ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳) فایننشال‌تایمز فاش کرد: ریاض درباره عامل حمله ماگدبورگ به برلین هشدار داده بود وزیر امور خارجه: ایران آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه است
سرخط خبرها

فراز و نشیب فرایند رای اعتماد وزرا بعد از معرفی کابینه پیشنهادی

  • کد خبر: ۲۴۷۴۰۴
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷
فراز و نشیب فرایند رای اعتماد وزرا بعد از معرفی کابینه پیشنهادی
رای بنده به آقایان همتی، پاک نژاد، ظفرقندی، صالحی امیری و رحیمی منفی بود. همچنین به وزرای کار و خارجه نیز رای ممتنع دادم. 

فرایند بررسی نامزد‌های وزارتخانه‌ها حدودا دو هفته از وقت مجلس را به خود اختصاص داد. هفته اول شامل جلسات هر کمیسیون با تمام وزرا است. جلسات رسمی از ۸ صبح تا نماز مغرب ادامه دارد و قبل و بعد آن نیز جلسات فراکسیونی یا اختصاصی با وزرا برقرار است. برای وزرای تخصصی کمیسیون دو جلسه و برای افراد غیر مرتبط یک جلسه جهت بررسی وقت تخصیص داده می‌شود. به نظرم فرایند بررسی کمیسیون‌ها ناکارآمد بود. پس از ارائه نامزدها، هر نماینده حدود دو دقیقه امکان طرح سوال دارد و در نهایت وزیر در مدت کوتاهی باید کل سوالات را پاسخ دهد که عملا سوالات اصلی نادیده گرفته می‌شود.
هفته بعد نیز صحن علنی مجلس میزبان وزرا و نطق مخالفین و موافقین ایشان و دفاع نهایی وزرا است که تا چهارشنبه شب طول می‌کشد. در این بین نیز شاهد بودیم که برخی نمایندگان به عنوان مخالف ثبت نام و در موافقت با فرد پیشنهادی نطق می‌کردند. عدم مدیریت این مسئله توسط رییس مجلس چندین بار اعتراض برخی نمایندگان را موجب شد.
همچنین طرح مسائل بی ارتباط با وزیر مورد بررسی یا مسائل خرد محلی نیز کارایی فرایند را کاهش می‌دهد. اتفاق نامطلوب دیگر این بود که بلافاصله بعد از ثبت نام  به عنوان مخالف تماس‌های مختلفی جهت منصرف کردن نمایندگان از نطق مخالفت انجام می‌شود.
در فرایند بررسی نقل‌های مختلفی از رهبری نیز در مجلس دهان به دهان می‌چرخد. از این نقل که کابینه با هماهنگی رهبری بسته شده است تا این گزاره که رهبری با ۴ وزیر پیشنهاد شده مخالف بوده‌اند. طبیعتا نمی‌توان به هیچکدام از این نقل‌ها اطمینان کرد و اساسا این نقل‌ها با منش رهبری در میدان دادن به سازوکار‌های جمهوریت نیز سازگاری ندارد.
در طول هفته جلسات فراکسیون انقلاب (اکثریت مجلس) نیز جهت بررسی وزرا ساعت ۶ صبح برقرار است. جلسه نهایی جمع‌بندی فراکسیون نیز با حضور حدود ۱۶۰ نماینده برگزار می‌شود که چهار وزیر رای عدم اعتماد گرفتند. عدم اجازه توزیع بیانیه فراکسیون در روز رای‌گیری در حالی که بیانیه فراکسیون رقیب در پیشنهاد رای اعتماد به همه وزرا توزیع شده‌است هم مجددا باعث اعتراض برخی نمایندگان می‌شود.
رای بنده به آقایان همتی، پاک نژاد، ظفرقندی، صالحی امیری و رحیمی منفی بود. همچنین به وزرای کار و خارجه نیز رای ممتنع دادم. 
اما کارکرد رای ممتنع چیست؟ پاسخ این سوال را از بیان رهبر انقلاب بخوانیم: «رأی ممتنع مال آنجائی است که انسان زحمت خودش را کشید، کار خودش را کرد؛ بالاخره ذهنش به جایی نرسید. خب، اینجا البته انسان رأی ممتنع میدهد؛ مثل فقیه و مجتهدی که زحمت خودش را میکشد، به منابع مراجعه میکند، ادله‌ی اجتهادی و ادله‌ی فقاهتی را می‌بیند، بعد ذهنش به جائی نمیرسد؛ میگوید خب، اینجا احتیاط کنید؛ میگوید من رأی ندارم. رأی ممتنع مال اینجا است».
اشکالات آقای عراقچی را در نطق در مجلس به شکل تفصیلی بیان کردم. مهمترین اشکال گفته‌ها و سوابق مختلف ایشان که مصداق گره زدن زندگی مردم به اراده بیگانگان است، می‌باشد. نطق انقلابی ایشان چه در کمیسیون و چه در صحن علنی و مرزبندی مشخص با دکتر ظریف هم در نگاه من نتوانست به طور کامل این ایراد را پوشش دهد؛ لذا در مورد ایشان از رای ممتنع استفاده کردم.
در مورد دکتر ظفرقندی معتقدم غیر از سابقه موضع‌گیری‌های سیاسی که بر خلاف دکتر میدری در طول زمان هم ادامه داشته‌است، ایشان عینی‌ترین مصداق تعارض منافع و خط مقدم مبارزه با اصلاحات در نظام سلامت ایران بوده است. برنامه ارائه شده ایشان هم با محوریت دادن به گزاره‌هایی مانند افزایش تعرفه‌ها و خصوصی‌سازی بیمارستان‌های دولتی دلالت بر ادامه مسیر اشتباه دارد.
در مورد آقای میدری علیرغم این که معتقدم از لحاظ تسلط به حوزه رفاه اجتماعی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور، ایشان مزیت‌های قابل توجهی دارد، اما نوع موضع‌گیری دو پهلوی ایشان در موضوع نامه جام زهر و حواشی آن موجب شد اینجا نیز از رای ممتنع استفاده کنم.
در مورد وزیر پیشنهادی صمت نیز اگر چه نظر اولیه بنده منفی بود، اما صحبت‌های مفصل دکتر فتاح در تایید توانمندی ایشان در عین اذعان به ضعف‌های گفتاری و ارائه ایشان، صحبت شخصی مجدد با ایشان و اذعان وی به ضعف برنامه پیشنهادی به علت عجله در تدوین آن و ارائه برنامه اصلاح شده در نهایت موجب رای مثبت شد.
همچنین در مورد وزیر پیشنهادی شهرسازی علیرغم نقد‌های جدی به ویژه در زمینه عدم تطابق نگاه‌های ایشان با برنامه هفتم در حوزه مسکن و شهرسازی، در نهایت تعهد صریح ایشان به مسئله توسعه محدوده شهر‌ها و تراکم کم جمعیتی موجب رای مثبت شد.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->