بازدید فرماندار مشهد از نمایشگاه فروش پاییزه | حداقل تخفیف ۲۰ درصد، شرط حضور غرفه‌داران در نمایشگاه امسال تصویر دنیای هزاررنگ پاییز در نمایشگاه بین‌المللی مشهد | گزارش شهرآرانیوز از بیست‌وچهارمین نمایشگاه فروش پاییزه  احداث ایستگاه دائمی استقبال از زائران مشهد در مراحل پایانی قرار دارد + فیلم اصلی‌ترین دغدغه ساکنان محله نهضت قاسم آباد مشهد تعریض کوچه ابرار ۱۰ است تکمیل یکی از مهم‌ترین ایستگاه‌های قطار شهری مشهد تا پایان ۱۴۰۴ | اعتبار ۷۰۰‌میلیارد‌تومانی ساخت ایستگاه بسیج تأمین شد تجهیز ۱۵۰ چراغ راهنمایی‌و‌رانندگی مشهد به برق اضطراری توسط مدیریت شهری پویش ملی دانش‌آموزی «ایران سرافراز» در مشهد آغاز شد  عضو شورای اسلامی شهر مشهد: باید به سمت افزایش سطح تعاملات اجتماعی در بوستان‌ها حرکت کنیم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: تله‌کابین بوستان خورشید با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذار اجرا می‌شود + فیلم زنگ هشدار برای فراریان مالیات؛ از کارت به کارت فاصله بگیرید فرماندار مشهد: بوستان خورشید تا ۳۶۰ هکتار گسترش خواهد یافت شهردار مشهدمقدس: تاکنون ۱۵ پروژه از ۴۷ کلان‌پروژه هدف‌گذاری‌شده شهرداری به بهره‌برداری رسیده است + فیلم بهره‌برداری از مصلای شهدای مدافع حرم بوستان خورشید مشهد کیفیت امروز هوای مشهد «قابل قبول»، اما در مرز ناسالم‌شدن (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ویدئو | بابک شهبازی چه اطلاعاتی را به موساد فروخته بود؟ + تصاویری از اعترافات و لحظه دستگیری مصلی و المان شهدای مدافع حرم بوستان خورشید و ۱۵ پروژه عمرانی در منطقه ۹ مشهد فردا (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) افتتاح می‌شود شهردار مشهد مقدس: جهاد تبیین و امیدآفرینی یکی از وظایف اصلی خبرنگاران است سکونت ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد | تعریف ۱۸‌ همت پروژه توسط دفاتر تسهیلگری سخنگوی وزارت خارجه: ایران و اروپا امروز به صورت تلفنی رایزنی می‌کنند
سرخط خبرها

تأسیس صندوق زمین و ساختمان برای توسعه مشهد با مشارکت مردم

  • کد خبر: ۲۴۵۸۴۴
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
تأسیس صندوق زمین و ساختمان برای توسعه مشهد با مشارکت مردم
با تأسیس صندوق زمین و ساختمان، در اولین گام و با مشارکت شهروندان، پروژه‌های عمرانی در بولوار نماز، هاشمیه و میدان مادر اجرایی می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز؛ کمبود منابع مالی برای اجرای پروژه‌های مختلف در شهر مشکلی است که در سال‌های اخیر بیش از هر معضل دیگری شهرداری‌ها را آزار داده است و با تصویب قانون درآمد‌های پایدار این کمبود اعتبار بیش از قبل تشدید شد و حتی راه برخی درآمد‌های روزمره و معمول مدیریت شهری هم بسته شد. ورود شهرداری به بازار‌های سرمایه یکی از چند راه جدید درآمدزایی برای مدیریت شهری بود که شهرداری مشهد در آن قدم گذاشت و اولین شهرداری کشور شد که وارد ماجرای صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای تأمین منابع مالی می‌شود.

اولین صندوق‌های سرمایه‌گذاری که با چراغ سبز و تصویب شورای شهر به فرایند تأسیس رسید، سه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان در بولوار نماز، هاشمیه و میدان مادر بود. صندوق‌هایی که یکی از ابزار‌های نوین مالی در دست شهرداری است که هم می‌تواند مشکل مدیریت شهری به دسترسی منابع مالی را رفع و رجوع کند و هم سرمایه‌های خرد و کلان مردم را در امر ساخت‌وساز مسکن و مستغلات به کار می‌گیرد.

