جهاد تبیین امام جواد (ع) درمقابل طاغوت عباسی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی در دهه امامت و ولایت در استان مدال طلای جهانی کبدی ابوالفضل مقصودلو به موزه آستان قدس رضوی تقدیم شد حرم مطهر رضوی سوگوار شهادت امام جواد(ع) شد معرفی دو کتاب خواندنی درباره زمانه و زندگی امام‌جواد(ع) ارائه ۱۰۵ خدمت الکترونیک به جانبازان و ایثارگران رئیس سازمان حج و زیارت: زائران حج از هرگونه اقدام تفرقه‌انگیز پیشگیری کنند عملیات اعزام بیش از ۱۲ هزار زائر حج تمتع از فرودگاه بین‌المللی مشهد پایان یافت مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی منصوب شد عرض تسلیت عزاداران شهادت ابن‌الرضا(ع) به امام مهربانی‌ها + فیلم بررسی راه‌هایی که ما را به امام عصر (عج) نزدیک می‌کند | چشم‌به‌راه او دختر شهید رئیسی در پاکستان: پاکستان باید صدای غزه باشد تبیین ادله عقلی، نقلی و تاریخی امامت امام‌جواد(ع) در سن کودکی دایره المعارف ارتش، واقع نگاری بدون تحریف در تبیین نقش ارتش در دفاع مقدس است رویداد روح‌الله آغاز‌به‌کار کرد نماز غفیله چیست و چرا بین نماز مغرب و عشاء خوانده می‌شود؟ ۳۰ اثر تاریخی‌فرهنگی دفاع مقدس ثبت آثار ملی شد تشریح برنامه‌های حرم مطهر رضوی به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جواد(ع) آغاز به کار ستاد ملی توسعه و ترویج نهج البلاغه در دهه امامت و ولایت
سرخط خبرها

اثر نیایش در بیان پیامبر خدا (ص)

  • کد خبر: ۲۴۸۵۹۷
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
اثر نیایش در بیان پیامبر خدا (ص)
اثر دعا چیست؟ این پرسشی است که هم آنان که به دعا اعتقادی ندارند و هم اهل دعا در ذهن دارند.

اثر دعا چیست؟ این پرسشی است که هم آنان که به دعا اعتقادی ندارند و هم اهل دعا در ذهن دارند. پاسخ این پرسش اساسی و مهم در بیان اهل‌بیت (ع) وجود دارد. آثار گوناگون دعا در ابعاد معرفتی و تربیتی و اخلاقی و روانی و جسمی با مطالعه احادیث پیامبر خدا (ص) روشن می‌شود. هیچ دعای خیری بی‌تأثیر نیست.

پیامبر (ص) فرموده‌اند: «مَا مِن مُسلمٍ یَدعُو بِدَعوه لیَسَ فِیهَا إثمٌ، وَلا قطیعه رَحِمٍ؛ إلا أعطاه بِها إحدى ثَلاثَ: إما أن یُعجِّلَ له دعوتَه، وإما أن یدَّخِرَها لَهُ فی الآخرةِ، وإما أن یرفع عنه مثلَها مِنَ السوء: هر مسلمانی که خدا را به دعایی بخواند و آن دعا برای قطع رحم و رسیدن به گناهی نباشد، خداوند متعال یکی از سه کار را در حق او می‌کند و به او یکی از سه چیز را عطا می‌کند: یا دعایش را در دنیا برآورده کند یا آن را ذخیره آخرت او قرار دهد یا بدی و گزندی را از او دور سازد» (بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۲۹۴).

در این حدیث نبوی، نخست و در وجه سلبی، موانع تأثیر دعا ذکر شده است؛ دعایی که مشتمل بر درخواست ازهم‌گسستن پیوند‌های خانوادگی و قطع رحم یا ظلم و جلب گناه و معصیت باشد، به اجابت نمی‌رسد. اما دعای مسلمان با شرایط و آداب آن مستجاب می‌شود، بنابراین سزاوار است که مسلمان زیاد دعا کند که دعای مثبت، بی‌نتیجه نخواهد ماند. قطعا دعاگو و دعاکننده از عطای الهی برخوردار می‌شوند. در این حدیث نبوی، آیین نیایش در هر دو بخش سلبی و ایجابی، آموزش داده شده است. بی‌تردید دعای درست اثر خواهد گذاشت و به حصر عقلی، یکی از سه عطای الهی به فرد دعاکننده خواهد رسید.

رسیدن به مطلوب دعا در دنیا

امکان دارد خدای سبحان در دنیا فوری یا با تأخیر دعای مسلمان برای خود یا دیگری را آن‌گونه که می‌خواسته است، مستجاب کند. پیامبر خدا (ص) در جمله «إما أن یُعجِّلَ له دعوتَه» این عطای خداوند را بیان کرده‌اند. تعجیل در برآورده کردن خواسته مؤمن در دنیا، یکی از سه خصلت و وضعیتی است که در پی دعای او تحقق خواهد یافت و حصول مطلوب و ادای حاجت به صورت شایسته و مناسب، یک اثر احتمالی دعاست.

ذخیره آخرت

اگر دعاگو در دنیا به خواسته‌اش نرسد، دعایش برای آخرت او اندوخته می‌شود و خداوند برای دعا به او اجر و پاداش اخروی می‌دهد. پیامبر خدا (ص) در جمله «إما أن یدَّخِرَها له فی الآخره» این اثر پایدار دعا را بیان کرده‌اند، بنابراین اثر هر دعایی در پرونده اعمال انسان و کارنامه او جای می‌گیرد. پاداش در روز واپسین، نیز یک اثر احتمالی دعا‌های هر انسان است.

رفع بدی و سوء

اثر دیگری که امکان دارد در پی دعای دعاگو برای او پدید آید، رفع سوء و بدی است. اگر خداوند خواسته دعاگو را به او ندهد، او را از بلا و گرفتاری و خطر و بدی که پیش‌روی او قرار دارد، نجات می‌دهد. پیامبر اکرم (ص) در جمله «إما أن یرفع عنه مثلَها مِنَ السوء» این عطای الهی را یادآوری کرده‌اند. بدی در سطح خواسته و مطلوب دعاگو و مثل آن با دعای او برطرف می‌شود. درحقیقت همه دعا‌های مثبت انسان‌ها مستجاب می‌شود، اما استجابت تنها به رسیدن به مطلوب و خواسته خویش در دنیا نیست.

ذخیره آخرت و رفع بدی نیز می‌تواند از آثار دعا‌های انسان باشد. مسلمان نباید هیچ‌گاه از دعا کردن ناامید شود و از دعا دست بردارد؛ زیرا اگر تعجیل در برآورده شدن آن دعا روی ندهد، خداوند سودمندی دعا را تضمین کرده است و بازهم دعا سود دارد و از ذخیره آخرت یا رفع سوء برخوردار می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->