المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است
سرخط خبرها

هشدار جدی سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (۱۰ شهریور ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۸۲۹۵
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
هشدار جدی سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (۱۰ شهریور ۱۴۰۳)
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد با تاکید بر ضرورت کاستن از تنش‌ها در منطقه غرب آسیا، نسبت به خطر بروز یک جنگ بین‌المللی بزرگ در این منطقه هشدار جدی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «ژان پی‌یر لاکروآ»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور عملیات‌های صلح در مصاحبه با شبکه «یورو نیوز» پیش از رفتن به نشست شورای وزرای دفاع اتحادیه اروپا در شهر بروکسل بر ضرورت کاستن از تنش‌ها در غرب آسیا تاکید کرد.

این مقام سازمان ملل خاطرنشان کرد: «ریسک تشدید تنش‌ها بسیار بسیار جدی است. ما به این دلیل درباره تشدید تنش منطقه‌ای هشدار می‌دهیم، چون وضعیت در نوار غزه و وضعیت‌های دیگر در خاور میانه همگی بسیار در هم تنیده هستند.»

از زمانی که رژیم صهیونیستی عملیات و محاصره جنایتکارانه علیه نوار غزه را در پی عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی توسط رزمندگان حماس به جریان انداخته تنش‌ها را در منطقه غرب آسیا بیش از پیش تشدید کرده است.

لاکروآ عنوان کرد: «ما به دفعات شاهد حملات تلافی‌جویانه‌ای بوده‌ایم که موجب ریسک بالای تشدید تنش منطقه‌ای فراتر از آنچه که ما تا کنون در نوار غزه دیده‌ایم بوده‌اند. بنا بر این واضح است تلاش‌های جاری در مذاکرات صلح در غزه اهمیت بسیار زیادی دارند.»

رژیم صهیونیستی در اول آوریل سال جاری میلادی (۱۳ فروردین ۱۴۰۳) با دست زدن به حملات هوایی علیه ساختمان کنسولگری ایران در شهر دمشق، پایتخت سوریه و به شهادت رساندن چند مستشار نظامی ارشد ایران در سوریه، عامل یکی از شدیدترین تشنج‌ها و تنش‌ها در منطقه غرب آسیا شد که ۲ هفته بعد از آن با حمله تنبیهی ایران با شلیک صد‌ها موشک و پهپاد به مواضع خود در سرزمین‌های اشغالی مواجه شد.

این رژیم، اما به این حد از تشدید تنش بسنده نکرده و در ۳۰ ژوئیه در یک حمله هوایی «فواد شکر» فرمانده ارشد حزب‌الله را در بیروت به شهادت رساند و یک روز بعد، «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی حماس در تهران در حمله‌ای به شهادت رسید که رژیم صهیونیستی مسئولیت مستقیم آن را برعهده نگرفته، اما عاملیت تل‌آویو در شهادت هنیه بر کسی پوشیده نیست.

یک روز بعد از شهادت رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، ارتش آمریکا آرایش تجهیزات نظامی خود در غرب آسیا را در پی وعده انتقام و خونخواهی ایران و حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی، تشدید کرد.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: «ایران به وضوح بازیگر مهمی در منطقه بوده و به طُرُق مختلف در بحث‌هایی که با هدف تلاش برای تحقق صلح انجام می‌شوند دخیل است. بعد از اتفاقاتی که در تهران افتاد گمانه‌زنی‌هایی در ارتباط با واکنش احتمالی ایران صورت گرفته که من نمی‌خواهم آنها را تشدید کنم.»

این مقام مسئول سازمان ملل همچنین به مذاکرات اخیر چند عضو شورای امنیت سازمان ملل درباره امکان ایجاد یک هیات صلحبانی در آینده برای نوار غزه واکنش نشان داده و گفت یک چنین مذاکراتی «زودهنگام» است، چون لازم است برای استقرار چنین نیروی طرف‌هایی که مستقیم و غیرمستقیم در جنگ دخیل هستند توافق کرده و همه پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل نیز به آن رای مثبت دهند.

لاکروآ همچنین اظهار کرد: «باید جوامع و طرف‌های محلی نیز با حضور هر طرف ثالثی که مطمئنا هیات‌های صلحبانی سازمان ملل هم شاملش است موافقت کنند. آنها باید در نظر داشته باشند که چنین هیاتی باعث یک تغییر مثبت در زندگی آنها می‌شود.»

اخیرا رژیم صهیونیستی و جنبش حماس با یک آتش‌بس به منظور اجازه به اجرای عملیات واکسیناسیون فلج اطفال برای حدود ۶۴۰ هزار کودک در نوار غزه موافقت کرد. شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه پنج‌شنبه (۸ شهریور) در جلسه‌ای که با هدف بررسی شیوع ویروس فلج اطفال در نوار غزه برگزار شد، پیشنهاد آتش‌بس انسانی هفت روزه در نوار غزه را مطرح کرد که آن مورد تایید حماس و اسرائیل قرار گرفت.

اما از سوی دیگر مذاکرات بر سر حصول توافق بر سر آتش‌بس بلندمدت که توسط ایالات متحده آمریکا پیشنهاد شده و با میانجی‌گری قطر و مصر در دست مذاکرات است در یک بن‌بست قرار گرفته است.

لاکروآ به یورونیوز اظهار کرد آتش‌بس به منظور اجرای واکسیناسیون «یک تلاش انساندوستانه مهم برای یک دوره بسیار کوتاه است»، اما فقط متوقف شدن کامل جنگ باعث کاسته شدن از ریسک گسترش جنگ در سطح منطقه‌ای شده و به همین دلیل اتحادیه اروپا باید به اعمال فشار‌های دیپلماتیک ادامه دهد.

او گفت: «اتحادیه اروپا و چند کشور عضو آن در حال مشارکت سیاسی و با اختصاص دادن سرباز به عملیات‌های صلح‌بانی در خاورمیانه هستند.»

او افزود: «کشور‌های عضو باید در رابطه با ماموریت‌های صلحبانی به ارائه پشتیبانی سیاسی بیشتر علاوه بر اعزام سرباز بپردازند. ماموریت‌های صلحبانی اهداف نظامی نداشته بلکه اهداف سیاسی دارند.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->