در همین‌باره معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی و استفاده حداکثری از ظرفیت بازار سرمایه برای پروژه‌های شهری را یکی از سیاست‌های دوره ششم مدیریت شهری دانست و گفت: استفاده از این ابزار‌های نوین با تصویب مجوز تأسیس صندوق زمین و ساختمان در شورای شهر و در راستای مردمی‌سازی اقتصاد شهری آغاز شد. این صندوق‌ها شفافیت مالی بالایی دارند و به دلیل ساختار و گزارش‌هایی که به دست سازمان بورس و اوراق بهادار می‌رسد، این قابلیت در آنها وجود دارد تا در آینده تعداد بیشتری از پروژه‌های شهری از این طریق تأمین مالی شوند و به مرحله اجرا برسند.

تسهیل و توسعه مشارکت‌های مردمی

محمدهادی محمدی‌مقدم ادامه داد: برای ایجاد این صندوق‌ها شورای شهر در سال ۱۳۹۵ مجوزی صادر کرد، اما بنا به دلایلی مقدمات کار فراهم نشد و نتوانستیم صندوقی تأسیس کنیم، تا اینکه در این دوره از مدیریت شهری و با همراهی و تصویب شورای شهر مشهد، صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را تأسیس کردیم و حالا مشهد اولین شهرداری کشور است که به تأسیس این صندوق‌ها اقدام کرده است تا از طریق آنها منابع مالی پایدار و جدیدی به شهرداری تزریق شود. 

هدف ما از تشکیل این صندوق‌ها تسهیل و توسعه مشارکت‌های مردمی و جذب سرمایه‌های خرد و در راستای استفاده از ظرفیت‌ها و منابع مالی و سرمایه‌ای نوین است که در قانون درآمد‌های پایدار اجازه استفاده از آن به شهرداری‌ها داده شده است.

سرمایه‌ای برای ساخت‌وساز و مولدسازی

وی با تأکید بر اینکه سرمایه صندوق‌های زمین و ساختمان صرف ساخت‌وساز و مولدسازی اراضی می‌شود توضیح داد: این صندوق‌ها یکی از روش‌های نوین مشارکت در پروژه‌های ساختمانی است که با نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار اجرا می‌شود و صندوق، دارایی‌های خودش را صرف تأمین مالی پروژه‌های ساختمانی می‌کند و سرمایه‌گذاران با خرید واحد‌های این صندوق‌ها در تأمین مالی ساخت‌وساز شریک می‌شوند. زمانی هم که پروژه‌های عمرانی به اتمام می‌رسد، سود حاصل از فروش آن بین سرمایه‌گذاران تقسیم خواهد شد.

رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد درباره مزایای استفاده از این روش تأمین مالی صندوق‌های زمین و ساختمان گفت: مزایای استفاده از این روش تأمین مالی، تسریع در اجرای پروژه، امکان فروش واحد‌های سرمایه‌گذاری، قابلیت نقد شوندگی بسیار بالا و معافیت مالیاتی این صندوق‌ها ست.

تضمین برای بازگشت سرمایه

اما مدیر توسعه خدمات و مدیریت دارایی‌های سازمان اقتصادی شهرداری مشهد، جزئیات بیشتری از صندوق‌های زمین و ساختمان ارائه کرد و با اشاره به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم مردم در ساخت املاک از طریق این صندوق بیان کرد: هدف از تشکیل صندوق‌های زمین و ساختمان امکان سرمایه‌گذاری در ساخت املاک و مستغلات برای همه مردم و با هر میزان سرمایه است و در واقع افراد با خرید واحد‌های صندوق به صورت غیرمستقیم در املاک و مستغلات سرمایه‌گذاری می‌کنند و از طرف دیگر واحد‌های صندوق‌های زمین و ساختمان در بورس کاملا قابل معامله است و رکن بازارگردانی نقدی واحد‌های سرمایه‌گذاری را تضمین می‌کند.

ملیحه سادات رئیس‌السادات با بیان اینکه تا امروز برای تأسیس سه صندوق زمین، ساختمان در سه نقطه از شهر مشهد، مصوبه شورای شهر و سایر مجوز‌ها دریافت شده است گفت: برای تأسیس صندوق زمین و ساختمان برای املاک واقع در بولوار نماز، بولوار هاشمیه و میدان مادر مصوبات و مجوز‌های لازم گرفته شده است. در صندوق زمین و ساختمان نماز، زمین متعلق به شهرداری است و این پروژه یکی از محرک‌های توسعه در حاشیه بولوار نماز است؛ در صندوق‌های هاشمیه و میدان مادر، ما با بخش خصوصی مشارکت می‌کنیم و املاک متعلق به آنهاست و شهرداری به میزان مبلغ پروانه پروژه در آن شراکت می‌کند.

وی ادامه داد: پس از تعیین ارکان موردنظر سازمان، پذیره‌نویسی صندوق آغاز می‌شود و در قالب وجوه دریافتی از سرمایه‌گذاران، عملیات اجرایی این پروژه‌ها شروع می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->