مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واردات آیفون در نیمه دو سال ۱۴۰۲، ۹۰۰ میلیون دلار ارز را از کشور خارج کرده است

  • کد خبر: ۲۴۸۸۹۴
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
واردات آیفون در نیمه دو سال ۱۴۰۲، ۹۰۰ میلیون دلار ارز را از کشور خارج کرده است
در شش ماه دوم سال گذشته، حدود ۹۰۰ میلیون دلار به‌صورت غیررسمی، آیفون وارد کشور و ارز آن به صورت غیر رسمی خارج می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس انجمن تلفن همراه ایران، ضمن بیان اینکه ممنوعیت واردات آیفون‌ها طی دو سال گذشته، نه‌تنها اهداف این طرح همچون مدیریت منابع ارزی کشور را محقق نکرده، بلکه حدود ۹۰۰ میلیون دلار ارز به‌ صورت غیر رسمی از کشور خارح شده، بر ادامه‌ پیگیری این موضوع (رفع این ممنوعیت) از وزارت ارتباطات تاکید و پیش‌بینی کرد که پس از رونمایی و معرفی آیفون ۱۶، چنانچه مشکل ریجستری‌ها حل نشود، تا پایان سال میزان ارزبری غیررسمی از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هم تجاوز خواهد کرد.

این روزها گمانه‌زنی‌ها پیرامون موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت با برداشتن ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون به کشور و رجیستر شدن آن‌ها، زیاد به گوش می‌رسد. این موضوع با اعلام نظر وزیر جدید ارتباطات و اظهار نظر وی مبنی بر اینکه در تلاش است تا در گفت‌وگو با وزارت صمت، راه‌حلی برای حل مشکل رجیستری آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ پیدا کنند، رنگ و بوی جدی به خود گرفته است.

در این رابطه، عبدالمهدی اسدی- رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران اظهار کرد: از اسفند ماه سال گذشته بود که انجمن گفتمان در این رابطه را آغاز کرد؛ در حقیقت پیش از آن، در خصوص این موضوع صحبت جدی نمی‌شد و در حال حاضر پیگیر این موضوع هستیم. بنابر هزار و یک دلیل می‌توانیم بگوییم که رجیستر آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ (و ۱۶ که تا چندی دیگر رونمایی و به بازار عرضه خواهد شد)، منافع ملی و همچنین منافع صنفی و دولتی را در بر خواهد داشت.

وی افزود: دولت از عوارض این موضوع منتفع می‌شود، ضمن اینکه مردم نیز از تکنولوژی روز دنیا به صورت ساده‌تر بهره‌مند خواهند شد؛ فعالان و تجار این حوزه نیز مجدد به چرخه فعالیت تخصصی خود باز می‌گردند. بسیاری از همکاران ما که وارد کننده تخصصی آیفون بودند، پس از ممنوعیت واردات، مجبور شدند که در حوزه سایر برندها فعالیت کنند؛ بنابراین با رفع ممنوعیت و رجیستر شدن آیفون‌ها، همه در این زنجیره منتفع خواهند شد.

این مقام صنفی تصریح کرد: اینکه این مسیر به بهانه‌ بحث‌های ارزی بسته است، بهانه بوده و اشتباه است؛ چراکه آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ به‌ صورت غیررسمی وارد کشور می‌شود و همان ارز به صورت غیررسمی توسط حساب‌های یکبار مصرف، از کشور خارج می‌شود. بنابراین منابع ارزی در این موضوع، کنترل نشده و کالاها وارد می‌شود و مهمتر اینکه به روش‌های مختلف رجیستر هم می‌شود. طی هفته‌های اخیر، چند روزی قطع بود و مجدد به روش‌های مختلف، آنتن می‌گیرند.

اسدی خاطرنشان کرد: اخیرا آمار غیررسمی را هم به وزیر جدید ارتباطات ارائه کرده‌ایم و به معاون ایشان هم نامه‌ای نوشتیم که بر اساس آن در حدود ۹۰۰ میلیون دلار به‌صورت غیررسمی، آیفون وارد کشور و ارز آن به صورت غیر رسمی خارج می‌شود. این عدد مختص به شش ماهه دوم سال گذشته است که در مقایسه با پیش از معرفی آیفون ۱۵، در حدود ۳۰۰ میلیون دلار وارد شده بود. در مجموع برای آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ در حدود ۹۰۰ میلیون دلار (از شهرویور سال گذشته که آیفون ۱۵ رونمایی شد) وارد شده است. این عدد با معرفی آیفون ۱۶ تا پایان سال، در صورتی‌ که مشکل ممنوعیت و رجیستری حل نشود، قطعاً به بیش از  ۱.۳ تا ۱.۴ میلیارد دلار خواهد رسید.  

رئیس انجمن تلفن همراه ایران، تاکید کرد: بنابراین به هیچ وجه منابع ارزی کنترل نشده که ۹۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است. بازار غیررسمی فعال است، ضمن اینکه عوارض گمرکی هم عاید دولت نمی‌شود و دولت از این مسیر، درآمدی کسب نمی‌کند. وارد کننده متخصص و سالم، نمی‌تواند فعالیت کند و در مقابل بازار دلالان داغ است. ضمن اینکه کالایی که مردم خریداری می‌کنند، فاقد گارانتی و بعضا اصالت هم هست. این درحالیست که زمانیکه به‌صورت رسمی واردات آزاد بود، گارانتی اصلی به دنبال داشت و خدمات پس از فروش در ایران، همچون کمپانی اصلی اپل عمل می‌کرد و موبایلی که دچار مشکل می‌شد را برای مشتری "تعویض" می‌کرد، اما طی دوسال اخیر دیگر خدمات پس از فروش برای آیفون‌های ۱۴ و ۱۵‌ ای که به‌ صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند، وجود ندارد.  

وی در رابطه با اینکه اگر ممنوعیت واردات آیفون برداشته شود و رجیستری صورت گیرد، بالغ بر یک میلیون دستگاه آیفون ۱۴ و ۱۵ که طی دو سال اخیر وارد کشور شده‌اند هم رجیستر خواهند شد یا خیر؟ پاسخ داد: تا دی ماه سال گذشته، تعدادی آیفون وارد کشور شد که مسافری بودند و در فرودگاه ثبت شدند و رجیستر هم شده‌اند؛ مشکلی نخواهند داشت. تجربه بنده در صنعت موبایل نشان می‌دهد که در صورت موافقت با رجیستر شدن این گوشی‌ها، مالکان آن‌ها، با پرداخت هزینه‌ای در سامانه، بتوانند گوشی‌های خود را ثبت کنند.  

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->