جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیکر بی‌جان ۵ معدنچی در معدن دامغان پیدا شد| جست‌و‌جو برای یافتن ۲ کارگر ادامه دارد تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان
سرخط خبرها

توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند

  • کد خبر: ۲۴۵۳۲۵
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند
سفر اربعین می‌تواند مستعد برخی بیماری‌های باشد، اما بنا بر توصیه‌های سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به کاروان‌دار‌ها و زائران، می‌توان این زیارت را به سلامت پشت‌سر گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دربارۀ سفر به آیین اربعین، اظهار کرد: زائران می‌توانند سفر خود را به سلامت و بدون مشکلات پشت‌سر بگذارند، اما این مسئله به دقت‌نظر کارون‌دار‌ها و شناخت آنان از وضعیت سفر وابسته است. بدون تردید توجه زائران هم اهمیت دارد.

او با تأمل در این نکته که زیارت اربعین در فصل تابستان رقم می‌خورد، توضیح داد: مباحث سلامت زائران را باید در پیوند با فصل گرما تعریف کرد. گرمازدگی قطعاً یکی از آنهاست. افراد باید آگاهی کامل در این زمینه داشتند تا بتوانند مراقبت و پیشگیری کنند.

این پزشک با تأکید بر اینکه مراقبت از پوست و چشم نیز اهمیت دارد، یادآور شد: در این سفر یک تجمع شکل می‌گیرد، بنابراین مسائلی، چون مشکلات و عفونت‌های تنفسی هم مطرح می‌شود. انواع گزیدگی‌ها از یک حشره تا عقرب ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد. پس در اینجا پشه آئدس و تب دنگی هم یک مسئله می‌شود.

عقدک، شرایط نگهداری از آب و خوراک را هم بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: توجه به تغذیۀ خوراک و آشامیدنی و دقت به سالم و پاکیزه‌بودن آنها حائز اهمیت است، چراکه بی‌توجهی در این زمینه می‌تواند پیامد‌های ناگواری در سیستم گوارشی افراد داشته باشد. شدت گرفتن اسهال و استفراغ یکی از آنهاست. احتمال شیوع و بروز وبا نیز وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: عمل پیاده‌روی نیز ممکن است باعث خستگی و بی‌حالی شود. افراد ممکن پایشان تاول‌های پوستی بزند. درد و ساییدگی مفاصل نیز جزئی از این آنهاست. در یک جمع‌بندی از مسائل بهداشتی و سلامتی در سفر اربعین باید بگوییم که احتمال دارد یک سرماخوردگی ساده، آنفلوآنزا، کرونا و تب دنگی یا انواع بیماری‌های گوارشی زائران را درگیر کند.

او تأکید کرد: بر اساس شرحی که گذشت از تمام کاروان‌دار‌ها و موکب‌داران و هرکسی که بر سفر زائران نظارت دارد و آن را اداره می‌کند، درخواست دارم که در رعایت اصولی بهداشتی نهایت دقت را داشته باشد. بنابراین، باید توجه داشت که سفر اربعین را می‌توان به سلامت و بدون آسیب به پایان رساند، اما به همکاری و دقت همه‌جانبه، مخصوصاً اداره‌کنندگان کاروان‌ها نیاز دارد.

عقدک با اشاره به این نکته که مسائل پیش رو همواره و هر سال بوده و سفر اربعین هم برگزار شده است، افزود: از زائران اباعبدالله الحسین می‌خواهم که در محیط‌های تجمعی حتماً از ماسک استفاده کنند. در خوردن خوراک هم می‌خواهیم دقت بسیاری داشته باشند.

او توضیح داد: خوراکی که نگهداری آن روی اصول نبوده است، به‌هیچ‌وجه مصرف نکنند تا سلامت‌شان هم به خطر نیفتد. خوراکی که درست نگهداری نشده است، احتمال دارد فاسد باشد. زائرانی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، حتماً در همراه داشتن و تهیۀ به اندازۀ دارو دقت داشته باشند که مبادا با کمبودی مواجه شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دربارۀ پیاده‌روی نیز بیان کرد: از زائران می‌خواهم که پیاده‌روی خود را طبق برنامه پیش ببرند، یعنی یک برنامه‌ریزی داشته باشند و مشخص کنند چه مواقع و در مدت پیاده‌روی خواهند کرد. برای استراحت خود نیز در برنامه وقت بگذارند. در تعیین این زمان‌بندی می‌توان به میزان تابش آفتاب هم دقت کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->