هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد

  • کد خبر: ۲۴۷۰۴۹
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه دومین ابتلای قطعی به «آبله میمونی» در خارج از قاره آفریقا نیز گزارش شده، گفت: انتشار بیماری به خارج از قاره آفریقا نشان از خطر و احتمال تداوم همه‌گیری برای سایر کشور‌ها دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر فرشید رضایی با بیان اینکه تایلند دومین کشوری است که ابتلای قطعی به آبله میمونی ۱b خارج قاره آفریقا در آن گزارش شده، گفت: حدود یک هفته از اعلام هشدار سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با ویروس جهش‌یافته آبله میمونی می‌گذرد، مرکز کنترل بیماری‌های تایلند از اولین مورد قطعی آبله میمونی مرتبط با طغیان جدید آفریقا خبر داد.

وی افزود: بنابر اظهارات مقامات کشور تایلند، فرد مبتلا به آبله میمونی، مردی ۶۶ ساله است که پس از بازگشت از سفر و ورود به فرودگاه بانکوک با توجه به علائم بیماری به بیمارستان منتقل شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که ۴۳ نفر با فرد بیمار در تماس نزدیک بوده‌اند؛ اگرچه این افراد هیچ علائمی مبنی بر بیماری ندارند، اما باید به مدت ۲۱ روز تحت نظر قرار گیرند تا عدم ابتلای آنها به بیماری مشخص شود.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه سوئد اولین کشوری است که ابتلا به آبله میمونی ۱b را در خارج از قاره آفریقا گزارش داده، توضیح داد: طغیان آبله میمونی جهش‌یافته جدید در جمهوری دموکراتیک کنگو از زمستان سال گذشته آغاز شد. پس از شیوع آبله میمونی در کشور کنگو، این بیماری به کشور‌های همسایه کنگو انتشار یافت.

افزایش شدت سویه جدید آبله میمونی نسبت به سوش قبلی

وی درباره Mpox نوع ۱ توضیح داد و گفت: طغیان جدید آبله میمونی طی ماه‌های اخیر با ویروس Mpox نوع ۱ است که نسبت به ویروس آبله میمونی در طغیان ۲ سال گذشته، کمی واگیردارتر و شدیدتر است.

رضایی درباره میزان مرگ و میر آبله میمونی جهش‌یافته گفت: ویروس نوع ۲، کشندگی کمتر از یک درصد دارد، اما نوع ۱b، تاکنون، سبب مرگ حدود ۴ درصد بیماران شده است.

وی با بیان اینکه ۱۵ کشور آفریقایی طی دو سال گذشته به آبله میمونی نوع ۲ مبتلا شده‌اند، گفت: ۴۰هزار و ۸۷۴ نفر به آبله میمونی شده‌اند که از این تعداد، یک‌هزار و ۵۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آبله میمونی جدید که نوع یک (۱b) است، پس از جهشی که در سال قبل داشته طغیان دیگری را ایجاد کرده است. از زمستان سال گذشته تا به امروز، بیش از ۱۷هزار نفر در کمتر از ۸ ماه به این بیماری مبتلا شده‌اند.

وی درباره میزان مرگ و میر آبله میمونی نوع ۱ تاکید کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که ۵۱۷ نفر از ۱۳ کشور جهان به دلیل ابتلا به آبله میمونی نوع ۱ جان خود را از دست داده‌اند. بررسی میزان مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آبله میمونی نوع ۱ حاکی از افزایش ۱۶۰ درصدی ابتلا و افزایش ۲۰ درصدی میزان مرگ‌ومیر نسبت به طغیان گذشته است.

کنگو، بیشترین نرخ ابتلا به بیماری

رضایی با اشاره به وضعیت آبله میمونی در کشور جمهوری دموکراتیک کنگو توضیح داد: ۹۷ درصد مبتلایان و فوتی‌های همه‌گیری سال جاری، اهل کشور کنگو هستند.

وی با بیان اینکه انتشار بیماری به خارج از قاره آفریقا نشان از احتمال تداوم همه‌گیری در سایر کشور‌ها دارد، خاطرنشان کرد: پس از ابتلای یک بیمار، اعضای خانواده یا اطرافیان وی که در تماس و گفت‌گوی نزدیک با بیمار هستند، احتمال ابتلا به بیماری را دارند.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: تماس نزدیک یعنی بیش از ۴ ساعت گفتگو کردن در فاصله نزدیک، تماس پوستی و ارتباط جنسی است. ضروری است افرادی که در تماس نزدیک با فرد بیمار بوده‌اند برای مدتی تحت نظر قرار گیرند.

تغییر جامعه مبتلایان به آبله میمونی

وی با اشاره به تغییر جامعه مبتلایان به این بیماری و ابتلای زنان و با بیان اینکه ابتلای زنان به آبله میمونی سبب افزایش نگرانی‌ها شده، توضیح داد: ابتلای زنان، میزان نگرانی در آفریقا را افزایش داده؛ چرا که احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین و بروز عوارض جسمی و ذهنی در جنین و نوزاد وجود دارد.

کودکان ۶۰ درصد از مبتلایان هستند

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه کودکان حدود ۶۰ درصد از مبتلایان به آبله میمونی را تشکیل می‌دهند، گفت: خطر افزایش شدت بیماری و میزان مرگ و میر بیشتر در میان کودکان نسبت به بزرگسالان وجود دارد. ابتلای کودکان به بیماری آبله میمونی بیانگر این است که تماس نزدیک در منزل، کودکان را به طور جدی تهدید می‌کند.

رضایی با اشاره به وضعیت شیوع آبله میمونی در قاره آفریقا گفت: جابجایی جمعیت بالا در مرز کشورها، سطح سواد سلامت پایین مردم، اطلاع‌رسانی ضعیف، کمبود واکسن آبله میمونی ناآگاهی مردم از راه‌های انتقال و انتشار بیماری سبب بروز وضعیت نگران‌کننده در قاره آفریقا شده است.

وی گفت: کارگران خارجی که در کشور‌های آفریقایی اشتغال دارند در معرض ابتلا به آبله میمونی قرار دارند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->