نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
سرخط خبرها

بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان

  • کد خبر: ۲۴۵۷۰۸
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بابک عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه‌های قرمز رنگ روی بدن است، اظهار کرد: لکه‌های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی ابتدا روی صورت و بعد روی گردن، بدن و دست‌ها ظاهر می‌شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله‌مرغان به خود می‌گیرند.

وی افزود: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول‌های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری نیز غدد لفناوی گردن متورم می‌شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می‌شود.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آبله میمونی درمان خاصی ندارد و فرد بیمار بهبود می‌یابد، عنوان کرد: افرادی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه‌ای دارند ممکن است دچار فرم شدید آبله میمونی شوند و کمتر از یک درصد از مبتلایان به این بیماری، فوت می‌کنند.

عشرتی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی جدا کردن و حفظ فاصله بیماران از افراد سالم است. جدا کردن بیماران به ویژه در زمان ظاهر شدن ضایعات پوستی بر بدن، بسیار مهم بوده؛ زیرا بیشترین احتمال انتقال بیماری در همین زمان است.

بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان

وی با اشاره به انتشار آبله میمونی از کشور‌های آفریقایی و عدم شناسایی بیماران مبتلا به آبله میمونی در کشور، تصریح کرد: در موج قبلی این بیماری که دو سال قبل بود، در ایران نیز یک مورد بیمار آبله میمونی که از خارج از کشور آمده بود را گزارش کردیم، اما موج جدید این بیماری عمدتاً در کشور‌های آفریقایی بوده و سه مورد ابتلا به این بیماری در پاکستان نیز گزارش شده است.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش مراقبت‌های بهداشتی در کشورمان به دنبال گزارش موارد ابتلا به آبله میمونی در پاکستان خبر داد و گفت: به پایگاه‌های مراقبت‌های مرزی در سراسر کشور هشدار داده‌‎ایم بیمارانی که از مرز‌های شرقی و غربی کشورمان عبور می‌کنند با توجه به علائم آبله میمونی، شناسایی شوند.

عشرتی بیان کرد: زائران اربعین نه تنها در مورد آبله میمونی بلکه در مورد سایر بیماری‌های عفونی، اسهالی و تنفسی، بهداشت فردی را رعایت کنند و ضمن شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و یا حتی ضدعفونی‌کننده‌ها، حتما در ازدحام جمعیت ماسک به همراه داشته باشند.

وی اضافه کرد: اگر زائران و مردم، بیماری را با علائمی مانند ضایعات تاولی در بدن یا صورت دیدند از او فاصله بگیرند که این فاصله می‌تواند یک متر باشد؛ البته بهتر است فرد بیمار در مجامع و محل‌های شلوغ، حاضر نشود و به استراحت بپردازد.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: انتقال بیماری آبله میمونی و شیوع آن ارتباطی به فصول گرما یا فصل خاصی ندارد. راه انتقال این بیماری بیشتر از طریق پوست و تماس‌های نزدیک است. بزاق دهان اگر روی پوست آسیب 2دیده بیفتد ممکن است راهی برای انتقال این بیماری باشد.

عشرتی با اشاره به ساخت کیت تشخیص آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران، تصریح کرد: بهترین و سریع‌ترین راه تشخیص این بیماری، تشخیص علامتی است؛ چراکه در این ایام، ارسال و آزمایش‌های انستیتو پاستور روی نمونه‌ها از نقاط مختلف کشور مقداری زمان‌بر است.

وی بیان کرد: هنوز نه در کشور ما و نه در بسیاری از کشور‌ها واکسنی به طور مشخص برای این بیماری وجود ندارد و جای تحقیق و پژوهش زیادی بر روی دو گونه آبله میمونی که با همدیگر متفاوت هستند، وجود دارد.

عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی در دنیا در سنین قبل از ۱۸ سالگی مشاهده شده است، عنوان کرد: موارد گزارش شده قطعی از این بیماری، عمدتا افراد ۱۸ تا ۴۸ سال بوده‌اند و افراد با سن بالاتر، بیشتر در معرض آبله میمونی قرار دارند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->