مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩
سرخط خبرها

نقش ویتامین‌های B و C در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم

  • کد خبر: ۲۴۱۹۰۱
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
نقش ویتامین‌های B و C در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نقش مصرف مواد غذایی حاوی منبع ویتامین‌های B و C در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: همه افراد در روز‌های داغ تابستان، حداقل ۸ لیوان آب بنوشند، البته منظور از آب، خود آب است. به هیچ عنوان مصرف چای، قهوه، نوشابه و حتی آب‌میوه را جایگزین آب ننمایید. آب بهتر است خیلی سرد نباشد، زیرا مشکلات گوارشی به بار خواهد آورد. بهترین حالت این است که از آبی استفاده کنید که دمای آن به دمای اتاق نزدیک باشد. مطالعات نشان داده است که عادت نداشتن به نوشیدن منظم آب در دراز مدت، احتمال بروز سنگ کلیه، سرطان کولون (روده بزرگ)، سرطان سینه، چاقی در کودکی و نارسایی دریچه میترال قلب را به همراه دارد.

وی تصریح کرد: افراد به‌خصوص در روز‌های گرم تابستان باید علاوه بر لیوان آب، از مواد غذایی پر آب نیز استفاده کنند. کاهو یکی از پرآب‌ترین سبزیجات است به طوری که در وزن مشابه، کاهو ۹۶ درصد، کرفس ۹۵ درصد، خیار ۹۵ درصد، کلم خام ۹۲ درصد، کلم بروکلی ۹۱ درصد، هویج خام ۸۸ درصد، هندوانه ۹۲ درصد، پرتقال ۸۷ درصد و شیر ۹۱ درصد آب دارد. کم‌آب‌ترین ترکیب خوراکی هم شکر شناخته شده است که فقط ۰/۵ درصد آب دارد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با وجود آنکه معضل کم‌آبی و گرمازدگی در فصل تابستان افراد زیادی را آزار می‌دهد، اما به راحتی می‌توان با رعایت چند نکته تغذیه‌ای، این روز‌های گرم را نیز سپری کرد.

دکتر اباصلتی افزود: بهتر است از مواد غذایی که قند زیاد و یا چربی بالایی دارند کمتر استفاده کنید و برای تامین انرژی مضاعفی که برای حفظ تعادل حرارتی مورد نیاز است، از این گروه‌های غذایی در کنار مواد غذایی که سرشار از ویتامین‌های گروه B و C هستند، استفاده کنید.

وی با تأکید بر اینکه در فصل تابستان بهتر است از سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند نظیر برگ‌های سبز کاهو و بروکلی، بیشتر استفاده شود، گفت: در این فصل بیشتر از غذا‌های خنک و سرد استفاده کنید، حتی بهتر است غذا‌هایی را بیشتر مصرف کنید که طبع سردی دارند. در مقابل توصیه میکنیم، مصرف مغز‌ها و شیرینی‌جات را به حداقل برسانید. مصرف میوه‌هایی نظیر خرما و انجیر نیز چندان مناسب نیست.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در هوای گرم مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن آب و مواد معدنی گوناگون برای افراد گرما زده بسیار مناسب است. میوه‌هایی که رنگ قرمز و بنفش تیره دارند هم بسیار مفیدند. سبزیجاتی نظیر بروکلی، گوجه فرنگی، اسفناج و کاهو هم در گروه سبزیجات از بهترین‌ها بوده و در این شرایط بسیار مفید هستند.

مطالعات نشان داده‌اند، مصرف مواد غذایی که منبع ویتامین B، C و روی هستند، در کاهش استرس ناشی از قرار گرفتن در هوای گرم بسیار کمک‌کننده هستند. به همین دلیل، مصرف انواع میوه‌ها و سبزیجات تازه به همراه مواد غذایی دریایی در فصل گرما بسیارمفید است. به علاوه، مصرف مواد غذایی که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و منبع مناسبی از ویتامین C، E، کاروتنویید و فلاونویید هستند نیز در این روز‌های گرم به سیستم ایمنی کمک مینماید تا زیان‌های ناشی از سموم موجود در هوا را به حداقل برساند.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: در فصل تابستان معمولاً الگوی غذایی افراد تغییر می‌کند و تمایل به خوردن غذا‌های پخته کمتر و میل به خوردن غذا‌های سرد و خام بیشتر می‌شود. می‌توان از این تمایل طبیعی استفاده کرده و مواد مفید خام را که حاوی ویتامین‌های بیشتری هستند جانشین می‌نماید.

وی خاطرنشان کرد: سبزی‌هایی که به ماست و خیار اضافه می‌کنیم، چنانچه به مقدار کافی استفاده شوند حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین خواهند بود و می‌توانند به تأمین نیاز‌های ویتامینی ما کمک کنند و نیز به علت دارا بودن مواد معدنی، قسمتی از احتیاجات ما را به املاح تأمین نمایند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خوشبختانه در فصل تابستان به علت وفور انواع سبزی‌ها و میوه‌ها، تنوع بیشتری در برنامه‌ی غذایی افراد ایجاد می‌شود. استفاده‌ی بیشتر از انواع سبزی‌ها و میوه‌های تازه می‌تواند مقادیر قابل توجهی ویتامین به بدن انسان برساند.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: غذا‌هایی مانند نان و پنیر و طالبی یا هندوانه یا خربزه یا انگور و یا ساندویچ پنیر و گوجه‌فرنگی و خیار و کاهو و یا ساندویچ پنیر و گردو و سبزی، غذا‌های مفید و خوشمزه‌ای هستند که به عنوان شام می‌توانند صرف شوند و در تأمین نیازمندی‌های تغذیه‌ای ما تأثیر مهمی داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->