افزایش ظرفیت پرواز‌های اربعین به ۵۸ هزار صندلی علت آتش سوزی امروز (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) در مراتع اصفهان چه بود؟ برای مبتلا نشدن به آلزایمز چه غذاهایی استفاده کنیم؟ مهمترین وسایل پیاده روی اربعین که هر زائری به آنها نیاز دارد زلزله سرپل‌ذهاب کرمانشاه را لرزاند (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) مصدومان تصادف مسیر نجف_کربلا به ایران منتقل شدند (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) بیمارستان سیار در عراق ایجاد شد| اسکان زائران اربعین حسینی در پایانه برکت رئیس پلیس راهور فراجا: وضعیت تردد زائران اربعین مطلوب است | افزایش ۲۲ درصدی مراجعه به مرز‌ها ۶۴ مصدوم و یک فوتی در تصادف اتوبوس زائران ایرانی با کامیون قیر در عراق (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) صدور هشدار فوری سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) رئیس ستاد اربعین کشور: با توجه به وضعیت پارکینگ‌ها زائران می‌توانند با وسیله شخصی سفر کنند واژگونی خودرو در نیشابور ۵ نفر را روانه بیمارستان کرد (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) کاهش نسبی دمای هوا در مناطق نیمه شمالی کشور (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) جزئیات سانحه تصادف اتوبوس با کامیون با ۲۸ مصدوم در محور مشهد-مُلک‌آباد جمع‌آوری ۵۷۰ معتاد و خرده‌فروش مواد در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد مشاهده شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۳) آتش سوزی هتل بشیر در محله سراب مشهد (۲۵ مرداد۱۴۰۳) فعالیت اداره گذرنامه خراسان رضوی در روز جمعه (۲۶مرداد۱۴۰۳) صدور بیش از ۸۲ هزار گذرنامه زیارت در خراسان رضوی (۲۵مرداد۱۴۰۳) ویدئو | ماجرای درگیری یک راننده با مأمور پلیس راه چه بود؟ (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) بیش از یک میلیون زائر ایرانی به عراق وارد شدند فرهنگستان علوم پزشکی از گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت حمایت و برای همکاری اعلام آمادگی کرد
سرخط خبرها

مهمترین وسایل پیاده روی اربعین که هر زائری به آنها نیاز دارد

  • کد خبر: ۲۴۵۵۳۳
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳
مهمترین وسایل پیاده روی اربعین که هر زائری به آنها نیاز دارد
اطلاعات سفر اربعین، لوازم سفر، وسایل مورد نیاز یا وسایل غیرضروری و بدون استفاده شاید یکی از مهم‌ترین موضوعاتی باشد که قبل از اقدام به این سفر از فکر زائران می‌گذرد. در این گزارش به‌طور کامل آنچه در این سفر ضروری است، عنوان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، از سالیان دور تاکنون با آغاز ایام سوگواری امام حسین (علیه‌السلام)، عاشقان حضرتش ماه محرم و به‌ویژه در بیستم ماه صفر مصادف با اربعین حسینی، به فکر زیارت مرقد مطهر ایشان هستند. شاید ویروس منحوس کرونا و محرومیت دوسالۀ زائران کربلا موجب شد تا در سال‌های اخیر خیل جمعیت مشتاق و دلتنگ سفر اربعین پرشورتر از همیشه روانه عراق شوند.

مدت زمان پیاده‌روی اربعین به سرعت و توان افراد بستگی دارد و بین ۳ تا ۴ روز قبل از اربعین است. سالمندان و افرادی که مبتلا به مشکلات و بیماری‌های قلبی، دیابت و ضعف جسمانی هستند، باید از اقدام به این سفر پرهیز کنند. پیاده‌روی اربعین به‌طور معمول مسافتی ۸۰ کیلومتری با ۱۴۵۲ عمود (با فاصلۀ ۵۰ متر) در میانۀ راه است.

