراین باید تا آنجا که امکان دارد، این نوشیدنی‌ها را کنار بگذاریم.

برای این کار آب بهترین جایگزین است، اما قهوه یا چای شیرین نشده (یخ یا داغ) می‌تواند به تنوع کمک کند. می‌توانید با آب میوه یا مرکبات تازه، آب را طعم دار کنید یا طعم دهنده‌های بدون شکر را به آب گازدار یا گاز اضافه کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->