پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴ درک فلسفه حجاب، مسیر درونی‌سازی این فریضه را هموار می‌کند لبنانی‌های آرمیده در جوار امام رضا (ع) این رستخیز عام که نامش محرم است نگفته حل کرد مشکلم را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده سردار شهید حسین سلامی دیدار کرد نگاهبان مرز‌های مقتدر | درباره شهید سردار مهدی ربانی که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید میهن‌دوستی، دستور امیرالمؤمنین (ع) است چشمه رأفت، پناه آهوان | شیوه برخورد با حیوانات به سبک امام رضا(ع) اجرای طرح جامع آموزش قرآن به کودکان در مساجد شهر مشهد هنرمندان «حوزه هنری سوره» خادم چایخانه حرم امام‌رضا(ع) شدند فعلا کسی کاری نکند! | نگاهی به وضعیت اجرای طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در مشهد دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «سردار شهید حسین سلامی» سردار غلامحسین غیب‌پرور به شهادت رسید
سرخط خبرها

دعای تبدیل مصیبت به جایگزین بهتر

  • کد خبر: ۲۳۰۷۴۷
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
دعای تبدیل مصیبت به جایگزین بهتر
شهادت سیدابراهیم رئیسی مصیبت بزرگی برای ایران اسلامی و فرزندان انقلاب اسلامی بود. باید از این مصیبت بزرگ به خدا پناه برد و چنین دعا کرد: «انا لله و انا الیه راجعون اللهم عندک احتسب مصیبتی هذه اللهم اخلفنی فی‌ها خیراً منها».

شهادت سیدابراهیم رئیسی مصیبت بزرگی برای ایران اسلامی و فرزندان انقلاب اسلامی بود. باید از این مصیبت بزرگ به خدا پناه برد و چنین دعا کرد: «انا لله و انا الیه راجعون اللهم عندک احتسب مصیبتی هذه اللهم اخلفنی فی‌ها خیراً منها». در پرتو این دعا، خداوند بزرگ آنچه خیر و مصلحت برای مردم مسلمان ایران است، به آنان خواهد داد.

 اکنون پس از شهادت آیت‌ا... رئیسی، سیدالشهدای خدمت و شهید جمهور، لازم است مردم ایران این دعا را بخوانند تا هم روح سید محرومان شاد شود و هم خداوند، رئیس‌جمهور مناسب و بهتری به ما عنایت کند.

 این دعا، آرامش‌بخش دل‌های داغدار و مصیبت‌دیده ملت ایران است و به همگان یادآوری می‌کند با تفکر و همت و بصیرت و اراده، رئیس‌جمهور تراز انقلاب اسلامی را انتخاب کنند. در این دعا گفته می‌شود: «اللهم اخلفنی خیراً منها! خداوندا! جایگزین خوب و بهتری را به من عطا کن». امید می‌رود این مصیبت بزرگ با جایگزینی رئیس‌جمهوری بهتر جبران شود.

ام‌سلمه و ابوسلمه زوجی بودند که در سال‌های نخستین بعثت حضرت محمد (ص)، اسلام را پذیرفتند. هر دو به دستور پیامبر خدا (ص) همراه عده‌ای از مسلمانان به سرپرستی جعفربن‌ابیطالب به حبشه هجرت کردند. نام ام‌سلمه، هند و نام شوهرش، عبدا... بن‌عبد‌الاسد بود و، چون فرزندی به نام سلمه داشتند، با کنیه ام‌سلمه و ابوسلمه معروف شدند. حدیثی را ابوسلمه از پیامبر خدا درباره دعای هنگام مصیبت برای جایگزین بهتر نقل کرده است. 

روزی ابوسلمه این حدیث نبوی را برای همسرش ام‌سلمه گزارش کرد و گفت: «لقد سمعت رسو‌ل‌ا... صلی‌ا... علیه‌وآله‌وسلم حدیثاً احبّ الی من کذا و کذا: حدیثی را از پیامبر خدا شنیدم که در نزد من، محبوب‌تر از چنین‌وچنان است (کذاوکذا کلمه تعجب و مدح است)

سمعته یقول: لایصاب احد بمصیبه فیسترجع عند ذلک و یقول: اللهم عندک احتسب مصیبتی هذه اللهم اخلفنی فی‌ها خیاًمن‌ها الآ اعطاها... عزوجل؛ وقتی به احدی مصیبتی رسید، پس در آن وقت استرجاع کند (انالله و اناالیه راجعون بگوید) و بعد بگوید: بارخدایا! این مصیبت را به پیشگاه تو حساب می‌کنم. بارخدایا! بهتر از او را برای من جایگزین کن، پس خداوند جایگزین بهتری به او خواهد داد. 

«قالت ام‌سلمه فلمّا اصبت بابی سلمه قلت: انا لله و انا الیه راجعون اللهم عندک احتسب مصیبتی هذه و لم تطب نفسی ان اقولا... م اخلفنی فی‌ها خیراً منها ثم قلت مَن خیر من ابی سلمه ألیس ألیس ثم قلت ذلک. ام‌سلمه گفته است زمانی که به مصیبت ابوسلمه رسیدم (همسرم ابوسلمه شهید شد).

 گفتم: خدایا! این مصیبت را به پیشگاه تو حساب می‌کنم و به دلم نیامد بگویم: خدایا! بهتر از او را برای من جایگزین کن. گفتم: چه کسی بهتر از ابوسلمه است؟ سپس این جمله را گفتم. فلما انقضت عدّتها ارسل الی‌ها ابوبکر یخطب‌ها فابت ثم ارسل الی‌ها عمر یخطب‌ها فأبت ثم ارسل الی‌ها رسول‌ا... فقالت: مرحباً برسول‌ا... پس، چون عده ام‌سلمه سپری شد، ابوبکر از او خواستگاری کرد ولی او نپذیرفت. سپس عمر خواستگاری کرد و بازهم نپذیرفت. پیامبر خدا خواستگاری کرد. گفت: مرحبا برسول‌ا...!». (بحارالانوار، ج ۲۰، ص ۱۸۵ / مسکّن الفؤاد عند فقد الاحبه و الاولاد، ج یک، ص ۱۱۱).

براساس این حدیث، ام‌سلمه که این دعا را از همسرش از قول پیامبر خدا نقل کرده است، پس از شهادت ابوسلمه شوهرش، بخش اول دعا را خواند، اما بخش دوم را در ابتدا نخواند؛ چون تصور می‌کرد جایگزین بهتری برایش نیست، اما بعد از لحظاتی درنگ، بخش دوم را هم خواند. او هرگز فکر نمی‌کرد جای ابوسلمه را پیامبر خدا بگیرد، اما، چون این بخش دوم را خواند، خدا بهترین همسر را به او داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->