به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد فیضالهی اظهار کرد: طی سالهای گذشته، در سیما و منظر و معماری خیابان کوهسنگی با اولویت حفظ فضای سبز بهویژه درختان کهنسال چنار این خیابان، تغییراتی صورت گرفته و علاوه بر انجام اقدامات عمرانی برای توسعه حملونقل عمومی (مترو)، اصلاحات کالبدی (تأمین مسیرهای پیاده، دوچرخه، افراد دارای معلولیت و...) و بهبود منظر شهری با اخذ مشاور و پیوستهای اجتماعی و زیستمحیطی انجام شده است.
وی افزود: در گذشته آبیاری فضای سبز در این خیابان به صورت ثقلی و در طول شب انجام میشد ولی در حال حاضر به دلیل اجرای عملیات عمرانی این محدوده، قسمت زیادی از آبیاری در طول شب و روز به صورت آبیاری شلنگی صورت میگیرد و در برخی شرایط مهافشانی توسط دستگاه مهپاش و تقویت درختان با دستگاه بیولیفت انجام میشود. همچنین وجود جویهای انتقال آب با بستر سنگ فرش باعث کاهش راندمان آبیاری شده که اصلاحات لازم بدین منظور در این محور هماکنون در حال انجام است.
فیضالهی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر در سطح کشور درختانی مثل چنار علیالخصوص در کلانشهرها و حتی در شمال کشور به تنشهای حرارتی واکنش فیزیولوژیکی نشان داده اند، تاکید کرد: برای بهبود وضعیت این گونه ارزشمند تاکنون اقدامات و تیمارهای به زراعی و تغذیهای متعدد به صورت مستمر در محور کوهسنگی در حال انجام بوده که خوشبختانه تا حدود زیادی اثربخش بوده است.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد اضافه کرد: طی سالیان گذشته از مجموع ۲۵۰۰ اصله درخت چنار موجود در این خیابان، تعداد بسیار اندکی جمعآوری شده که بخشی از آن نیز ناشی از طوفان یا زوال طبیعی درختان بوده است، که با توجه به شناسایی و جانمایی انجام شده در فصل زمستان با گونه مناسب به صورت روتبال جایگزین خواهد شد.
وی افزود: انجام مهپاشی با ماشینآلات مکانیزه طی برنامه زمانبندی مدون، انجام چهار مرحله محلولپاشی کودی به منظور تغذیه درختان و افزایش مقاومت در برابر تنشهای محیطی، تهویه بستر و تزریق کودهای خاص در محدوده ریشه درختان، انجام عملیات ریشه کنی و واکاری گونههای آسیب دیده، انجام آبیاری کمکی طی روزهای گرم تابستان و ... تعدادی از تیمارهای انجام شده بر روی درختان خیابان کوهسنگی است.