مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

رئیس اتاق اصناف مشهد: اصناف صبور باشند، برای رونق بازار برنامه داریم/ شلوغی در «تک»، خلوتی در «سلمان»

  • کد خبر: ۲۴۵۱۲
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷
رئیس اتاق اصناف مشهد: اصناف صبور باشند، برای رونق بازار برنامه داریم/ شلوغی در «تک»، خلوتی در «سلمان»
نخستین روز کاری پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری مشهد در سال ۹۹ با استقبال سرد مشتریان سپری شد. گزارش میدانی شهرآرا از بازار‌های موبایل در خیابان احمدآباد نشان می‌دهد ...
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز - نخستین روز کاری پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری مشهد در سال ۹۹ با استقبال سرد مشتریان سپری شد. گزارش میدانی شهرآرا از بازار‌های موبایل در خیابان احمدآباد نشان می‌دهد نه فقط مشتریان، بلکه برخی فروشندگان هم پس از یک ماه و اندی تعطیلی، همچنان تصمیمی به باز کردن فروشگاه خود ندارند. جای خالی کد بهداشتی در بیشتر فروشگاه‌هایی که به بازگشایی اقدام کرده‌اند نیز محسوس به نظر می‌رسد. در مقابل، پیداست برخی فروشگاه‌ها نیز ماجرا را کاملا جدی گرفته‌اند. جدا کردن فضای حضور مشتری و فروشنده با پلاستیک، در اختیار گذاشتن اسپری ضدعفونی‌کننده، الزام به رعایت حداقل فاصله یک‌متر با نصب آگهی هشدار و استفاده از ماسک، راهکار‌هایی است که در برخی موبایل‌فروشی‌ها مشاهده می‌شود و از پایبندی عملی صاحبان واحد‌های صنفی به دستورالعمل‌های بهداشتی و احترام به سلامت خود و مشتری حکایت دارد.

پایبند نبودن برخی واحد‌های صنفی به ساعت کاری تعیین‌شده از سوی ستاد ملی کرونا در روز‌های اخیر به‌عنوان گلایه‌ای پرتکرار از سوی همشهریان و برخی واحد‌های صنفی به شهرآرا منتقل شده بود. با وجود این، مطالبه یادشده با باز شدن مجتمع‌های تجاری و بازار‌های مسقف شکل جدی‌تری به خود گرفته است. منتقدان می‌گویند ادامه این روند، نوعی تبعیض رفتاری میان فروشگاه‌هاست، به‌طوری‌که مجتمع‌ها به‌دلیل مدیریت واحد، ساعت ۱۸ تعطیل می‌کنند و برخی واحد‌های صنفی در حاشیه خیابان، همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند. صاحبان برخی واحد‌های صنفی نیز به ساعت کاری تعیین‌شده اعتراض دارند و خواهان تجدیدنظر هستند. یکی از فروشندگان در برج سلمان با اشاره به خلوتی محسوس بازار و فروشگاه‌های نیمه‌تعطیل به شهرآرا می‌گوید: ماه رمضان در پیش است. ساعت مناسب برای خرید بعد از افطار است، اما به ما اعلام کرده‌اند که باید ساعت ۱۸ تعطیل کنیم. ۲ ماه است که فروشی نداشته‌ایم. این مغازه اجاره‌ای است. با این ساعت کار، باز بودن و نبودن تفاوت چندانی ندارد.

امیدواری برای رایزنی و تجدیدنظر در ساعت کاری بازار‌ها را می‌توان در ضد و نقیض‌های برخی فروشندگان یکی از هایپرمارکت‌ها نیز مشاهده کرد. یکی ساعت کاری را ۱۶، دیگری ۱۸ و نفر سوم تا ساعت ۲۳ بیان می‌کند. دیگری نیز آهسته می‌گوید: فعلا گفته‌اند ساعت ۱۸. هنوز روز اول است. شاید بشود زیادش کرد.

ازدحام در مجتمع تک
اوضاع در بقیه بازار‌ها نیز کمابیش مشابه است؛ البته به‌جز مجتمع «تک» که دیروز را با ازدحام جمعیت تجربه کرد. نکته درخور تأمل، حضور خانوادگی برخی مشتریان برای خرید است. انگار نه انگار که کرونایی وجود دارد. یکی از آن‌ها به کودک دوساله‌اش اشاره می‌کند و با افتخار می‌گوید: کرونا کیلویی چند؟ این بچه را از روز اول با خودم به همه‌جا برده‌ام. مادری که طفلی سه، چهارماهه در آغوش دارد نیز مشابه همین حرف‌ها را تحویلمان می‌دهد و با بی‌خیالی می‌گوید: ان‌شاءا... که طوری نمی‌شود.

به حداقل‌ها اکتفا کنید
رئیس اتاق اصناف مشهد در پاسخ به گلایه‌های مطرح‌شده درباره ساعت کار اصناف با خطر کم و متوسط، می‌گوید: مردم اگر واقعا نیاز به خرید داشته باشند، خودشان را با ساعت‌های اعلام‌شده وفق می‌دهند. شلوغی خیابان‌ها یعنی مردم تصورشان این است که شرایط عادی است. ما در جلسات حضور داریم و گزارش‌ها را می‌شنویم. هنوز شرایط بحرانی است و اگر موج دوم شیوع کرونا رخ بدهد، ممکن است ناگزیر به تعطیلی دوباره اصناف شویم.

محمود بنانژاد با بیان اینکه ساعت کار اصناف تصمیمی ملی است، می‌گوید: پیشنهاد بازنگری ساعت کار اصناف در ماه رمضان را در جلسه امروز با رئیسان اتحادیه‌ها در میان می‌گذارم. او ادامه می‌دهد: اصناف دنبال درآمد آن‌چنانی نباشند و به وضعیت کنونی اکتفا کنند. برای دوران پس از کرونا برنامه‌ای تدوین کرده‌ایم تا با اقداماتی مثل برگزاری جشنواره‌ها، مسافران را به مشهد جذب کنیم و به کار فروشگاه‌ها، هتل‌ها و ... رونق دهیم. اجرای این طرح نیازمند همکاری اصناف و جمع شدن ماجرای کروناست.

مدیر بازرسی اتاق اصناف مشهد نیز با اشاره به پلمب ۲۲۳ واحد صنفی از ۲۳ تا ۳۰ فروردین، به شهرآرا می‌گوید: بیشتر واحد‌های تعطیل‌شده، اصناف غیرضروری بودند که بدون داشتن مجوز فعالیت، کارشان را شروع کرده بودند.

امیر دلداری با اشاره به ۱۵ گشت روزانه مشترک با حضور بازرسان اصناف، بهداشت و اداره اماکن برای نظارت بر واحد‌های صنفی، تأکید می‌کند: واحد‌هایی که رعایت نشدن دستورالعمل‌های بهداشتی در آن‌ها حاد باشد، بدون تذکر پلمب می‌شوند. اصنافی هم که هنوز در سامانه وزارت بهداشت ثبت‌نام نکرده‌اند، تا جمعه ۵ اردیبهشت برای این کار فرصت دارند. به گفته وی، علاوه بر کنترل وضعیت بازارها، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و ساعت کاری فروشگاه‌های حاشیه خیابان نیز از اولویت‌های گروه‌های بازرسی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->