نکات مهم دربارۀ وسایل ضروری سفر اربعین

بهتر است زائران به‌دلیل مسافت طولانی در این سفر سبک‌بار باشند. درهرحال برداشتن برخی وسایل الزامی است. باید توجه داشت، حمل برخی از اقلام نیز جزء موارد ممنوعه یا غیرمجاز است. در ادامه به بررسی نکات مهم درخصوص وسایل همراه زائر، سپس به ارائۀ چک لیستی از وسایل ضروری و غیر‌مجاز می‌پردازیم. 

بهترین کار انتخاب یک کوله‌پشتی کوچک برای سفر است که حمل آن زائر را با زحمت مواجه نکند.

از مهم‌ترین اقلام، نقشه راه‌ها، اماکن مذهبی و زیارتی کشور عراق است.

مدارک سفر شامل، مدارک شناسایی زائر و گذرنامه است که بهتر است برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی در همه‌جا به آنها دسترسی داشته باشید. در این سفر نیازی به همراه داشتن شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، دسته چک، کارت اعتباری نیست و زائران جداً از حمل این مدارک خودداری کنند.

بسته به اینکه ایام اربعین مصادف با چه ماهی از سال است، باید از لباس مناسب فصل استفاده کنید و کفشی مناسب و سبک به پا کنید. همراه داشتن یک قرقره نخ و سوزن برای موارد ضروری خالی از لطف نیست.

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حجم مناسبی از آن را به‌همراه نسخۀ لاتین و نظر پزشک معالج خود به همراه داشته باشید. در غیر این صورت حتماً دارو‌های عمومی، پماد مخصوص برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و باند کشی مناسب به همراه داشته باشید.

مهمترین وسایل پیاده روی اربعین که هر زائری به آنها نیاز دارد

برای تأمین نیاز بدن به آب در زمان پیاده‌روی، حتماً یک بطری کوچک آب معدنی به همراه ببرید یا در طول مسیر خود آب‌های پلمپ‌شده تهیه کنید. در ضمن فراموش نکنید که آب لوله‌کشی عراق در مسیر پیاده‌روی، تنها برای شست‌وشو استفاده می‌شود و آشامیدنی نیست.

در صورت امکان، همراه داشتن قاشق و چنگال و لیوان قابل شست‌وشو به‌جهت کاهش آلودگی زیست‌محیطی و نیز سلامت زائران، به‌مراتب بهتر از استفاده از وسایل یک‌بارمصرف است.

مسواک و صابون (ترجیحاً مایع) نیز جهت رعایت بهداشت فردی و پیشگیری از بیماری مؤثر خواهد بود.

یک زیرانداز مناسب و سبک، بهترین گزینه برای ساعات استراحت زائران است.

پیشنهاد می‌شود زائران به‌منظور ارتباط با دیگر اعضای گروه خود یا خانواده‌شان در ایران، سیم‌کارت عراقی تهیه کنند.

درصورت استفاده از خدمات غیر‌رایگان، همراه داشتن ارز مسافرتی علاوه‌بر پول ایران، ضروری است.

چه بهتر که زائران از حمل وسایل غیرضروری، حجیم و قیمتی نظیر جواهرات، لپ‌تاپ، تبلت و… خودداری کنند.

کتاب‌های غیرادعیه یا کاغذ‌های تبلیغاتی در پیاده‌روی مشکل‌ساز خواهد شد؛ بنابراین بهتر است از فهرست اقلام سفر حذف شوند.

علاوه‌بر اینکه استعمال دسته‌جمعی دخانیات ممکن است زائران را در ایست‌های بازرسی دچار مشکل کند، حمل موادمخدر یا دارو‌های روان‌گردان نیز غیرمجاز است.

در انتخاب وسایل دقت کنید که حداقل‌ها، ضروریات و مفیدتر‌ها را با خود ببرید.

وسایل ضروری پیاده روی اربعین

وسایل مورد نیاز برای سفر اربعین شامل لوازم بهداشتی و شخصی، لوازم مراقبتی و مدارک می‌شود که در ادامه به‌طور کامل آنها را نام می‌بریم.

