مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

درخواست رئیس سازمان نظام روانشناسی از دولت برای سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت روان

  • کد خبر: ۲۴۵۷۰۶
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
درخواست رئیس سازمان نظام روانشناسی از دولت برای سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت روان
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر اینکه بی‌توجهی به سلامت روانی به طور مستقیم بر اقتصاد جامعه و خانواده اثرگذار است، از دولت چهاردهم خواست تا به طور جدی در این حوزه سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی فتحی‌آشتیانی با تاکید بر اینکه لازم است دولت چهاردهم توجه بیشتری به حوزه سلامت روانی داشته باشد، اظهار کرد: از ۴۵ سال گذشته تاکنون علی‌رغم نیاز جامعه به خدمات روانشناسی و مشاوره، عمده توجه ادوار مختلف دولت‌ها بر سلامت جسمانی بوده و کمتر به سلامت روانی جامعه توجه شده است. دلیل این موضوع وجود آسیب‌های اجتماعی متعدد مانند طلاق، اعتیاد و شیوع نسبتا بالای مشکلات روانشناختی در جامعه است. از همین رو نیاز است دولت چهاردهم در این حوزه به صورت جدی سرمایه‌گذاری کند.

وی برای حل مشکلات حوزه روانشناسی و مشاوره بر لزوم اختصاص بودجه مناسب به این موضوع تاکید کرد و گفت: طبیعتا با افزایش بودجه چالش‌های بیمه خدمات سلامت روانی برطرف می‌شود، چرا که بیش از ۷۰ درصد افراد جامعه توان پرداخت تعرفه خدمات روانشناختی را ندارند و راهی جز اینکه سازمان‌های بیمه‌گر به کمک مردم بیایند وجود ندارد که بخشی از این موضوع، با تامین بودجه رفع خواهد شد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه از ۱۶ گرایش علوم روانشناختی تنها روانشناسی بالینی و سلامت مشمول پوشش بیمه‌ای است، بر لزوم پوشش بیمه سایر گرایش‌های روانشناسی تاکید کرد و افزود: بسیاری از مردم به دلیل مسائل اقتصادی نمی‌توانند به روانشناس مراجعه کنند و به همین دلیل مشکلات آنها تشدید خواهد شد. این درحالی است که بی‌توجهی به سلامت روانی به طور مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد جامعه و خانواده اثرگذار می‌گذارد.

وی ادامه داد: زمانی که افراد با مشکل اضطراب و افسردگی روبرو می‌شوند این اضطراب و افسردگی روی عملکرد فرد تاثیر گذاشته و وضعیت معیشت خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از سوی دیگر لازم است به این نکته نیز توجه کرد که مسائل روانشناختی فقط ابتلا به بیماری نیست. همه افراد جامعه در مراحل مختلف زندگی‌شان برای ایجاد حال خوب و زندگی پایدارتر و با ثبات‌تر، به نوعی به روانشناس نیازمندند.

فتحی‌آشتیانی با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ نوع بیماری روانی، یادآور شد: به طور کلی افرادی که به بیماری روانی مبتلا هستند نیازمند مراجعه به روانشناس بالینی و روانپزشک‌اند. افزون بر آن افرادی که با بیماری‌های جسمانی با علل روانشناختی و تعارضات حل نشده مثل بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های پوستی، بیماری‌های روان تنی روبرو هستند نیازمند مراجعه به روانشناسان سلامت هستند. خوشبختانه این دو گرایش روانشناسی، تحت پوشش بیمه هستند ولی ۱۴ گرایش دیگر روانشناسی مانند بالینی کودک و نوجوان، آموزش کودکان استثنایی، روانشناسی تربیتی، علوم اعصاب شناختی و... که هر کدام به نوعی با سلامت سر و کار دارند و می‌توانند به آحاد جامعه کمک کنند، هنوز تحت پوشش بیمه نیستند.

وی یادآور شد: براساس یافته‌های پژوهشی سازمان جهانی بهداشت، افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی، نصف زمان کاری خود را بخاطر ترس، تشویش، نگرانی، بی انگیزگی، بی حوصلگی، بی علاقگی، اعتماد به نفس پایین، و ... از دست می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد وقتی به این مسائل نمی‌پردازیم به صورت غیرمستقیم بر اقتصاد خانواده در وهله اول و به اقتصاد کشور در وهله دوم لطمه جدی وارد می‌شود.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->