معلم ایستادگی، پرچمدار مقاومت | بررسی صبر و مقاومت در سیره زینبی خراسان رضوی آماده برگزاری مراسم چهلمین روز شهادت شهدای مقاومت داوران مرحله مقدماتی مسابقات سراسری قرآن را بشناسید جشن میلاد حضرت زینب(س) در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد الگوی توسعه مدرن مهمترین چالش فرهنگی است حضرت زینب (س) چه دید که جز زیبایی ندید؟ نامه‌ای برای خدا بلیتی که امام رضا (ع) صادر کرد ساده و زلال مثل جویبار | یادی از شیخ عباس حجتیان، روحانی و مبارز خراسانی کلماتی برای عرض ارادت به حضرت دوست | گذری بر اسناد برجای‌مانده از زیارت‌نامه‌خوانی در حرم‌ امام‌رضا(ع) زیارت امام‌رضا(ع)، مدار اجابت دعا پناهی به نام خواهر | نگاهی به جایگاه آنان که مثل مادر هستند با توجه به آیات و روایات برگزاری پویش جمع‌آوری هدایای مردمی برای کمک به مردم مظلوم لبنان در حرم رضوی + زمان برگزاری نشست هم‌اندیشی مسئولان بسیج شهرداری استان‌های کشور در مشهد + فیلم (۱۶ آبان ۱۴۰۳) ویژه‌برنامه‌های جشن میلاد حضرت زینب(س) در حرم امام‌رضا(ع) مسئول سازمان بسیج شهرداری مشهد: بسیج باید میدان‌دار خدمت بی‌منت به مردم باشد سردار غیاثی: در شرایط جنگ ترکیبی دشمن، باید نسبت خود را در هم‌افزایی با سایر نیرو‌های انقلابی مشخص کنیم پروژه توسعه فضا‌های خدمات زائر و ساماندهی نمای میدان قبله حرم مطهر رضوی افتتاح شد اولویت ماموریت‌های آستان قدس رضوی، حرم مطهر رضوی و خدمت به زائر است
سرخط خبرها

۵ کلیدواژه قرآنی برای شناخت رسول خدا (ص)

  • کد خبر: ۲۵۱۱۰۶
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
۵ کلیدواژه قرآنی برای شناخت رسول خدا (ص)
در این مطلب مروری داریم بر آنچه درباره پیامبر اکرم (ص) در سیمای قرآن کریم آمده است.

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛ دوستان یکی از بهترین راه‌ها برای شناخت افراد هستند. خصوصا آنها که یار موافق هستند و در پیوند با فرد، حرف اول را می‌زنند؛ برای همین است که برای شناخت رسول خدا (ص)، باید به در خانه خود خدا رفت و با جست‌وجو در کلامش به کلیدواژه‌های برای شناخت پیامبر آخرینش رسید. قرآن حکیم به‌عنوان کلام وحی، بهترین معرف رسول گرامی اسلام (ص) است؛ منبع و مرجعی که در آیات متعدد آن شاخص‌های مختلف شخصیت و منش حضرت محمد (ص) یاد شده است. در ادامه، چند ویژگی برجسته این آخرین پیام‌آور را در کلام الهی با هم مرور می‌کنیم.

سرمشقی برای همه انسان‌ها در همه میدان‌ها 

خدای محمد (ص) در سوره مبارک احزاب، آیه۲۱ سیره رسولش را به‌عنوان یک سرمشق برای ما معرفی می‌کند که باید به آن تأسی و از آن پیروی کنیم. «مسلما برای شما در زندگی، رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند».

هرچند شأن نزول این آیه، جنگ «احزاب» است، اما مى دانیم که شأن نزول‌ها هرگز، مفاهیم آیات را محدود به خود نمى‌کنند و براساس این آیه، رسول خدا (ص) بهترین مقتدا و اسوه مؤمنان در این میدان و در همه میدان‌هاست؛ اسوه‌ای که با تأسی به آن به سعادت و خوشبختی خواهیم رسید.

بااخلاق‌ترین که برای کمال اخلاق آمده بود

پیامبر اسوه متعالی دارای ویژگی‌های بی‌شماری است که یکی از معروف‌ترین آنها اخلاق و منش اوست؛ اخلاقی که خداوند متعال در سوره قلم، آن را ستوده است و درباره‌اش چنین می‌فرماید: «به‌راستی که تو صاحب اخلاق عظیم و برجسته‌ای هستی». شیخ‌طوسی در ذیل این آیه می‌گوید: «کسی که خداوند او را به خلق عظیم بستاید، بالاتر از آن نمی‌توان مدحی کرد». اخلاق، کلیدواژه‌ای است که رسول خدا (ص) به کمال رساندن آن را یکی از دلایل بعثت خود معرفی می‌کند؛ همان ویژگی‌ای که رسول خدا (ص) با آن به دل‌ها حکومت کرد و به‌واسطه آن، افراد را به راه سعادت رهنمون ساخت.

مرز بین دوستی و دشمنی 

خداوند متعال در آیه ۴۸ سوره فتح، بخش دیگری از ویژگی‌های رسول خدا (ص) و یارانش را برای ما بازگو می‌کند: «محمد (ص) فرستاده خداست و یاران و همراهانش بر کافران، بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربان هستند.» پیامبر اکرم (ص) کانون عطوفت و مهربانی برای مؤمنان و مظهر صلابت و قاطعیت دربرابر دشمنان بود. ملاک مهر و قهر او، ایمان و کفر بود، نه قوم و قبیله و مال و ثروت؛ معیاری که برای یارانش نیز به یادگار گذاشت. در ادامه این آیه نیز به برخی دیگر از صفات پیامبر و یارانش مانند ستایش پروردگار همراه با کثرت و مداومت اشاره شده است.

مردی مثل مردم 

برای ما که در روزگار پیامبر (ص) نزیسته‌ایم، درک اینکه ایشان شخصی از مردم و با مردم بودند، عجیب و دور از ذهن است، درحالی‌که خداوند متعال از این ویژگی رسول خدا (ص) به‌عنوان صفتی برجسته یاد کرده، با تعبیر بسیار دقیق و عمیق می‌فرماید: «به یقین، رسولی از خود شما به‌سویتان آمد که رنج‌های شما بر او سخت است و اصرار بر هدایت شما دارد و با مؤمنان، رئوف و مهربان است» (سوره توبه، آیه ۱۲۸). صفتی که موجب شده بود حضرت محمد (ص) حاکم دل‌های مردم و برای سعادت و نجاتشان درکنار آنان باشند تا بتوانند مردم را در مسیر هدایت، رشد و کمال قرار بدهند.

رسولی که برای رحمت آمده بود 

رحمت کلیدواژه دیگری است که با آن خداوند در قرآن کریم، پیامبر خود را معرفی کرده است: «و (ای رسول) ما تو را نفرستادیم مگر آنکه رحمت برای اهل عالم باشی» (سوره انبیا، آیه ۱۰۷). وجود پیغمبر خاتم سبب سعادت دو جهان مردمان است؛ چراکه عمل به آیین و برنامه‌ای که او با خود آورده است، ناکامی‌ها و بدبختی‌ها و بیدادگری‌ها و تباهکاری‌ها را پایان می‌دهد و سرانجام منتهی به حکومت صالحان باایمان بر معموره جهان خواهد شد و در پایان، آنان را به نعمت جاوید و سرمدی آخرت نائل خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->