لوازم بهداشتی و شخصی

مسواک، نخ، خلال و خمیردندان

لیف، صابون، شامپو و حوله 

مایع دستشویی 

دستمال‌کاغذی 

دستمال مرطوب درصورت نیاز 

روسری یا چفیه 

تعداد محدود لباس کم‌حجم، سبک و مناسب فصل (در فصل گرم یک گرمکن برای شب‌ها که هوا خنک‌تر است.)

کیف کوچک برای برخی لوازم پر‌استفاده که باید در دسترس باشند. (نظیر کیف کمری، کیف گردنی قابل استفاده زیر لباس و کیف پاسپورتی مچی)

شارژر موبایل و لوازم الکترونیکی مانند ایرپاد و هندفرزی بلوتوثی، ساعت و…

لوازم بهداشتی بانوان و کودکان

لوازم مراقبتی 

حجم مناسبی از داروی خاص مصرفی، همراه نسخه لاتین و نظر پزشک معالج 

قرص ضدحساسیت، سرماخوردگی، مسکن و دارو‌هایی که زائر ممکن است به آن احتیاج داشته باشد.

کرم مرطوب‌کننده 

کرم ضدآفتاب 

اسپری ضدتعریق 

پماد سوختگی 

پماد شل‌کنندۀ عضلات و ضدگرفتکی 

باندکشی 

چسب زخم 

دستکش نخی (درصورت حساسیت پوستی به آفتاب، جلوگیری از آفتاب‌سوختگی و زمانی که برای شست‌وشو، آّب در دسترس نیست.) 

کرم یا پماد ضدخارش و ضد‌حساسیت 

کلاه آفتاب‌گیر 

عینک آفتابی 

قمقمه یا بطری پلمپ‌شده آب (آب عراق در طول مسیر قابل آشامیدن نیست.)

کفش پیاده‌روی مناسب (در ادامه به‌طور کامل دراین‌باره توضیح داده می‌شود.) 

کیسۀ غیرپلاستیکی که زود پاره نشود (به‌دلیل مشابهت دمپایی‌ها در عراق بهتر است برای گم نشدن کفش و دمپایی‌ها در موکب‌ها، برای هر نفر از این نوع کیسه استفاده کرد.)

یک جفت دمپایی برای مواقع نیاز

نایلون فریزر

کیسۀ زباله 

سرگرمی‌های متنوع و کوچک درصورت همراه داشتن کودکان (به این دلیل که زائران برای جلوگیری از گرمازدگی کودکان، طول روز در موکب هستند و شب به پیاده‌روی و طی مسیر می‌پردازند.)

خوارکی‌هایی نظیر نان خشک یا بیسکویت، توت خشک، مقداری خشکبار و شیرینی‌جات (هم برای زمانی که احیاناً اطراف موکب‌ها خوراکی نبود، هم برای توقف‌های طولانی‌مدت در گاراژها، پارکینگ‌ها، فرودگاه و ترمینال‌ها)

کوله‌پشتی سبک و کم‌حجم 

چرخ خرید یا کالسکه 

چتر درصورت تمایل 

چفیۀ بزرگ (که از آن به‌عنوان حوله، سفره، روانداز، ملحفه، سجاده، سایه‌بان کالسکه، پرچم و نشانه برای پیدا کردن یکدیگر می‌توان استفاده کرد.) 

کیسه‌خواب (ممکن است در آب‌وهوای نامساعد برای محافظت در برابر گردوخاک و سرما مفید واقع شود.)

سیم‌کارت عراقی (طول مسیر اینترنت رایگان است و امکان برقراری تماس صوتی یا تصویری اینترنتی وجود دارد؛ اما سیم‌کارت ایرانی به‌دلیل حجم زیاد تماس‌ها، ممکن است دچار اختلال شود.)

پاوربانک (یادآوری مهم: در شروع سفر و طی مسیر حتماً در حالت شارژ کامل باشد.)

مدارک

بلیط

گذرنامه 

وسایل غیرضروری چک لیست اربعین 

لازم است زائران اربعین توصیه‌های خودداری از حمل وسایل غیرمجاز را جدی بگیرند. در ادامه به وسایل غیرمجاز و غیرضروری چک لیست اربعین اشاره می‌کنیم:

چمدان و ساک‌دستی بزرگ 

وسایل و لباس اضافه 

زیرانداز، پتو و اشیای سنگین 

داروی بیش از حد نیاز (جمعیت هلال‌احمر بین مسیر در خدمت زائران هستند.) 

قیچی یا چاقوی بزرگ (در سفر هوایی هرگونه اشیای فلزی و برنده، چاقو، سوهان ناخن، انواع قیچی و ناخن‌گیر در کابین هواپیما ممنوع است.)

گوشی یا هر دستگاه بی‌سیم 

ارز مسافرتی به مقدار زیاد

مواد غذایی فاسد‌شدنی 

اوراق بهادار و مدارکی از این دست 

ویژگی‌های کفش مناسب پیاده وری اربعین 

زائران اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) در پیاده‌روی اربعین مسافتی حدود ۸۰ کیلومتر را در سه روز می‌پیمایند؛ بنابراین توجه به استفاده از کفش مناسب بسیار حائز اهمیت است. در اینجا ویژگی‌های کفش مناسب برای پیاده‌روی اربعین را شرح داده‌ایم:

کفش دارای کفی نرم با قابلیت گرفتن ضربه و انتقال کمترین فشار به زانو‌ها باشد.

کفش با جنس خنک، سبک و قابلیت گردش هوا ترجیحاً با رویۀ پارچه‌ای باشد.

کفش با رویۀ چرمی به‌دلیل ضدآب بودن، برای روز‌های بارانی مناسب است؛ اما در روز‌های گرم، به‌دلیل وزن بالای چرم، گرما و عدم تهویه هوا در قسمت بعد از مچ پا، دردسرساز خواهد بود.

کفش با پاشنۀ کم‌ضخامت که منجر به کوبیده شدن پا، کند شدن حرکت و مچ‌درد پس از پیاده‌روی نشود.

پاشنۀ کفش نسبتاً نرم و منطعف باشد.

زیرۀ کفش لغزنده نباشد.

برای کم کردن فشار بند ترجیحاً باید کفش پیاده‌روی زبانه فومی و نرم داشته باشد.

قسمت پنجۀ پا در کفش و وجود یک سانتی‌متر فضا بین انگشتان و انتهای کفش برای جلوگیری از تاول زدن انگشتان آزاد باشد.

کفش پیاده‌روی را در زمان انتهای روز نزدیک شب تهیه کنید که پا در حالت بیشترین ورم خود باشد.

بهترین گزینه کفش طبی بدون بند است.

آیا ضرروی است برای پیاده‌روی اربعین بیمه شویم؟

بله، باوجود رایگان شدن خدمات بهداشتی‌درمانی از سوی هلال‌احمر در موسم اربعین حسینی، زائران طبق دستور وزارت کشور موظف به بیمه شدن هستند و این امر برای زائران پیاده‌روی اربعین الزامی است.

در سال‌های گذشته، زائران با هزینه‌ای که برای بیمه پرداخت می‌کردند، امکان استفاده از تمام خدمات پزشکی را داشته‌اند.

همچنین زائران هنگام ابتلا به بیماری یا سانحه، در مواردی نیازمند به بستری شدن و عمل جراحی، تحت پوشش بیمه بوده‌اند.

ضمن آنکه در این مواقع انتقال بیمار به کشور درصورت ضرورت به‌طور رایگان انجام می‌شده است. لازم به ذکر است که بیمه اربعین از لحظۀ خروج زائران از کشور آغاز می‌شود و تا یک روز پس از پایان سفر ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->